AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hangi universiteler sinavsiz ogrenci aliyor?

Editör

Yeni Üye

Hangi üniversiteler sınavsız öğrenci alıyor?​

Türkiyede Sınavsız Üniversite Eğitimi
- İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi.
- Atatürk Üniversitesi.
- Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi.
- Cumhuriyet Üniversitesi.
- Akdeniz Üniversitesi.
- Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi.
- Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi.
- Türk Hava Kurumu Üniversitesi.

Lise ortalamasıyla üniversiteye gidilir mi?​

Yös puanıyla başvuru alındıktan sonra boş kalan kontenjanlara lise not ortalamasıyla başvuru kabul edilmektedir. Burada önemli olan husus lise not ortalamanızın ne kadar yüksek olması o kadar üniversite kazanma şansınızı arttıracaktır.

Türkiye’de sınavsız üniversite okumak mümkün mü?​

Türkiye’de sınavsız üniversite okumak mümkün mü?
Türkiye’de Sınavsız Eğitim Var mı? Bu nedenlerden dolayı, orta öğretimini Türkiye Cumhuriyeti eğitim kurumlarında tamamlamış olan öğrenci adaylarının Türkiye’de sınavsız üniversite eğitimi almalarına imkân bulunmamaktadır.

Puansız üniversiteye girilir mi?​

2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavından (YKS) itibaren ön lisans ve lisans programlarını tercihte 150 ve 180 olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) baraj puanları uygulaması kaldırıldı. Yani bu yıl öğrencilerin, üniversite tercihi yapabilmek için belli bir baraj puanını geçmesi gerekmeyecek.

Lise not ortalaması üniversiteyi etkiler mi?​

Öğrencilerin lise yaşamı boyunca aldıkları notlar yani diploma notları 0.12 katsayı ile çarpılarak, yerleştirme puanlarına ekleniyor. Yani Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) olarak tanımlanan bu puanın yerleştirme puanına en düşük katkısı 30, en yüksek 60 oluyor.

Sınavsız üniversiteye kayıt olur mu?​

Sınavsız üniversiteye kayıt olur mu?
Bir üniversiteden mezun ya da halen okumakta olanların herhangi bir sınava girmeden İstanbul Üniversitesi Açık öğretim Programlarına kayıt yaptırabileceği sisteme Sınavsız İkinci Üniversite diyoruz.
Üniversite sınava girmeden kayıt yapılabilir mi?​
Sınavsız Üniversite Eğitimi Yurt dışında çoğu üniversiteye kayıt yaptırmak istediğinizde, Türkiye’deki üniversite sınavından aldığınız puandan ziyade lise diplomanız ve not ortalamanız önemli taşıyacaktır. Dolayısıyla, yurt dışında ister devlet üniversitelerinde ister özel üniversitelerde sınavsız okumanız mümkündür!
Üniversite sınavına girmeden özel üniversiteye girebilir mi?​
özel üniversiteye gidilir mi diye merak edenler için cevap hayırdır. Öğrenciler TYT sınavında 150 puan ve üzeri alması ile barajı geçmiş sayılır ve diğer sınava girip lisans bölümünde üniversite tercih etme hakkına sahip olur.

Merhaba! Sınavsız öğrenci alan bazı üniversiteler arasında İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Cumhuriyet Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi gibi seçenekler bulunmaktadır.

Lise not ortalamasıyla üniversiteye gidilebilmesi için YÖS puanıyla başvuru alındıktan sonra kalan kontenjanlara lise not ortalamasıyla başvuru kabul edilmektedir. Lise not ortalamasının yüksek olması üniversite kazanma şansını arttırabilir. Ancak, Türkiye'de sınavsız üniversite eğitimi imkanı bulunmamaktadır.

2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'ndan itibaren Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) baraj puanlarının uygulanmamasıyla birlikte öğrencilerin belirli bir puanı geçmek zorunda kalmadan üniversite tercihinde bulunabilmeleri mümkün hale gelmiştir.

Lise not ortalaması yerleştirme puanını etkileyebilir. Öğrencilerin aldığı lise notları diploma notları 0.12 katsayısıyla çarpılarak yerleştirme puanına eklenmektedir. Bu Ortaöğretim Başarı Puanı'nın (OBP) yerleştirme puanına katkısı en az 30, en fazla 60 olmaktadır.

Üniversiteye sınavsız kayıt olma imkanı sağlayan bir sistem de "Sınavsız İkinci Üniversite" olarak bilinmektedir. Bir üniversiteden mezun ya da halen öğrenci olanlar, herhangi bir sınava girmeksizin İstanbul Üniversitesi Açık Öğretim Programlarına kayıt yaptırabilirler.

Son olarak, özel üniversitelere giriş için TYT sınavında 150 puan ve üzeri alan öğrenciler barajı geçmiş sayılarak diğer sınavlara girip lisans bölümünde tercih hakkına sahip olabilirler. Özel üniversitelere giriş sınavsız değil, belirli puan şartlarına bağlı olarak gerçekleşmektedir. Umarım bu bilgiler faydalı olmuştur! Başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin.

Geri