AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hap icemeyenler ne yapmali?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Hap içemeyenler ne yapmalı?​

Hapı dilinize koyun. Ağzınıza bir yudum su alın fakat yutmayın. Çenenizi göğsünüze dayayın. Başınız bu şekilde öne eğikken hapı yutun.

İlaç ezilerek içilir mi?​

Hapların kırılarak içilmemesi gerekiyor. Kapsül ve film tablet şeklinde olanlar genelde bağırsakta açılır. Bazı ilaçlar mide asidinden etkilenirler. Bunlar özellikle kapsül ve film tablet şeklinde olanlardır.
Bilişsel davranışçı terapi, bilişsel yeniden yapılandırma, EMDR tedavisi, psikoeğitim, duyarsızlaştırma gibi tedavi yöntemleri, fobinin tedavisinde etkili sonuçlar alınmasına yardımcı olmaktadır.
Antibiyotik nasil kolay yutulur?
Bu yöntemde, tablet dilin üzerine konuyor ve esnek plastik bir su şişesinin ağzı dudaklar arasına alınıyor. Daha sonra, dudakları büzerek ve emme hareketi yaparken şişe ve dudaklar arasındaki ilişkiyi koruyarak bir yudum alınıyor. Suyu yutarken tablet beraberinde yutulmuş gitmiş oluyor.
Açılan ilaç ne zaman bozulur?
Göz, burun, kulak damlaları da yine ağzı açıldıktan sonra 10 gün içinde tüketilmeli bu süreci, aşan ilaçlar kullanılmamalıdır. Ateş düşürücü, ağrı kesici şuruplar ve nezle şurupları doğrudan güneş ışığı almayan, serin ve kuru yerlerde, oda sıcaklığında (15-25 derece arasında), son kullanma tarihine kadar saklanabilir.

Hap ezilip Icilir mi?​

Parol 2 ye bölünür mü?​

Bağırsakta çözülecek bir ilacı mideye verirseniz midede doku hasarına neden olabilir. Buda ülseri getirir. Hapların kırılarak içilmemesi gerekiyor. Kapsül ve film tablet şeklinde olanlar genelde bağırsakta açılır.
Ağız yoluyla alınan bir ilâcın emilebilmesi için mide-bağırsak sıvısı içerisinde erimesi gerekir. İlâç mide asidinin ve salgılanan çeşitli sindirim enzimlerinin tesiri ile önce küçük taneciklere parçalanır, daha sonra bunların içindeki kimyevî moleküller, mide-bağırsak sıvısına geçer.

Geri