Hangisi saticinin yukumlulugunun en fazla oldugu temsil seklidir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.105
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hangisi satıcının yükümlülüğünün en fazla olduğu temsil şeklidir?​

Satıcının Yükümlülükleri : DDP Kuralı, satıcı açısından azami yükümlülüğü gösterir. Satıcı sözleşme koşullarına uygun malı hazırlar.

Satıcının yükümlülüğünün en fazla olduğu teslim şekli nedir?​

DDP (Delivered Duty Paid): Belirtilen varış yerinde gümrük vergisi ödenmiş olarak teslim: Bu teslim şeklinin DDU teslim şeklinden farkı malların ithalat gümrük işlemleri tamamlanmış olarak alıcıya teslimidir. Bu teslim şekli alıcıya en az, satıcıya en fazla sorumluluk yükleyen teslim şeklidir.
CFR Teslim şeklinin özellikleri nelerdir?​
CFR (Cost And Freight – Mal bedeli ve taşıma) Teslim şeklinin özellikleri : Bu teslim şeklinde satıcı tüm masraf ve riskleri üstlenerek malları yükleneceği limana kadar getirir. Gümrük işlemlerini yaptırır ve Navlun ücretini ödeyerek yüklemeyi gerçekleştirir.

Satıcının yükümlülüğünün en az olduğu teslim şekli nedir?​

Satıcının yükümlülüğünün en az olduğu teslim şekli nedir?
Bunun yanı sıra unutulmamalıdır ki Ex Works teslim şekli satıcı açısından en az riskli ve en düşük maliyetli olan teslim şekli olarak öne çıkmaktadır. Incotermsler 2010 kurallarında tüm teslim şekillerinde alıcı ve satıcıların karşılıklı hak ve sorumlulukları ele alınmıştır.

CIF ticaret nedir?​

CIF ticaret nedir?
CIF, (ing. Cost, insurance & freight) uluslararası ticaretle ilgili bir terimdir. Sözcük karşılıkları mal bedeli, sigorta ve navlun anlamındadır.

Dpu teslim şekli ne demek?​

DPU yani “Delivered at Place Unloaded”, Türkçesiyle “Belirlenen Yerde Boşaltılmış Olarak Teslim” kuralı, Incoterms 2010 içerisinde yer alan DAT (Delivered at Terminal) kuralının Incoterms 2020’de yeniden isimlendirilip revize edilmiş halidir.

EXW işyerinde teslim nedir?​

“İş yerinde teslim” terimi, satıcının malları, kendi yerinde veya ismen belirlenmiş başkaca bir yerde (fabrika, depo, işyeri gibi) alıcının tasarrufuna bırakarak teslim etmesini ifade eder. EXW, satıcı açısından asgari yükümlülüğü temsil eder.
 
Satıcının yükümlülüklerinin en fazla olduğu teslim şekli DDP (Delivered Duty Paid) olarak bilinir. Bu teslim şeklinde, satıcı belirtilen varış yerine malı gümrük vergisi ödenmiş olarak teslim eder. DDP teslim şekli, alıcıya en az, satıcıya en fazla sorumluluk yükleyen bir teslim şeklidir. Satıcı sözleşme koşullarına uygun malı hazırlar ve malların ithalat gümrük işlemleri tamamlanmış olarak alıcıya teslim yapar.

Satıcının yükümlülüklerinin en az olduğu teslim şekli ise Ex Works (EXW) olarak bilinir. EXW teslim şekli, satıcının malları iş yerinde veya ismen belirlenmiş başka bir yerde alıcının tasarrufuna bırakarak teslim etmesini ifade eder. Bu teslim şekli satıcı açısından en az riskli ve en düşük maliyetli olan seçenektir.

CFR (Cost And Freight) teslim şeklinde ise satıcı tüm masraf ve riskleri üstlenerek malları yükleneceği limana kadar getirir. Gümrük işlemlerini yaptırır ve navlun ücretini ödeyerek yüklemeyi gerçekleştirir.

CIF (Cost, Insurance & Freight) ticareti ise mal bedeli, sigorta ve navlun anlamına gelir. Bu terim uluslararası ticarette kullanılan bir terimdir.

DPU (Delivered at Place Unloaded) yani "Belirlenen Yerde Boşaltılmış Olarak Teslim" kuralı, Incoterms 2020'de revize edilmiş bir teslim şeklidir. Satıcı, malı belirlenen yerde boşaltarak alıcının tasarrufuna bırakır.

İş yerinde teslim (EXW) ve DDP teslim şekilleri arasında en büyük fark, satıcının üstlendiği sorumluluk ve risk seviyesidir. EXW teslim şeklinde satıcı en az riskle karşı karşıya kalırken, DDP teslim şeklinde satıcı en fazla sorumluluk üstlenmiş olur. Bu teslim şekillerinin detaylarına dikkat edilerek ticari anlaşmaların sağlıklı bir şekilde yapılması önemlidir.
 
Geri
Üst