AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Harcama turleri nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Harcama türleri nelerdir?​

Buna göre harcamalar; cari, yatırım ve transfer harcamaları olmak üzere üç ayrı kategoriye ayrılmıştır.

Gerçek harcamalar nelerdir?​

Gerçek harcamalar, devletin mal, hizmet ve üretim faktörü karşılığında yaptığı harcamalardır. Örneğin devletin bina, kırtasiye, demirbaş, makine ve teçhizat alımı ve personel istihdamı birer gerçek harcamadır.
Cari harcamalar nedir örnekleri?
cari harcamalar ise memurların maaşlarıdır. yatırım harcamalarına ise örnek olarak yol köprü su yapımını verebiliriz. yatırım harcamaları dışında kalan, ağırlıklı olarak personel harcamaları ile yönetim giderlerinden oluşan harcamalardır.
Kamu harcamalarının sınıflandırma türleri nelerdir?
2- FONKSİYONEL (İŞLEVSEL) SINIFLANDIRMA: Harcamaların hizmet türüne göre (Genel, Sosyal, Ekonomik hizmetler) ayrılması, – Genel hizmetler: Yasama, yürütme, yargı, savunma hizm.. – Sosyal hizmetler: Eğitim, sağlık, sosyal güvenlik.. – Ekonomik hizmetler: Altyapı, ulaştırma, enerji, haberleşme..

Verimsiz harcamalar nelerdir?​

Ekonominin üretim kapasitesini arttıran ve milli gelirde artış sağlayan harcamalar verimli sağlamayan harcamalar verimsiz harcamalar olarak değerlendirilir.

Belediyelerin cari harcamaları nelerdir?​

Cari harcamalar, personel, hizmet alımlarını, yolluk, tüketim mal ve malzeme alımlarını, demirbaş alımlarını ve diğer giderleri; yatırım harcamaları, etüt ve proje giderlerini, yapı tesisleri ve büyük onarım giderlerini, makine teçhizat ve taşıt alımlarını; sermaye teşkili ve Page 4 Şefika Eda ÇİÇEK, Süleyman DİKMEN.
Idari sınıflandırma nedir?
İdari (organik) sınıflandırma, kamu harcamasını yapan idari örgütlenme birimlerine göre yapılan bir sınıflandırma şeklidir. Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Bakanlılar, Üniversiteler… gibi idari birimlerin bütçe içerisindeki harcama miktarlarını gösterir.
Kurumsal sınıflandırma ne demek?
Kurumsal sınıflandırmada, yönetim yetkisi temel ölçüt olarak kabul edilmiştir. Kurumsal sınıflandırmayla siyasi ve idari sorumluluğun bütçede gösterilmesi hedeflenmektedir. Mevcut uygulamada dört düzeyli olan sınıflandırma, iki düzeyli hale getirilerek sadeleştirilmektedir.

Geri