AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hangi tur sular borularla tasinmali?

Editör

Yeni Üye

Hangi tür sular borularla taşınmalı?​

Hdpe polietilen borular ve basınçlı içme suyu PVC boruları ile içme suyu taşınması yapılabilir. Yaşadığımız dünyada en fazla biçimde kullanılan içme suyu borularından biri olan HDPE polietilen boruların ucuz,yüksek performans,kalite,kolaylıkla birleştirme kolaylığı ve kullanışlı olması ile fazlalıkla kullanılmaktadır.

CTP boru nerelerde kullanılır?​

Kullanım Alanları
- İçme suyu ve temiz su iletim hatları
- Sulama ana iletim ve şebeke hatları
- Yağmur suyu ve drenaj hatları
- Kanalizasyon hatları
- Endüstriyel atık su iletim hatları
- Deniz altı borulama, su alma, deşarj hatları ve difüzörler.
- Kimyasal tesislerin borulama hatları
- Enerji santralleri sirkülasyon hatları
Esas boru nedir?​
Esas kullanım amacı gider sularının ana gidere aktarılmasını sağlamak olan bu borular, daha gelişmiş formları üretildikçe değişik kullanım alanlarını da hakimiyetleri altına almaktadır. Donmaya karşı dayanıklı olmaları, soğuk bölgelerde de kullanılabilmeleri gibi bir ayrıcalık yaratmaktadır.

CTP Açilimi ne?​

CTP Açilimi ne?
Cam takviyeli plastik (CTP), camelyafı ile taşıyıcı bir matriks reçinenin birleştirilmesi ile elde edilen kompozit bir malzemedir. CTP üretiminde en yaygın olarak kullanılan doymamış polyester reçineler, takviyeli plastikler içinde termoset gurubunda yer alan reçinelerdir.

CTP nasıl yapılır?​

CTP nasıl yapılır?
CTP, takviye malzemesi (camelyafı) ve taşıyıcı matriks’in (reçine) birlikte kalıplanması ile elde edilmektedir. Bu işlem, çok farklı metodlarla yapılabilirse de, prensip, camelyafının, taşıyıcı reçine ile, uygun bir şekilde “ıslatılması”dır.

PVC borular nerede kullanılır?​

Özellikle mutfak, banyo, tuvalet ve bahçelerimizin sulama sistemlerinde kullandığımız PVC borular, farklı sıhhi alanlarda sürekli olarak kullanılmaktadır. PVC borunun bu alanlarda tercih edilmesinin en büyük sebebi, çatlak ve kırık oluşumu riskinin en az düzeyde görüldüğü boru çeşitleri olmasıdır.

HDPE polietilen borular ve basınçlı içme suyu PVC boruları, içme suyu taşınması için yaygın olarak kullanılan boru türleridir. HDPE polietilen borular, ucuz, yüksek performanslı, kaliteli, kolay birleştirme imkanı sunan ve kullanışlı olmaları nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir.

CTP borular ise çeşitli alanlarda kullanılmaktadır. İçme suyu ve temiz su iletim hatları, sulama ana iletim ve şebeke hatları, yağmur suyu ve drenaj hatları, kanalizasyon hatları, endüstriyel atık su iletim hatları, kimyasal tesislerin borulama hatları gibi birçok farklı alanda CTP boruları tercih edilebilmektedir.

Gider sularının ana gidere aktarılmasını sağlamak amacıyla kullanılan esas borular, donmaya karşı dayanıklı olmaları sayesinde soğuk bölgelerde de tercih edilmektedirler. Bu boruların gelişmiş formaları, farklı kullanım alanlarında da yaygın olarak kullanılmaktadır.

CTP, camelyafı ile taşıyıcı bir matriks reçinin birleştirilmesiyle elde edilen bir kompozit malzemedir. Doymamış polyester reçineler en yaygın olarak kullanılan reçine türüdür ve CTP üretiminde termoset grup reçineler arasında yer almaktadır. CTP'nin üretimi, takviye malzemesi olan camelyafı ve taşıyıcı matriks olan reçinin birlikte kalıplanmasıyla gerçekleştirilir.

PVC borular ise özellikle mutfak, banyo, tuvalet ve bahçe sulama sistemlerinde tercih edilen boru türleridir. Bu borular, çatlak ve kırık oluşumu riskinin en az düzeyde olduğu boru çeşitleri olmaları nedeniyle sıkça kullanılmaktadır.

Geri