AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Harc ucreti ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Harç ücreti ne demek?​

Üniversiteyi ikinci öğretim ya da açık öğretim şeklinde okuyan öğrencilerden alınan ücrettir. Öğretmenlerin ek olarak ders verdikleri düşüncesiyle uygulanan bir sistemdir.

Harç ödeme onayı bekleniyor ne demek?​

Öğrenci Kesinleştirme Durumu: Öğrenci ders kaydı yapmadı veya onaylamadı ise Kesinleştirmedi( Ödeme Onayı Bekliyor), öğrenci ders kaydını yaptı ise Kesinleştirdi ( Ödeme Onayı Bekliyor)olarak görüntülenir.
Harç paraları ne zaman yatacak 2021?
Ikinci öğretim harç ücretleri 2021 ne zaman yatırılacak? 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı öğrenci harç ücretleri 13-17 Eylül 2021 tarihleri arasında Halk Bankası şubelerinden öğrenci numarası ile online olarak yatırılacaktır.

Ders kaydı kesinleştirme işlemi nasıl yapılır?​

– Ders ekleme işlemi tamamlandıktan sonra ders kaydının kesinleştirilmesi gerekmektedir. Kesinleştirme işlemi için, önce “Kontrol Et” butonuna sonra da “Kesinleştirme” tıklamak gerekir. İkinci öğretim programlarına kayıt yaptıran öğrenciler, öğrenim ücretini ödemeden kesinleştirme işlemi yapamazlar.

Ekleme onayı bekliyor ne demek?​

Ders seçimleri danışman onayına gönderildikten sonra ders durumu “Ekleme onayı bekliyor. Bu derse 1. kez kayıtlanıyorsunuz.”a, kayıtlanma durumu ise “Danışman İncelemeye” döner. Bu süreçte danışman ile iletişimde olup ders kaydı onayını tamamlatmak önemlidir.
Harç parası son ödeme tarihi ne zaman?
2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KATKI PAYI/ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMELERİ HAKKINDA. 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Ödemeleri 07 Şubat 2022′ de başlayacak olup (Güncellenmiştir) 25 Şubat 2022 tarihinde sona erecektir.
Katkı payı ve Öğrenim ücreti ödemeleri 14/02/2022 tarihinde başlayacaktır. Öğrenci Bilgi Yönetim Sisteminde Harç durumunuzu görebilirsiniz.
Ders ekleme işlemi tamamlandıktan sonra “kontrol et” butonuna basılır, ders kaydının yönetmeliğe uygunluğu sistem tarafından kontrol edilir. Bu kontrol sonucunda ders kaydında herhangi bir problem yoksa “kontrol et” butonu “kesinleştir” butonuna dönüşür.
Öğrenci kesinleştirme durumu nedir?
Öğrenci Kesinleştirme Durumu: Öğrenci ders kaydı yapmadı veya onaylamadı ise “Kesinleştirmedi”, ders kaydını yaptı ise “Kesinleştirdi” olarak görüntülenir. Ekranda “Kesinleştirdi” ibaresi görünüyorsa öğrenci ders kayıtları üzerinde hiçbir değişiklik yapamaz.

Üniversite harç ödenmezse kayıt silinir mi?​

Kayıt silinmez, pasif öğrenciler konumuna geçersiniz. AÖF kaydı yapılabilir.

Birinci öğretim harç parası öder mi?​

Bildiğiniz gibi 2012 yılında örgün öğretimler için harç ücretleri kaldırılmıştı. Yani yalnızca ikinci öğretim öğrencileri harç ücreti ödemektedir. Ancak istisnai bazı durumlarda örgün (birinci öğretim) öğrencileri de harç ücreti ödeyebilir.
Harç borcu ödenmezse ne olur?
Katkı payı/Öğrenim ücreti zamanında ödenmezse ne olur? Katkı payı zamanında ödenmezse öğrenci kayıt yaptıramaz ve o yarıyıl öğrenim hakkını kaybeder. İlgili döneme ait katkı payını ödemeyen öğrenciler o dönem için öğrencilik haklarından yararlanamaz ve herhangi bir işlem yaptıramazlar.

Geri