Hangi uretim biciminde makine ve tesisler yalnizca tek bir urun uretecek bicimde tasarlamaktadir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Hangi üretim biçiminde makine ve tesisler yalnızca tek bir ürün üretecek biçimde tasarlamaktadır?​

Akış tipi üretimde ise makina ve tesisler yalnız bir cins ürün üretecek şekilde tasarlanmış ve yerleştirilmişlerdir. Aynı sistemde farklı bir ürün üretmek ya olanaksızdır ya da çok pahalıdır. Çimento, şeker, petrol rafinerisi, motor, vb. endüstriler akış tipi üretimin önemli örnekleridir.
Sürece göre yerleşim nedir?
Sürece göre yerleşim düzeni benzer süreç ve fonksiyonlara dayalı olarak üretim kaynaklarının gruplandırıldığı bir yerleşim düzenidir. Bunun yerine üretim kaynaklarının fonksiyonlarına göre gruplandırılarak bir arada konumlandırılması daha uygun olmaktadır.
Girdileri amaçlara uygun şekilde çıktılara dönüştürmeye yönelik işlemlere ne ad verilir?
Bu durumda tanım şu şekilde olmaktadır: “Üretim; insan ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla belirli girdilerin, dönüştürme sürecinde çeşitli işlemlerden geçirilerek mal veya hizmet olarak çıktıların elde edilmesidir”. Üretim; malların, şekil, mekan, zaman ve mülkiyet faydalarının artırılmasıdır.

Tesis Planlaması Nedir?​

 Tesis planlaması, çeşitli tesislerin kurulacağı yerlerin seçimini, tesisler arası ilişkilerin incelenmesini, yeni tesislerin tasarımını ve eldeki tesislerin iyileştirilmesini kapsar.
Üretim sistemlerinin üretim miktarı ve akışına göre türleri nelerdir?
Üretim miktarına veya akışına göre yapılan sınıflandırmada; sipariş, parti ve sürekli üretim olmak üzere üç tip tanımlamıştık. Bunlardan ilk ikisinde, tanımlarından da anlaşılacağı üzere, aynı mamulün belirli veya belirsiz aralıklarda üretilmesi söz konusudur.
Müşteri talebini Karşılayamamaktan Doğan maliyete ne denir?
Eksiklik veya stok tükenmesi maliyeti olarak da bilinen elde bulundurmama maliyeti, eldeki stokun oluşan talebi karşılayamaması durumunda ortaya çıkan maliyettir. Elde bulundurmama maliyeti, talebin ne zaman karşılanacağından bağımsız da olabilir bağımlı da olabilir.
Çeşitli yerleşim şekilleri;
Sistem olan işletmenin girdileri nelerdir?
Girdilerin mal ve hizmetlere dönüştüren sisteme Üretim Sistemidenmektedir. Üretim sisteminin girdileri olarak hammadde, malzeme, makine, işgücü, girişimcilik, yönetim vb.dir.
Üretim süreci öncesinde yapılan kontrole ne ad verilir?
Üretim kontrol ise, fiili üretimin, planlanan üretime uygunluğunu denetler, eldeki olanaklardan en iyi şekilde yararlanmaya ve aksaklıkları gidermeye çalışır. Üretim planlama daha önceden, üretim kontrol ise üretim sırasında veya üretimin hemen öncesinde yapılan faaliyetlerdir.

Tesis nedir endüstri mühendisliği?​

Endüstriyel tesisler genellikle endüstri alanında çalışmalar yürüten ve fabrika gibi işletmelerde üretim işlemi yapmaya yarayan işletmelere verilen genel addır. Üretimin olduğu her yerde endüstriyel tesistir.
Tesis yerleşim problemi nedir?
Tesis yerleşim problemi ise, bir tesisi oluşturan bölümlerin belirli amaçlar doğrultusunda tesis içerisindeki konumlarının belirlenmesi problemidir [2]. Problemin çözülmesi sonucunda, bölümlerin birbirlerine göre konumlarını gösteren blok yerleşim planı oluşturulmaktadır.

Geri