AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hangi yiyecekleri yememeliyiz?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hangi yiyecekleri yememeliyiz?​

Basit karbonhidrat, toplam ve doymuş yağ içeriği yüksek olan yiyeceklerin (şeker, çikolata, kek, pasta, börek, çörek, yağlı, kremalı ve içeriği bilinmeyen her türlü yiyecek) tüketiminden kaçınılmalıdır.
Mevsimine göre hangi yiyecekleri tüketmeliyiz?
Haziran: Domates, taze fasulye, bezelye, soğan, sarımsak, patates, kiraz, kayısı, çilek… Temmuz: Patlıcan, patates, sarımsak, domates, pazı, salatalık, armut, dut, vişne, böğürtlen, şeftali, incir… Ağustos: Patlıcan, mısır, patates, kabak, domates, soğan, börülce, bamya, pazı, kavun, karpuz, dut…

Kışın hangi yiyecekleri tüketmeliyiz?​

İşte kış mevsiminde bolca tüketmeniz gereken o yiyecekler.
Hangi meyveler aynı anda yenmez?
Süt: Muz, kiraz ve vişne, kavun ve karpuz, ekşi meyveler, mayalı ekmekler, balık, et, yoğurtla birlikte tüketilmemeli. Kavun ve karpuz: Kavun ve karpuz tek başına tüketilmesi gereken meyveler. Özellikle de süt ürünler, yumurta, kızarmış yiyecekler, tahıllar ve nişastalar bu meyveler ile birlikte tüketilmemeli.

Ilkbahar mevsimine göre hangi yiyeceklerin tüketilmesi gerekir?​

Aynı zamanda bu dönemde tüketilen meyve ve sebzeler, en ekonomik, en lezzetli ve en ulaşılabilir olanlardır. İlkbahar meyveleri, yeşil erik, çilek, çağla, elmadır. İlkbahar sebzeleri, bezelye, bakla, ıspanak, enginar, marul, kuşkonmaz, havuç, semizotudur.
Sonbahar mevsimine göre hangi yiyeceklerin tüketilmesi gerekir?
Diyetisyen Ertuğ, sonbahar meyveleri arasında; üzüm çeşitleri, incir, mürdüm eriği, kızılcık, hünnap, böğürtlen, frambuaz, kuşburnu, elma, nar, armut, mandalina, portakal, greyfurt, muz, ayva, cennet hurması, kivi, muşmula ve kuşburnunun yer aldığını belirterek, “Sebzeleri ise; kereviz, yer elması, pırasa, beyaz lahana …

Kışın en çok hangi sebze ve meyveleri tüketmeliyiz neden?​

Mevsiminde yetişen sebze ve meyveler besin değerleri açısından daha zengindir ve besleyici özellikleri daha yüksektir. Örneğin; kışın toplanan ıspanakla yazın toplanan arasında C vitamini içeriği açısından üç kat fark saptanmıştır. Öte yandan, yerel ürünler uzaklardan gelenlerden hem daha taze hem daha diridirler.
Sonbaharda hangi yiyecekleri tüketmeliyiz?

Dünyanın en zararlı yiyeceği nedir?​

Zararlı yiyecekler ve diyabet Diyet içecekler, konserve gıdalar, dondurulmuş gıdalar, kahve kreması, trans yağlar, bulyon, şekerli içecekler, dondurma, bisküvi, işlenmiş ve kırmızı et tüketimi, kızarmış yiyecekler başlıca uzak durulması gereken gıdalardır.
 
Geri
Üst