AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hangisi ikinci degerlendirilme asamalarindan biridir?

Editör

Yeni Üye

Hangisi ikinci değerlendirilme aşamalarından biridir?​

Hasta/yaralının ismini öğrenir ve adıyla hitap eder, Hoşgörülü ve nazik davranarak güven sağlar, Hasta/yaralının endişelerini gidererek rahatlatır, Olayın mahiyeti, koşulları, kişisel özgeçmişleri, sonuç olarak ne yedikleri, kullanılan ilaçlar ve alerjinin varlığı sorularak öğrenilir.

36 yaşındaki yaralının bilinci kapalı solunumu yoksa yapılacak işlem nedir?​

Hava yolu açıklığı sağlanırken hasta/yaralı baş, boyun, gövde ekseni düz olacak şekilde yatırılmalıdır. Bilinç kaybı belirlenmiş kişide; ağız içine önce göz ile bakılmalı, eğer yabancı cisim var ise işaret parmağı yandan ağız içine sokularak cisim çıkartılmalıdır.

Yaralının baştan ayağa muayenesi nedir?​

Yaralının baştan ayağa muayenesi nedir?
Baştan aşağı kontrol yapılır: Bilinç düzeyi, anlama, algılama, Solunum sayısı, ritmi, derinliği, Nabız sayısı, ritmi, şiddeti, Vücut veya cilt ısısı, nemi, rengi.

Ilk yardımda ilk yapılması gereken şey nedir?​

Ilk yardımda ilk yapılması gereken şey nedir?
İlkyardım müdahalesinde ilk yapılması gereken nedir? İlk yardımda öncelikli olarak yapılması gereken 3 aşama vardır. Bunlar; hastayı /kazazedeyi güvenceli yere almak, (kaza yerinde gerekli emniyet tedbirleri almak.), teşhis koymak /ilkyardım yapmak ve ambulans çağırmaktır.

Hastanın bilinci kapalı ve solunumu varsa ne yapılmalıdır?​

Hastanın bilinci kapanırsa, sert zemin üzerine yatırılır, Şah damarından nabız ve solunum değerlendirilir, Tıbbi yardım istenir (112), Temel yaşam desteği uygulanır.

Ilk yardım sırası nasıl olmalıdır?​

İlk yardımda öncelikli olarak yapılması gereken 3 aşama vardır. Bunlar; hastayı /kazazedeyi güvenceli yere almak, (kaza yerinde gerekli emniyet tedbirleri almak.), teşhis koymak /ilkyardım yapmak ve ambulans çağırmaktır.

Ikincil muayene ne zaman yapılır?​

Ikincil muayene ne zaman yapılır?
Birinci değerlendirmenin ardından hasta veya yaralının baĢtan aĢağı yaralanmalarını, deformitelerini, (Ģekil bozukluğu) ağrılı ve hassasiyet noktalarını belirleyerek muayene etmeye ikinci değerlendirme denilir.

Ikincil degerlendirme nedir?​

Ikincil degerlendirme nedir?

Birincil muayene nasıl yapılır?​

Primer bakı sırasında etkin bir muayene için hastanın kıyafetleri tamamen çıkartılmalıdır. Değerlendirme sonrası hipotermiden hastayı korumak için hasta battaniye gibi bir koruyucu ile sarılmalı, iv sıvı tedavisi için oda sıcaklığında kristalloid sıvı tercih edilmeli ve eritilmiş ısınmış kan ürünü verilmelidir.

Ilk yardımda hasta yada yaralıya yapılacak ilk işlem nedir?​

2 değerlendirme nedir?​

2 değerlendirme nedir?

Solunum değerlendirilmesi nasıl yapılır?​

Solunum değerlendirilmesi nasıl yapılır?
Solunumun değerlendirilmesi: İlkyardımcı, başını hasta/yaralının göğsüne bakacak şekilde yan çevirerek yüzünü hasta/yaralının ağzına yaklaştırır, Bak-Dinle-Hisset yöntemi ile solunum yapıp yapmadığını 10 saniye süre ile değerlendirir.

Nabız değerlendirmesi nasıl yapılır?​

Dolaşımın değerlendirilmesi için ilkyardımcı; çocuk ve yetişkinlerde şah damarından, bebeklerde kol atardamarından 3 parmakla 5 saniye süre ile nabız almaya çalışılır. İlk değerlendirme sonucu hasta/yaralının bilinci kapalı fakat solunum ve nabzı varsa derhal koma pozisyonuna getirerek diğer yaralılar değerlendirilir.

Ikincil değerlendirme süreci nedir?​

İkincil değerlendirmede ise kişi, algıladığı tehditle ilgili neler yapabileceğine ilişkin sahip olduğu potansiyel kaynakları değerlendirir ve başa çıkma stratejilerini gözden geçirir.

Baş çene pozisyonu nedir?​

Baş çene pozisyonu nedir?
Baş Geri Çene Yukarı Pozisyonu: Bilinci tamamen kapalı sırt üstü yatan hasta veya yaralının tüm kasları gevşediği ve kendini saldığı için, dil kökü de gevşer ve kendini salıp soluk yolunu kapatır. İlkyardımcı bu pozisyonu vererek dil kökünün yukarı doğru kalkmasını sağlar ve soluk yolu açılır.

Bilinci olmayan kişinin ikinci muayeneden sonra ne yapılır?​

Bilinci olmayan kişinin ikinci muayeneden sonra ne yapılır?
29) Bilinci olmayan hasta da solunum varsa ikinci muayeneden sonra aşağıdakilerden hangisi yapılır? Temel Yaşam Desteği verilir. Şok Pozisyonu verilir. Koma Pozisyonu verilir.

Yaralının bilinç durumu nasıl değerlendirilir?​

Hasta/yaralıya sözlü uyaranla ya da hafifçe omzuna dokunarak “İyi misiniz?” diye sorularak bilinç durumu değerlendirmesi yapılır.

İkinci değerlendirme aşaması, ilk yardım müdahalesinden sonra gerçekleştirilen ve detaylı bir şekilde hasta veya yaralının durumunu değerlendirmeyi içeren aşamadır. Bu aşamada, hastanın durumuyla ilgili daha detaylı bilgi toplanır ve gerekli tedbirler alınır. Birinci değerlendirme aşaması genellikle olay yerinde yapılan ve acil müdahale gerektiren durumların belirlendiği aşamadır. İkinci değerlendirme aşaması ise daha ayrıntılı bir inceleme gerektiren durumları kapsar.

Ikincil değerlendirme süreci, ilk yardım müdahalesinden sonra hastanın durumunun detaylı bir şekilde incelendiği aşamadır. Bu aşamada, hastanın baştan ayağa muayenesi yapılır, yaralanmaları belirlenir, deformiteleri (şekil bozuklukları) tespit edilir, ağrılı ve hassas noktalar incelenir. Bu değerlendirme sonucunda hasta veya yaralının durumu hakkında daha kapsamlı bir bilgi elde edilir ve tedavi planlaması yapılır.

İkinci degerlendirme, ilk yardım müdahalesi sonrasında hastanın durumunu detaylı bir şekilde değerlendirmek amacıyla yapılan değerlendirme aşamasıdır. Bu aşamada, hastanın baştan ayağa muayenesi yapılır, yaralanmaları belirlenir, deformiteler incelenir ve ağrılı noktalar tespit edilir. Bu değerlendirme sonucunda hastanın durumu hakkında daha kapsamlı bilgi elde edilir ve tedavi planı oluşturulur.

Geri