- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Hangi yöneticilerin teknik becerilerinin diğer kademelerdeki yöneticilere oranla daha yüksek olması gerekmektedir?
Teknik beceriler bir örgütün daha çok alt kademe yönetim mevkilerinde kullanılır. Şeflerin, postabaşılarının, vardiya başlarının, aşçıbaşlarının, nezaretçilerin sergile- dikleri becerilerin büyük bir bölümü bu grupta değerlendirilir.Yöneticilerin sahip olması gereken bilgi ve beceriler nelerdir?
Her Yöneticinin Sahip Olması Gereken 6 BeceriTemel yönetim becerileri Nelerdir?
TEMEL YÖNETİM BECERİLERİ – LİDERLİK YÖNETİMİ
Yöneticiler işlevler roller ve beceriler açısından ne yapar?
Her kademedeki yönetici insanları eğitme, ödüllendirme, motive etme, uyarma, ikna etme, ilham verme; yoldan çıkan işleri düzeltme, krizleri yönetme; pazarlık etme, arabuluculuk yapma, zayıflayan iletişim bağlarını sağlamlaştırma işlerinden sorumlu olduğu gibi, strateji geliştirme, kaynak yaratma, genel akışı kontrol …Yöneticinin sahip olması gereken 3 temel beceri nedir?
Bu becerileri; (1) İdarecilik Becerisi, (2) İnsan İlişkileri Becerisi, (3) Teknik Beceri ve (4) Karar Verme Becerisi olmak üzere dört grupta toplamak olanaklıdır bu becerilerin önem dereceleri örgüt yönetiminin değişik kademelerinde farklılık gösterecektir.Yöneticinin kurumu bir bütün olarak görebilme yeteneğine ne ad verilir?
Kavramsal beşeri ise, yöneticinin örgütte olan biten her şeyi bilmesi, örgütün tamamını görebilme yeteneğidir.
b-Dağıtıcılık: Yönetici, başka şekilde elde edilemeyen önemli bilgileri astlara ve başka birimlere dağıtır. c-Konuşmacı: İşletmeyi temsil eden yönetici, topladığı bilgilerin bir kısmını örgüt dışına iletir. Örgüt personellerine gerekli bilgileri vermek ve örgütü tatmin etmek, temsilci rolünün en önemli yönüdür.