Hapsirmak engellenebilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
138.187
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Hapşırmak engellenebilir mi?​

Hapşırma esnasında vücudumuzdaki basınç çok fazla olduğu için çok fazla hapşırıldığında bayılmalar meydana gelebilir. Hapşırma hissi geldiğinde ağzınızı tamamen kapatırsanız ve nefesinizi tutarsanız akciğerleriniz yırtılabilir. Bu nedenle gelen hapşırma hissine engel olmamanızı ve hapşırmanızı tavsiye ediyorum.

Hapşırmayı nasıl engellerim?​

*Meyve sebze tüketmek ve yeterli miktarda dinlenmek. *Tozlu ortamlardan uzak durmamak. *Burun içerisini güzelce temizlemek. Belki bir toz veya kıl kaçmış olabilir.
Hapşırmak vücut sağlığı için oldukça önemlidir. Hapşırma gerçekleştiğinde vücutta çok fazla basınç nedeniyle bayılmalar olabilmektedir. Ayrıca hapşırmayı engellemek için ağzın ve burnun kapatılması beyne zarar verir ve felç riski oluşturur.
Hapşırık tutmak zararlı mı?
Hapşırığı tutmak kulaklarınıza vereceği zarardan çok daha fazlasına da neden olabilir. Hapşırık tutmak gözlerinizdeki kan damarlarına ve diyaframa zarar verebilir. Ayrıca, kan basıncının aniden yükselmesine sebep olur çünkü engellenmiş hapşırık beyindeki kan damarlarını zorlar.

Hapşırmak kalbi yorar mı?
Hapşırma engellenirse beyin kanamasına neden olabilir. Hapşırmada oluşan yüksek basınç nedeniyle göz damarlarını çatlatabilir. Hapşırmada oluşan yüksek basınç kulak zarlarına hasar verebilir. Yüksek basınç sebebiyle ile kalbin durmasına neden olabilir.

Hapşırırken göz açarsak ne olur?​

Burundaki sinirlerin uyarılması sonucu ağız ve burundan nefes verme işlemi olan hapşırma, bir çok vücut fonksiyonun devreye girmesiyle oluşur. Oluşan aşırı basınç bazen kaburgaları kıracak derecede olabiliyor. Bu yüzden hapşırırken gözlerimiz istem dışı kapanır. Zaten gözleri açık hapşırmak neredeyse imkansızdır.

Hapşırmayı onlemek için ne yapmalıyız?​

Bol miktarda C vitamini almak. *Meyve sebze tüketmek ve yeterli miktarda dinlenmek. *Tozlu ortamlardan uzak durmamak. *Burun içerisini güzelce temizlemek.
Aşağıdaki basit ve etkili ipuçlarını deneyerek hapşırmayı kısa süre içinde durdurabilirsiniz.
- Burnunuzu sıkıştırın.
- Dilinizi dişlerinize bastırın.
- Burnunuzu temizleyin.
- Işığa bakmayın.
- Temiz hava soluyun.
- Havayı nemlendirin.
- Soğuk algınlığı tedavisi.
- Alerjileri tedavi edin.
Hapşırma hangi hastalığın belirtisidir?
Nezle diye adlandırılan hastalıkta bu gruptadır. Mikrop vücuda girdikten birkaç gün sonra hastalık belirtileri başlar. Ani burun akıntısı, hapşırma, burun tıkanıklığı ve boğaz ağrısı, boğazda gıcık oluşması, öksürük, koku ve tat duyumunun azalması, gözlerde kızarma, sulanma ve yanma belirtileri arasındadır.
 
Geri
Üst