Haram lokma. Hz.Ebu Bekir ve kolesi

SoruCevap

Yeni Üye
HzEbu Bekir ve kolesi haram Lokma

Hazreti EbU Bekri Sıddik 'ra'in bir kolesi vardı Omrunun sonlarında her akşam iftar vaktinde yemek getirirdi Adetleri oyle idi ki, nereden ve nasıl aldığını, kimden satın aldığını, onun san'atı ve mesleği ne olduğunu o koleden sormayınca o yemekden bir lokma ağzına koymazdı Bu kole bir gece yine yemek getirdi EbU Bekri Sıddik 'ra' sormadan, mubarek elini uzatıp, bir lokma yemekden aldılar
Kole dedi ki:
Ey Efendi Ne oldu ki, bu akşam sormadan yemeğe el uzatdınız
EbU Bekri Sıddik 'ra' hazretlerinin mubarek gozleri yaş ile dolup, buyurdu:
Ya Gulam Aclık bana sıkıntı verip, sabırsızlandırdı Boylece bu hal başıma geldi Şimdi bana haber ver ki, bu akşam yemeği nereden getirdin
Kole dedi ki:
Cahiliyye vaktinde, raks ve oyun oynardım Bir gruba raks etdim Onlara hoş geldi Bana dediler ki, şimdi bir nesnemiz yokdur Va'd etmişlerdi ki, elimize birşey gecdikde sana iyilik ederiz Ben bugun gordum ki, onların elleri doludur Ben va'dlerini hatırlatdım Yiyeceği bana verdiler
EbU Bekri Sıddik 'ra' bunu işitdi Cok uzuldu Ağladı Yemeği onunden atdı Parmağını boğazına o kadar sokdu ki, kustu O lokma karnından dışarı geldi Kendine eziyyet verdi Mubarek yuzu goğerdi ve karardı Mubarek yuzunun şeklinin değişikliğini gorenler, bir mikdar su icmesini ve bu uzuntuden halas olacağını soylediler Sıcak su getirdiler İcdi, bir kerre daha kay' etdikustu Rahatsız oldu İnceledi ki, karnında bir şey kalmadı
Dediler ki,
Ya Sıddik, bu kadar kendinize sıkıntı ve zahmet, bir lokmadan dolayı mıdır?
Buyurdu ki, evet ResUlullah 'sav' hazretlerinden işitdim
Buyurdular ki,
Allahu tebareke ve teala hazretleri, yidiği haram olan kimselere Cenneti haram etmişdir
Sonra başını yukarı kaldırıp,
Ya ilahel alemin! Yidiğim lokma icin elimden geleni yapdım O lokmaları kay' etdim O lokmadan damarlarımda birşey kaldı ise afv et Bu za'if kulun, Cehennem azabına dayanamam diye, dua buyurdu

Bu o EbU Bekrdir ki, ResUlullah 'sav' hazretleri, (EbU Bekr benim gozum ve kulağım gibidir) buyurdu

Geri