AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hangi Yiyecekler Yağ Yakımını Arttırır?

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Diyetinizden yağı uzaklaştırmanın bir yolu yağsız veya az yağlı urunlere yonelmektir Bu tur besinleri tuketmek uygun karşılanabilir fakat bircoğunun sağlığınıza pek katkısı yoktur Tuketilen yağ miktarını azaltmanın daha akıllıca bir yolu tam tahıl, meyve, sebze ve yağsız et iceren beslenme programları oluşturmaktan gecmektedir Lif ve protein acısından zengin olan besinler onemli temel besin maddeleri icerir, doymuş yağ veya kolesterol tuketmeden tok kalmanızı ve vucudunuzdan negatif yağları atmanızı sağlar


Yulaf ezmesi


Haftanın birkac gunu kahvaltıda yulaf ezmesi tuketin Yulaf bir tam tahıldır ve bir bardak yulaf ezmesinde 4 gram kadar cozunebilir lif bulunur Diğer bircok besin maddesine kıyasla yulafın sindirilmesi daha uzun surer Yulaf kolesterol ve tansiyonu duşurur ve diğer besinlerin sindirilmesini kolaylaştırır Lifli yiyecekler yağ oranı yuksek besinlere karşı olan aclığınızı azaltır ve negatif yağları vucudunuzdan tamamen atabilir
Elma
Sık sık elma yiyerek vucut yağınızın bir kısmından kurtulun Elma suya bağlanarak hucrelerinizdeki yağ emilimini azaltan bir madde olan pektin acısından zengindir Pektin sindirildiğinde arta kalan nem oranı yuksek madde vucuttan yağı uzaklaştırır Bu sayede elma detoks diyetleri icin doğal bir secimdir Elma lif acısından zengin olduğundan tokluk hissini artırır
Lifli mısır gevreği
Kahvaltıda az yağlı sut eşliğinde lifli mısır gevreği yiyin Sutun icerdiği kalsiyum vucudunuzdaki kas oranını korurken aşırı kilodan kurtulmanıza yardımcı olur Lifli mısır gevreğiyle beraber, bu oğun metabolizmanızı anında hızlandıracak ve gun boyunca yağ yakmanızı sağlayacaktır
Kabuklu yemişler
Hafta boyunca yiyeceğiniz fındık, fıstık ve ceviz gibi kabuklu yemişler vucudunuza protein sağlamanın yanı sıra diyetinize sağlıklı yağ tuketimi de ekler Vucudumuzun yağ oranı yuksek besinlere olan isteğinin sebebi, sağlığı korumak amacıyla bir miktar yağ tuketmek ve bu şekilde diğer besin maddelerini işleyebilmektir Yağlar tokluk hissi verir Kabuklu yemişlerde bulunan doymamış yağlar, doymuş yağlara oranla cok daha besleyicidir ve diğer yağların metabolize edilmesi konusunda vucuda yardımcı olur
 
Geri
Üst