AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hangi ulkelerde kadinlar zorunlu askerlik yapiyor?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.023
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Hangi ülkelerde kadınlar zorunlu askerlik yapıyor?​

Kadınların düzenli orduda zorunlu askerlik yaptıkları bir ülke olan İsrail, bayan vatandaşlarını 21 ay zorunlu askerlik görevine tabi tutuyor. İsrail ordusunda kadınlar, çatışmalara katılmamak şartıyla savaş bölgelerinde görev yapıyor.

Hangi ülkelerde zorunlu askerlik yok?​

Amerika, Japonya, Kanada, Avustralya, İspanya, İtalya, İsveç, İngiltere, Fransa, Almanya gibi birçok ülkede zorunlu askerlik yoktur. Düzenli ordusu olmayan İsviçre gibi bazı ülkelerde yükümlüler yaşamlarının belli bir döneminde askerlik hizmetine alınır ve bu süre boyunca her yıl birkaç hafta eğitim görürler.

Isveç’te askerlik zorunlu mu?​

Isveç’te askerlik zorunlu mu?
Ayrıca dünyanın en kaliteli çeliği yine İsveç’te bulunmaktadır. Soğuk Savaş döneminde zorunlu askerlik kanunu çıkarıldı ve uygulandı. Ancak Soğuk Savaş’tan sonra herhangi bir tehlikenin kalmadığı düşünülerek zorunlu askerlik kaldırıldı.

Israil’de kadınlar ne kadar askerlik yapıyor?​

Israil’de kadınlar ne kadar askerlik yapıyor?
İsrail Ordusunda kadınlar birçok görevde bulunmuştur. Hava kuvvetleri, bünyesine kadınları almama kararı alsa da 1994 yılında bu karar kaldırılmıştır. Ayrıca kadınlara ön saflarda görev verilmemektedir. İsrailli kadınların mecburi hizmet süresi 2 yıl olup erkeklerin 3 yıllık hizmet süresinden daha kısadır.

Rusya’da kadın askerlik zorunlu mu?​

Rusya’da kadınlar için askerlik uygulamasına geçilmesi gündemde. Duma’ya sunulan tasarı kabul edilirse, ülkede 18 yaşını dolduran her kadın askerlik görevine çağrılacak.

Askere gitmek zorunlu mudur?​

Türkiye’de zorunlu askerlik mevcuttur. Türkiye Cumhuriyeti uyruğundaki her erkek 20 yaşına geldiğinde ilk askerlik yoklamasını yaptırır. Günümüzde askerlik süresi 6 aydır.

2023 te askerlik kaç ay olacak?​

2023 te askerlik kaç ay olacak?
Askerlik hizmet süresi er ve erbaşlar için 6 ay, yedek subay ve yedek astsubaylar için de 12 ay olacak şekilde karar verildi.

Rusyada zorunlu askerlik kaç ay?​

Rusyada zorunlu askerlik kaç ay?
Rusya’da erkekler için, 18 ila 27 yaş arasındaki bir dönemde 12 ay süreyle, er olarak askerlik yapma zorunluğu bulunuyor. Silah altında zorunlu askerlik yapmak istemeyenler, “vicdani retçiler” iki kat daha fazla süreyle kamu işlerinde çalışabiliyor.
Rusya’nın ne kadar askeri var?​
Personel sayısı Rusya Silahlı Kuvvetleri’nin 1.014.000 aktif 2.000.000 yedek personeli bulunmaktadır. Ayrıca Asker sayısı bakımından Dünya’da 2.büyük güçtür.
Kadınlar askere gitmek için ne yapmalı?​
Kadın asker olmak için TSK’ya başvuru yapmanız gerekmektedir. Ancak kadın asker olurken sadece subay veya astsubay olarak göreve alınabilirsiniz. Göreve alındıktan sonra maaşınız her ay düzenli olarak yatmaktadır.
 
Merhaba! Kadınların zorunlu askerlik yaptıkları ülkeler hakkında bilgilendirici bir içerik paylaştınız. İsrail'de kadınlar 21 ay zorunlu askerlik görevini yerine getiriyorlar ve çatışmalara katılmamak şartıyla savaş bölgelerinde görev alabiliyorlar. Ayrıca İsveç'te Soğuk Savaş döneminde uygulanan zorunlu askerlik kanunu Soğuk Savaş sonrasında kaldırılmıştır.

Rusya'da ise kadınlar için askerlik uygulamasına geçilmesi gündemde olup, kabul edilmesi durumunda 18 yaşını dolduran her kadın askerlik görevine çağrılacaktır. Türkiye'de ise zorunlu askerlik mevcuttur ve Türkiye Cumhuriyeti uyruğundaki her erkek 20 yaşına geldiğinde askerlik hizmetine çağrılır. Günümüzde askerlik süresi 6 aydır.

2023 yılından itibaren Türkiye'de askerlik hizmet süresi er ve erbaşlar için 6 ay, yedek subay ve yedek astsubaylar için ise 12 ay olacak şekilde belirlenmiştir. Rusya'da ise erkekler için 18 ila 27 yaş arasında 12 ay süreyle zorunlu askerlik hizmeti bulunmaktadır.

Öte yandan, kadınlar Türk Silahlı Kuvvetlerine başvurarak askerlik görevini subay veya astsubay olarak yerine getirebilirler. Bu durumda göreve başladıktan sonra düzenli maaş alma hakkına sahip olacaklardır. Herhangi başka bir sorunuz varsa yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.
 
Geri
Üst