Hangi üniversitede hangi bölümler var? Türkiye’deki üniversitelerde birçok farklı bölüm bulunmaktadır. Öğrenciler, tercih ettikleri üniversiteye bağlı olarak çeşitli bölümler arasından seçim yapabilirler. Üniversitelerde genellikle mühendislik, tıp, hukuk, işletme, eğitim gibi popüler bölümler bulunur. Mühendislik bölümleri arasında elektrik, makine, bilgisayar, inşaat gibi seçenekler yer alırken, tıp fakültelerinde tıp, diş hekimliği, eczacılık gibi bölümler bulunur. Hukuk fakültelerinde hukuk, işletme fakültelerinde işletme, eğitim fakültelerinde ise öğretmenlik bölümleri yer alır. Bunun yanı sıra, sosyal bilimler, fen bilimleri, güzel sanatlar, iletişim gibi birçok farklı alanda da bölümler mevcuttur.
İçindekiler
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü: Makine Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Fizik, Bilgisayar Mühendisliği
Orta Doğu Teknik Üniversitesi: Bilgisayar Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Psikoloji, İşletme
Ege Üniversitesi: Hukuk, İngiliz Dili ve Edebiyatı, İktisat, Tıp, Moleküler Biyoloji ve Genetik
İstanbul Üniversitesi: Eczacılık, Diş Hekimliği, Hemşirelik, İktisat, İşletme
Gazi Üniversitesi: Tıp, Eczacılık, İngiliz Dili ve Edebiyatı, İşletme, Kimya
İçindekiler
Hangi üniversitede Mühendislik Fakültesi var?
Birçok üniversite Türkiye genelinde mühendislik fakültesi sunmaktadır. Öğrenciler, İstanbul Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, ODTÜ, İTÜ, Hacettepe Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü gibi üniversitelerde mühendislik bölümlerini tercih edebilirler. Bu üniversitelerde Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği gibi çeşitli mühendislik bölümleri bulunmaktadır.
Hangi üniversitede Tıp Fakültesi var?
Tıp fakültesi, ülkemizde birçok üniversitede bulunmaktadır. Örneğin, Ankara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi gibi üniversitelerde tıp eğitimi alabilirsiniz. Tıp fakültesinde okumak isteyen öğrenciler, Tıp Fakültesi sınavına girerek bu üniversitelerdeki tıp programlarına kabul edilmeyi hedefleyebilirler.
Hangi üniversitede İşletme Fakültesi var?
İşletme fakültesi, Türkiye’deki birçok üniversitede bulunan popüler bir bölümdür. Boğaziçi Üniversitesi, Koç Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, ODTÜ gibi üniversitelerde işletme fakültesi bulunmaktadır. İşletme bölümü, öğrencilere işletme prensipleri, finans, pazarlama, insan kaynakları gibi konularda eğitim vermektedir.
Hangi üniversitede Hukuk Fakültesi var?
Hukuk fakültesi, Türkiye’deki birçok üniversitede bulunan önemli bir fakültedir. Öğrenciler, Ankara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, Koç Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi gibi üniversitelerde hukuk eğitimi alabilirler. Hukuk fakültesi, öğrencilere hukukun temel prensipleri, ceza hukuku, medeni hukuk, idare hukuku gibi konularda eğitim vermektedir.
Hangi üniversitede Eczacılık Fakültesi var?
Eczacılık fakültesi, Türkiye’deki birçok üniversitede bulunan önemli bir fakültedir. Öğrenciler, Ankara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi gibi üniversitelerde eczacılık eğitimi alabilirler. Eczacılık fakültesi, öğrencilere ilaç bilimi, farmakoloji, toksikoloji gibi konularda eğitim vermektedir.
Hangi üniversitede İletişim Fakültesi var?
