Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hangi ulkelerde yasanabilir?

Editör

Yeni Üye

Hangi ülkelerde yaşanabilir?​

2019 sıralaması
Sıra | Ülke | Skor
1 | İsveç | 198.57
2 | İsviçre | 195.93
3 | Finlandiya | 194.01
4 | Norveç | 191.13

Türkiye yaşam kalitesinde kaçıncı sırada?​

85 ülkenin dijital yaşam kalitesi ölçüldü: Türkiye 44. sırada.

Dünyada en ucuz ülke neresi?​

Dünyada en ucuz ülke neresi?
Endonezya (340 $ / Ay) Dünya çapında yaşamak için en ucuz yer Endonezya’dır. Endonezya veya Endonezya Cumhuriyeti, Güneydoğu Asya’da Hint ve Pasifik okyanusları arasında yer almaktadır.

Yaşam kalitesi kriterleri nelerdir?​

Yaşam kalitesi kriterleri nelerdir?
Yaşam kalitesi aşağıdaki alt etki alanlarını içerebilir:
- Kimlik ve yükümlülük.
- Yaratıcılık ve rekreasyon.
- Akıl ve planlama.
- İnanç ve fikirler.
- Cinsiyet ve nesiller.
- Soru ve öğrenme.
- Refah ve sağlık.

Dünyada kaç tane şehir var?​

Aşağıda Birleşmiş Milletler tarafından bağımsız, egemen bir ülke olarak kabul edilen ve Birleşmiş Milletler’de üyeliği bulunan 193 ülke ile egemen bir devlet olarak kabul edilen ancak BM’de üyeliği bulunmayan Vatikan dahil toplam 194 ülkenin şehirler listesi ile yine ayrıca Birleşmiş Milletler üyesi en az bir ülke …

Toplumların gelişmişlik düzeylerinin farklı olmasının nedenleri nelerdir kısaca?​

Toplumların gelişmişlik düzeylerinin farklı olmasının nedenleri
- Güçlü ve nitelikli ulusal eğitim ağı kurmak,
- Din ve devlet işlerini birbirinden sözde değil özde ayırmak,
- Hukukun üstünlüğü ilkesine inanmak,
- Gerçek demokratik yönetim kurmak,
- Güvenilir ve yaygın bir adalet tesis etmek,

Dünyada en ucuz ev nerede?​

Dünyada en ucuz ev nerede?
Buna göre Hindistan’ın Keral eyaletindeki Kettay kentine bağlı “Moskova” köyü, dünyada konut fiytlarının en ucuz olduğu “Moskova” olarak belirlendi. Burada 150 bin rupiye (yaklaşık 75 bin ruble) bir köy evi satın almak mümkün.

2019 yaşam kalitesi sıralamasına göre İsveç, İsviçre, Finlandiya ve Norveç gibi ülkeler en üst sıralarda yer alıyor. Bu ülkeler genellikle iyi sağlık hizmetleri, eğitim olanakları, güvenliği ve çevre kalitesi gibi kriterlerle yüksek puan almaktadır. Türkiye ise dijital yaşam kalitesi açısından 44. sırada yer almaktadır, bu sıralama genel yaşam kalitesini yansıtmayabilir.

Dünyada en ucuz yaşam maliyetine sahip ülke olarak Endonezya öne çıkmaktadır. Endonezya, Güneydoğu Asya'da yer alan bir ülke olup düşük maliyetli yaşam imkanları sunmaktadır.

Yaşam kalitesinin değerlendirilmesinde bazı kriterler önemli rol oynamaktadır. Kimlik ve yükümlülük, yaratıcılık ve rekreasyon, akıl ve planlama, inanç ve fikirler, cinsiyet ve nesiller, soru ve öğrenme, refah ve sağlık gibi alt etki alanları yaşam kalitesini belirlemede etkilidir.

Toplumların gelişmişlik düzeylerinin farklı olmasının nedenleri arasında güçlü ve nitelikli eğitim sistemi, hukukun üstünlüğü ilkesine inanç, demokratik yönetim anlayışı, güvenilir adalet sistemi gibi unsurlar rol oynamaktadır. Gelişmişlik düzeylerindeki farklılıklar genellikle bu faktörlere bağlı olarak ortaya çıkmaktadır.

Dünyada en ucuz evin bulunduğu yer olarak Hindistan'ın Keral eyaletindeki Kettay kentine bağlı "Moskova" köyü gösterilmektedir. Bu köyde uygun fiyatlarla ev sahibi olmak mümkün olabilmektedir.

Geri