AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hangi yontemde bir eslesme olana kadar olasi tum parolalar denenir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hangi yöntemde bir eşleşme olana kadar olası tüm parolalar denenir?​

Bunlar sözlük saldırıları olarak bilinir. Adından da anlaşılacağı gibi ters kaba kuvvet saldırıları, internette bulunabilen sızdırılmış parolalar gibi bilinen bir parolayla başlayıp bir eşleşme bulana kadar milyonlarca kullanıcı adını arayarak saldırı stratejisini tersine çevirir.
Hashing ve Salting nedir?
Salting, Türkçe adıyla ‘tuzlama’ tipik olarak şifre hashing’ini gösteren bir kavramdır. Bunu yapmak için de şifrenin sonuna farklı bir hash değeri eklenir. Bu sayede hashing işleminde güvenlik katmanı oluşturulurken, özellikle de brute force saldırılarının önüne geçilir.
Parolalar saklanırken kullanılan tuz salt adı verilen string ne işe yarar?
Bu fonksiyon tek yönlü olduğu için özet değerinden parola değeri geri elde edilemez. Böylece parolanın güvenliği sağlanmış olur.

Parolalarda tuzlama nedir?​

Salt (Tuzlama) Bu yöntemde parolaları hash’lemeden önce salt (tuz) adı verilen rastgele bir metin parolanın başına ya da sonuna ekleyerek bu değerin hash’lenmesinin sağlanmasıdır.
Hashleme nasıl yapılır?
Hashleme işlemimizi paket içerisinde yer alan PBKDF2 algoritması ile yapıyoruz. Hash : Algoritmanın, kendisine gönderilen şifre üzerinden ürettiği hash değeri. Salt : Algoritma, salt işlemi için rastgele bir değer üretir. Daha sonra bu değer hash ile birleştirilerek salt değerini oluşturur.
Bcrypt salt nedir?
Bcrypt, Niels Provos ve David Mazières tarafından Blowfish şifreleme yöntemi esas alınarak geliştirilmiş ve ilk kez USENIX’te, 1999 yılında sunulmuş bir parola özet fonksiyonudur. Rainbow table saldırılarına karşı salt kullanmasının yanı sıra adaptif bir fonksiyon olma özelliğine sahiptir.

Hashing ve Encryption nedir?​

Kısaca şunu söylemekte yarar var: Hashing tek taraflı bir şifreleme yöntemi. Encrption ise çift taraflı. Tek taraflı olunca, şifrelediğiniz bir veriyi geriye getiremiyorsunuz.
Password Hashes nedir?
“Hash”leme İş Başında Bir siteye kayıt olurken belirlemiş olduğunuz parola olduğu haliyle veritabanında saklanmaz. Tek yönlü bir algoritma yardımıyla şifrelenir ve gerçek paroladan alakasız olacak şekilde harf ve sayılardan oluşan bir hale getirilir.
SHA1 ve sha256 nedir?
Belirli güvenlik açıkları dikkate alınarak geliştirilen algoritmalar, birçok alanda kullanılır. SHA 256, 384, 512 gibi çeşitli bit uzunluklarına sahip olan protokoller, özellikle e-imza ve POS cihazı gibi bankacılık uygulamalarında tercih edilir. SHA-1, 160 bit özet değeri üreten bir fonksiyona sahiptir.

Bcrypt nasıl çalışır?​

Bcrypt work factor (çalışma faktörü) denen bir kavram kullanır. Work factor sayesinde siz donanımlar ne kadar hızlanırsa hızlansın, karıştırma algoritmasının hızını düşürebilirsiniz. Örneğin, Bcrypt Work factor değerini 12 olarak ayarlarsanız, “baaa” gibi bir değeri karıştırması 0.3 saniye sürecektir.
 
Geri
Üst