İletişim fakültesi, Türkiye’deki birçok üniversitede bulunan önemli bir fakültedir. Öğrenciler, İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Koç Üniversitesi gibi üniversitelerde iletişim fakültesi eğitimi alabilirler. İletişim fakültesi, öğrencilere gazetecilik, radyo-televizyon, halkla ilişkiler, reklamcılık gibi konularda eğitim vermektedir.
Hangi üniversitede Mimarlık Fakültesi var?
Mimarlık fakültesi, Türkiye’deki birçok üniversitede bulunan önemli bir fakültedir. Öğrenciler, İstanbul Teknik Üniversitesi, ODTÜ, İTÜ, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi gibi üniversitelerde mimarlık eğitimi alabilirler. Mimarlık fakültesi, öğrencilere mimarlık prensipleri, tasarım, yapı malzemeleri gibi konularda eğitim vermektedir.
Hangi üniversitede Psikoloji Bölümü var?
Psikoloji bölümü, Türkiye’deki birçok üniversitede bulunan popüler bir bölümdür. Öğrenciler, Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Koç Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi gibi üniversitelerde psikoloji eğitimi alabilirler. Psikoloji bölümü, öğrencilere insan davranışları, zihin süreçleri, psikolojik bozukluklar gibi konularda eğitim vermektedir.
Hangi üniversitede Eğitim Fakültesi var?
Eğitim fakültesi, Türkiye’deki birçok üniversitede bulunan önemli bir fakültedir. Öğrenciler, Ankara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi gibi üniversitelerde eğitim fakültesi eğitimi alabilirler. Eğitim fakültesi, öğrencilere öğretmenlik mesleği, pedagoji, öğretim yöntemleri gibi konularda eğitim vermektedir.
Hangi üniversitede Veterinerlik Fakültesi var?
Veterinerlik fakültesi, Türkiye’deki birçok üniversitede bulunan önemli bir fakültedir. Öğrenciler, Ankara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi gibi üniversitelerde veterinerlik eğitimi alabilirler. Veterinerlik fakültesi, öğrencilere hayvan sağlığı, veteriner cerrahi, veteriner farmakoloji gibi konularda eğitim vermektedir.
Hangi üniversitede Fen-Edebiyat Fakültesi var?
Fen-Edebiyat fakültesi, Türkiye’deki birçok üniversitede bulunan önemli bir fakültedir. Öğrenciler, Ankara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, ODTÜ, İTÜ, Hacettepe Üniversitesi gibi üniversitelerde fen-edebiyat fakültesi eğitimi alabilirler. Fen-edebiyat fakültesi, öğrencilere sosyal bilimler, fen bilimleri, edebiyat gibi çeşitli alanlarda eğitim vermektedir.
Hangi üniversitede Güzel Sanatlar Fakültesi var?
Güzel Sanatlar fakültesi, Türkiye’deki birçok üniversitede bulunan önemli bir fakültedir. Öğrenciler, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Gazi Üniversitesi gibi üniversitelerde güzel sanatlar eğitimi alabilirler. Güzel sanatlar fakültesi, öğrencilere resim, heykel, grafik tasarım gibi alanlarda eğitim vermektedir.
Hangi üniversitede Ziraat Fakültesi var?
Ziraat fakültesi, Türkiye’deki birçok üniversitede bulunan önemli bir fakültedir. Öğrenciler, Ankara Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi gibi üniversitelerde ziraat eğitimi alabilirler. Ziraat fakültesi, öğrencilere tarım, bitki koruma, tarım makineleri gibi konularda eğitim vermektedir.
Hangi üniversitede İlahiyat Fakültesi var?
İlahiyat fakültesi, Türkiye’deki birçok üniversitede bulunan önemli bir fakültedir. Öğrenciler, Ankara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, İnönü Üniversitesi gibi üniversitelerde ilahiyat eğitimi alabilirler. İlahiyat fakültesi, öğrencilere İslam dini, İslam tarihi, İslam hukuku gibi konularda eğitim vermektedir.
Hangi üniversitede Turizm İşletmeciliği Bölümü var?
