Hangi ulkede telefon kullanmak yasak?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Hangi ülkede telefon kullanmak yasak?​

Polonya hükümeti cep telefonu ve kazalarla ilgili artan istatistikten sora yeni bir karar alarak yaya geçitlerinde cep telefonu kullanımını yasakladı. Polonya’da yaya geçitlerinde cep telefonu kullanılmasını yasaklayan yasa yürürlüğe girdi.

Okula Tablet getirmek yasak mı?​

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde değişikliğe gitti. Yeni yönetmelik, resmi gazetede yayımlandı. Yönetmeliğe göre, liselerde öğrenciler, eğitim ortamlarına başta cep telefonu olmak üzere görüntü ve ses kaydedici özelliğe sahip bilişim araçlarıyla gelemeyecek.
Bir öğretmen öğrencinin çantasını arayabilir mi?
Okullarda okul müdürünün görevlendirmesiyle yöneticilerin ve öğretmenlerin, öğrencilerin -cinsiyetleri dikkate alınmak suretiyle- gerektiğinde üst ve çantalarını okulda güvenli bir öğretim ortamı sağlamak amacıyla arayabileceği, okula getirilmesi yasaklanmış malzeme bulunduğunda geçici olarak el koyabileceği, bu arama …
Öğretmenin telefona el koyması yasal mı?
Bazı okullarda cep telefonuna izin veriliyor. Bu çözüm okul yönetmeliğinde (Schulordnung) belirlenmektedir. Eğer okul yönetimi böyle bir cep telefonu yasağını okul yönetmeliğine koymuşsa, öğretmen telefona el koyabilir. Öğrencilerin dikkatlerini derse vermeleri için okul yönetmeliği bu tür bir yasağı koyabilir.

Öğretmen telefona 1 hafta el koyabilir mi?​

Hiç bir şey yapamaz.

Öğrenciler derste telefon kullanmalı mı?​

Cep telefonları ayrıca okulda zorbalıkla ilgili sorunların artmasına neden olabilir. Sanal zorbalık, diğer zorbalık biçimlerinden daha zor olabilir ve bu da öğretmenlerin olayları tespit etmelerini ve durdurmalarını zorlaştırır. Cep telefonları sınıfta yardımcı bir öğrenme aracı olabilir.
Okulda öğretmen üst araması yapabilir mi?
Öğretmenlerin okulda arama yapması yasal mı?
Okul dışında herhangi bir eşyanıza el koyamazlar, yasal değil.

Geri