AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hangi Üniversitede Pdr Bölümü Var?

SoruCevap

Yeni Üye

Hangi üniversitede PDR bölümü var diye merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz. Türkiye genelinde birçok üniversitede PDR bölümü bulunmaktadır. PDR, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünün kısaltmasıdır. Bu bölümde öğrencilere, psikolojik danışmanlık, rehberlik ve pedagojik formasyon konularında eğitim verilmektedir. Üniversitelerde PDR bölümü, öğrencilere mesleki beceriler kazandırarak, psikolojik destek sağlama ve rehberlik yapma yeteneklerini geliştirmeyi amaçlamaktadır. PDR bölümü, öğrencilere kariyer fırsatları sunarken, aynı zamanda toplumun psikolojik ihtiyaçlarını karşılamada önemli bir rol oynamaktadır. Hangi üniversitede PDR bölümü olduğunu öğrenmek için üniversitelerin resmi web sitelerini ziyaret edebilirsiniz.
İçindekiler

Hangi üniversitelerde PDR bölümü var?​

PDR (Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik) bölümü, Türkiye’deki birçok üniversitede bulunmaktadır. Bu bölümü tercih etmek isteyen öğrenciler, aşağıdaki üniversitelerde PDR bölümünü bulabilirler:
Ankara Üniversitesi: Ankara Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi bünyesinde PDR bölümüne sahiptir.
Hacettepe Üniversitesi: Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi’nde PDR bölümü sunmaktadır.
Gazi Üniversitesi: Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi’nde PDR bölümüne yer vermektedir.
Ege Üniversitesi: Ege Üniversitesi, Eğitim Fakültesi bünyesinde PDR bölümüne sahiptir.
Marmara Üniversitesi: Marmara Üniversitesi, Atatürk Eğitim Fakültesi’nde PDR bölümünü sunmaktadır.
İstanbul Üniversitesi: İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi bünyesinde PDR bölümüne yer vermektedir.
Dokuz Eylül Üniversitesi: Dokuz Eylül Üniversitesi, Buca Eğitim Fakültesi’nde PDR bölümünü sunmaktadır.
Boğaziçi Üniversitesi: Boğaziçi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi bünyesinde PDR bölümüne sahiptir.
İzmir Ekonomi Üniversitesi: İzmir Ekonomi Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde PDR bölümünü sunmaktadır.
Çukurova Üniversitesi: Çukurova Üniversitesi, Eğitim Fakültesi bünyesinde PDR bölümüne yer vermektedir.
Adnan Menderes Üniversitesi: Adnan Menderes Üniversitesi, Eğitim Fakültesi’nde PDR bölümü sunmaktadır.
Yeditepe Üniversitesi: Yeditepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi bünyesinde PDR bölümüne sahiptir.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Eğitim Fakültesi’nde PDR bölümünü sunmaktadır.
Atatürk Üniversitesi: Atatürk Üniversitesi, Eğitim Fakültesi bünyesinde PDR bölümüne yer vermektedir.
Kocaeli Üniversitesi: Kocaeli Üniversitesi, Eğitim Fakültesi’nde PDR bölümü sunmaktadır.
Maltepe Üniversitesi: Maltepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi bünyesinde PDR bölümüne sahiptir.
Uludağ Üniversitesi: Uludağ Üniversitesi, Eğitim Fakültesi’nde PDR bölümünü sunmaktadır.
Abant İzzet Baysal Üniversitesi: Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Eğitim Fakültesi bünyesinde PDR bölümüne yer vermektedir.
İnönü Üniversitesi: İnönü Üniversitesi, Eğitim Fakültesi’nde PDR bölümü sunmaktadır.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi: Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Eğitim Fakültesi bünyesinde PDR bölümüne sahiptir.
Yukarıda belirtilen üniversiteler, PDR bölümüne sahip olan bazı seçeneklerdir. Ancak, bu liste tamamen kapsayıcı değildir ve diğer üniversitelerde de PDR bölümü bulunabilir. Öğrenciler, tercih ettikleri üniversitelerin internet sitelerini veya üniversite tercih kılavuzlarını inceleyerek daha fazla bilgi edinebilirler.

Hangi Üniversitede Pdr Bölümü Var?​

PDR bölümü olan üniversiteler: Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Ege Üniversitesi.
PDR eğitimi veren üniversiteler: Dokuz Eylül Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi.

PDR bölümü olan diğer üniversiteler: Trakya Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi.
PDR eğitimi sunan üniversiteler: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi.
PDR bölümüne sahip üniversiteler: Anadolu Üniversitesi, İstanbul Arel Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi.
PDR eğitimi veren diğer üniversiteler: İstanbul Arel Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi.
PDR bölümü bulunan üniversiteler: İstanbul Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, İnönü Üniversitesi.

Geri