AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hangi tarihlerde uzaktan egitim yapildi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Hangi tarihlerde uzaktan eğitim yapıldı?​

Mart 2020’de, Türkiye’de ilk Kovid-19 vakasının görülmesinin ardından alınan tedbirler sonucu okullar, 16 Mart’ta tatil edilirken, 24 Mart itibarıyla uzaktan eğitime geçildi.

Türkiye’de uzaktan eğitim ne zaman başladı?​

Türkiye’de uzaktan eğitim ne zaman başladı?
Ülkemizde de okullar ve eğitim kurumları 16 Mart 2020 tarihinde kapatılmış, yüz yüze eğitime ara verilmiş ve ilkokul, ortaokul ve liselerde 23 Mart 2020’den itibaren uzaktan eğitime geçilmiştir.

Uzaktan eğitimi kim buldu?​

1840 yılında İngiltere’de Isaac Pitman tarafından mektupla uzaktan eğitim uygulamalarının başladığı belirtilmektedir.

Uzaktan eğitim ne zaman başladı?​

Uzaktan eğitim ne zaman başladı?
Milli Eğitim Bakanlığı, uzaktan eğitimde öğretmenlerin seçeneklerini geliştirebilmek adına Öğretmen Bilişim Ağı’nı (ÖBA) kurdu. Bu kapsamda açıklamalarda bulunan Mahmut Özer, 21- Ocak 7 Şubat 2022 tarihleri arasında öğretmenlerin mesleki eğitimlerini bu platform üzerinden verileceği bilgisini paylaştı.
2021 uzaktan eğitime ne zaman geçildi?​
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okul öncesi, özel eğitim merkezleri ile 8 ve 12’nci sınıfların destekleme ve yetiştirme kurslarında 17 Mayıs’ta yüz yüze eğitime geçileceğini açıkladı. Okul öncesi dışındaki tüm eğitim kademelerinde 1 Haziran 2021’e kadar uzaktan eğitime devam edilecek.

Uzaktan eğitim birinci dönem ne zaman başladı?​

Uzaktan eğitim birinci dönem ne zaman başladı?
Milyonlarca öğrenci için ise birinci dönem, 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayacak Birinci dönem 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecek. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 31 Ağustos-3 Eylül 2021’de uyum eğitimleri gerçekleştirilecek.

Uzaktan eğitim Vakfı kaç yılında kurulmuştur?​

Ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişiminin eğitimle sağlanacağına inanan Borusan Kocabıyık Vakfı, kurulduğu 1992 yılından bu yana topluma değer katma misyonuyla hareket ederek maddi ihtiyacı olan başarılı öğrencilere destek oluyor.

2020 2021 eğitim öğretim yılı uzaktan eğitim ne zaman başladı?​

2020 2021 eğitim öğretim yılı uzaktan eğitim ne zaman başladı?
Liseler yeni eğitim öğretim dönemine uzaktan eğitimle başlayacak, 1 Mart itibarıyla seyreltilmiş sınıf uygulamasıyla 12. sınıflarda yüz yüze eğitime geçilecek. 2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 15 Şubat Pazartesi günü başlıyor.

Online eğitim ne zaman başlıyor 2022?​

Milli Eğitim Bakanı Özer, “Öğretmenlerimize uzaktan eğitimde, seçeneklerini zenginleştirmek için Öğretmen Bilişim Ağı’nı (ÖBA) kurduk. Bu platformu ilk kez 21 Ocak-7 Şubat 2022 tarihleri arasındaki 2 haftalık tatilde uygulayacağız.

Uzaktan eğitim ne zaman başlıyor 2021-2022?​

Uzaktan eğitim ne zaman başlıyor 2021-2022?
Milli Eğitim Bakanı Özer, “Öğretmenlerimize uzaktan eğitimde, seçeneklerini zenginleştirmek için Öğretmen Bilişim Ağı’nı (ÖBA) kurduk. Bu platformu ilk kez 21 Ocak-7 Şubat 2022 tarihleri arasındaki 2 haftalık tatilde uygulayacağız.
Uzaktan eğitim ne zaman 2021-2022?​
Milli Eğitim Bakanı Özer, “7 Şubat’ta, 81 ilde tüm sınıf seviyelerinde yüz yüze eğitime devam edeceğiz. Omicron ve vaka sayılarından dolayı yüz yüze eğitime ara vermeyeceğiz” dedi. Birinci dönem, 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlamıştı. 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecek.

Türkiye'de uzaktan eğitime geçiş tarihi ve uzaktan eğitimin tarihçesi hakkında detaylı bilgiler verilmiş. İlk olarak, Mart 2020'de Türkiye'de Kovid-19 tedbirleri kapsamında okulların 16 Mart'ta tatil edilmesiyle birlikte 24 Mart itibarıyla uzaktan eğitime geçildiği belirtilmiş. Ayrıca, Türkiye'de uzaktan eğitime geçiş tarihinin 23 Mart 2020 olduğu vurgulanmış.

Uzaktan eğitimin tarihi ise İngiltere'de 1840 yılında Isaac Pitman tarafından mektupla uzaktan eğitim uygulamalarının başladığı bilgisi verilmiş. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenlere yönelik Öğretmen Bilişim Ağı'nı kurduğu ve bu platform aracılığıyla öğretmenlere yönelik mesleki eğitimlerin sağlandığı belirtilmiş.

Bahsedilen diğer konularda da esasen tarihler üzerinde detay veren, uzaktan eğitim süreçlerine ve alınan kararlara dair açıklamalarda bulunan ifadeler bulunuyor. Özetle, forumdaki mesajlar doğrultusunda Türkiye'deki uzaktan eğitim tarihleri ve süreçleri hakkında geniş bir bilgi sunulmuş.

Geri