- Konu Yazar
- #1
Hangi üzüm yaprağı iyi olur?
Sultaniye Üzüm Yaprağı Yaprak cinsleri içinde en güzeli ve aromalısıdır diyebiliriz. Sultaniye üzüm küçük çekirdeksiz beyaz üzümdür. Yaprağı Tüysüz, damarsız ve yüzeyi pürüssüzdür. Hafif ekşimsi tadı vardır ve özellikle Zeytinyağlı Sarmalar için idealdir.Kışlık yaprak nasıl yapılır?
Yaprakları ara ara alt üst edip, asma yapraklar sarı rengi alana kadar bekletin. 1 kiloluk şişe içine yaprakları hafifçe üzerlerine bastırarak, yerleştirin. Daha sonra kalan tuzlu suyu yaprakların üzerine çıkana kadar dökün. Ardından kavanozun kapağını sıkıca kapatın.Salamura yaprak taşmaması için ne yapmalı?
Salamura yaprak taşmaması için ne yapmalı?Tuzu az olursa yaprak erir. bunun telafisi yoktur. Tuzu çok olursa tuzlu olur kullanmadan bir gün önce çıkartıp duru suda bekletmek hatta bur kaç kez suyu süzmek gerekebilir. 3-4 gün sonra bidondan su taşabiliyor bunun için bidonumuzun altına bir leğen koyabiliriz.
Asma yaprağı hangi üzümden olur?
Asma yaprağı hangi üzümden olur?Asma yaprağı genellikle beyaz üzüm yapraklarından tercih edilir. Beyaz üzümün yaprağı hem daha incedir, hem de damarları daha azdır.
Derin dondurucuya taze yaprak nasıl konur?
Sararan asma yapraklarının suyunu iyice süzün. Buzdolabı poşetlerine kullanacağınız miktarlarda koyup, ağızlarını kapatın. Hazırladığınız asma yapraklarını buzlukta saklayabilir, istediğiniz zaman da buzluktan çıkartıp, kullanabilirsiniz.Sıcak suyla salamura yaprak nasıl yapılır?
Salamura yapılacak yapraklar ince ve damarsız olmalıdır. Asma yapraklarını geniş bir tepsiye ya da temiz bir plastik kaba yerleştirin. İçme suyunu tencerede kaynatıp içine tuzu ve limon tuzunu ekleyin. Tuzlu suyu yaprakların üzerine döküp tepsinin ya da kabın üzerini bir tepsiyle kapatarak 12 saat kadar bekletin.Yaprak sarması sert olursa ne yapmalı?
Yaprak sarması sert olursa ne yapmalı?Eğer bir gece önceden suya yatırmayı unutursanız aynı gün içinde yaprak sarmaları sarmaya başlamadan önce salamura yapraklarınızı ılık suda 2-3 saat kadar bekletebilir, hiç vakit bulamazsanız kaynattığınız suya atıp bir süre beklettikten sonra çıkarabilirsiniz. Bu, sert yaprakların da yumuşamasını sağlayacaktır.
Sarmanın iyi pişmesi için ne yapılır?
Sarmanın iyi pişmesi için ne yapılır?İç harcınızdaki pirinç, bulgur gibi malzemeleri önce sıcak suda bekletirseniz nişastasından arınır ve sarmalar daha yumuşak olur. Pişerken dağılmamaları için sarmaları tencerenin tabanına sıkı sıkı yerleştirin, mümkün olduğunca tek sıra dizin, üzerlerini pişerken porselen bir tabakla kapatın.
Yapraklar salamura olduğu için öncelikle soğuk su ile yıkanı ve iki saat suda bekletilir ki tuz oranı iyice azalsın. Daha sonra tencerede su kaynatılır ve bu suya basılan yapraklar bir taşım kaynatılır.
Cam kavanozların dolumunu yaptıktan sonra ağzını sıkıca kapatıyoruz. Bu şekilde hava almayan yapraklar 1 yılı aşkın süre saklanabilir ve tüketilebilmektedir.