Turizm işletmeciliği bölümü, Türkiye’deki birçok üniversitede bulunan popüler bir bölümdür. Öğrenciler, Akdeniz Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi gibi üniversitelerde turizm işletmeciliği eğitimi alabilirler. Turizm işletmeciliği bölümü, öğrencilere turizm sektörü, otelcilik, turizm pazarlaması gibi konularda eğitim vermektedir.
Hangi üniversitede İnşaat Mühendisliği Bölümü var?
İnşaat mühendisliği bölümü, Türkiye’deki birçok üniversitede bulunan popüler bir bölümdür. Öğrenciler, İstanbul Teknik Üniversitesi, ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü gibi üniversitelerde inşaat mühendisliği eğitimi alabilirler. İnşaat mühendisliği bölümü, öğrencilere yapı tasarımı, yapı malzemeleri, inşaat yönetimi gibi konularda eğitim vermektedir.
Hangi üniversitede Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü var?
Elektrik-elektronik mühendisliği bölümü, Türkiye’deki birçok üniversitede bulunan popüler bir bölümdür. Öğrenciler, İstanbul Teknik Üniversitesi, ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü gibi üniversitelerde elektrik-elektronik mühendisliği eğitimi alabilirler. Elektrik-elektronik mühendisliği bölümü, öğrencilere elektrik devreleri, elektronik cihazlar, haberleşme sistemleri gibi konularda eğitim vermektedir.
Hangi üniversitede Bilgisayar Mühendisliği Bölümü var?
Bilgisayar mühendisliği bölümü, Türkiye’deki birçok üniversitede bulunan popüler bir bölümdür. Öğrenciler, İstanbul Teknik Üniversitesi, ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü gibi üniversitelerde bilgisayar mühendisliği eğitimi alabilirler. Bilgisayar mühendisliği bölümü, öğrencilere yazılım geliştirme, veritabanı yönetimi, ağ teknolojileri gibi konularda eğitim vermektedir.
Hangi üniversitede İngilizce Öğretmenliği Bölümü var?
İngilizce öğretmenliği bölümü, Türkiye’deki birçok üniversitede bulunan popüler bir bölümdür. Öğrenciler, Ankara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi gibi üniversitelerde İngilizce öğretmenliği eğitimi alabilirler. İngilizce öğretmenliği bölümü, öğrencilere İngilizce dilbilgisi, edebiyat, ikinci dil öğretimi gibi konularda eğitim vermektedir.
Hangi üniversitede Kimya Mühendisliği Bölümü var?
Kimya mühendisliği bölümü, Türkiye’deki birçok üniversitede bulunan popüler bir bölümdür. Öğrenciler, İstanbul Teknik Üniversitesi, ODTÜ, İTÜ, Boğ
Hangi Üniversitede Hangi Bölümler Var?
Ankara Üniversitesi: Tıp, Hukuk, İktisat, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Bilgisayar Mühendisliği |
İstanbul Teknik Üniversitesi: İnşaat Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği |
Boğaziçi Üniversitesi: İşletme, Psikoloji, Uluslararası İlişkiler, Matematik, Bilgisayar Mühendisliği |
Hacettepe Üniversitesi: Eczacılık, Hemşirelik, Diş Hekimliği, Fizik, Kimya |
Koç Üniversitesi: İşletme, Ekonomi, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği |
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü: Makine Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Fizik, Bilgisayar Mühendisliği
Orta Doğu Teknik Üniversitesi: Bilgisayar Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Psikoloji, İşletme
Ege Üniversitesi: Hukuk, İngiliz Dili ve Edebiyatı, İktisat, Tıp, Moleküler Biyoloji ve Genetik
İstanbul Üniversitesi: Eczacılık, Diş Hekimliği, Hemşirelik, İktisat, İşletme
Gazi Üniversitesi: Tıp, Eczacılık, İngiliz Dili ve Edebiyatı, İşletme, Kimya