AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hangi vakif ne kadar burs veriyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Hangi vakıf ne kadar burs veriyor?​

2021-2022 eğitim yılında VGM burs miktarlarında artış yapıldı. Bu artış ile ortaöğrenim eğitim yardımı aylık 100,00 TL, yükseköğrenim bursu aylık 400,00 TL, yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim bursu ise aylık 600,00 TL olarak belirlendi.

Öğrencilere kimler burs veriyor?​

İşte söz konusu kurumların burs şartları ve detayları…
Türk Eğitim Vakfı burs ne kadar?
2021-2022 Öğretim Yılı Aylık Burs Ücreti : 800 TL ‘dir.
TSK bursu kimlere verilir?
Velisi TSK mensubu olan öğrenciler burs başvurusu yapabilir. Velisi kanunen ayrı olan öğrencinin resmi velayetinin bulunduğu ebeveyninin geliri belgelenecektir. @ ve Üzeri Engelli Öğrenci İçin Sağlık Raporu; Tam Teşekküllü Devlet Hastanesinden alınmalıdır.

KYK ve Vakıflar bursu aynı anda alınabilir mi?​

VGM BURSU KYK BURSUNA ENGEL Mİ? Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim VGM Burs Yönetmeliğinin 5. Maddesinin (e) fıkrasına göre kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler yükseköğrenim bursundan yararlanamaz.

Kimler burs veriyor?​

Üniversitelerde, yüksek ve ortaöğretim kurumlarında okuyan yetenekli, çalışkan, başarılı ancak maddi olanakları kısıtlı öğrencilere, vakfın Öğrenci Burs Yönetmeliği çerçevesinde tamamen karşılıksız burs verilmektedir. Başvurular eylül – ekim aylarında yapılır.
TSK yurduna kimler başvurabilir?
Şehit subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş ve sivil memurların ortaöğrenim (lise), ön lisans ve lisans gören çocuğu olmak, TSK, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda görevli subay, astsubay, uzman jandarma uzman erbaş sivil memurlar ile bunların emeklilerinin ön lisans ve lisans öğrenimi …
TSK burs başvurusu nasıl yapılır?
İstenen belgeler “Burs Müracaat Dilekçesinde” belirtilen sıraya göre tanzim edilerek dağılmayacak şekilde birleştirilmelidir. Mutlaka velinin ve öğrencinin askeri kimlik kartlarını(veli askeri kimlik kartı, çalışıyorsa birliğinden, emekliyse askerlik şubesinden onaylı olacaktır.)
Öğrencilerin sık sık hesaplarını kontrol etmeleri gerekiyor. 2022 İOKBS BURSUNA NE KADAR ZAM GELDİ? Öğrenciler geçtiğimi yıl PYBS burslarını 457 lira olarak alıyordu. 2022 yılında ise burs miktarının 600 TL civarında olması ön görülüyor.

Geri