Hangi sulu boyayi almaliyim?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
233.067
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Hangi sulu boyayı almalıyım?​

En fazla talep gören suluboya ST. Petersburg suluboya, Faber Castell suluboya, Van Gogh suluboya ve Pebeo suluboyadır. Öte yandan sıklıkla kullanılan en iyi suluboya markası ise Tintoretto suluboya, Old Holland suluboya, Daniel Smith suluboya ve Daler Rowney suluboyadır.

Guaj boya ile sulu boyanın farkı nedir?​

Guaj boya, suluboyaya göre oldukça sert ve kaba bir malzemedir, bu sebeple bunda sert kıllı resim fırçası da kullanılır. Guaj boyada renkler sulu boyanın tersine beyaz boya katılarak açılır. Guaj boyayı suluboyadan ayıran bir diğer teknik yöntem ise renklerin tonlarını ayarlama safhasında ortaya çıkar.
Akrilik boya ve guaj boya arasındaki fark nedir?
Akrilik guaj boya ise guaj boyadan farklı olarak sadece kapatıcı özelliği değil dirençlilik özelliği ile de öne çıkmaktadır. Akrilik boyaya baktığımızda ise yağlı boya özelliği gösteren ancak yağlı boyadan farklı olarak kullanımı daha kolay olan bir boya türüdür.

Ev için hangi boyayı kullanmalıyım?​

Olağan dışı bir tercih ya da sorunla karşılaşılmadığı sürece en çok tercih edilen boyanın silikonlu boya olduğu söylenebilir. Silinebilme özelliği onu daha tercih edilir kılıyor. Ancak daha çok sağlıklı içerikten yanaysanız, doğal boyayı seçebilir, mat bir görüntü ve ekonomi istiyorsanız plastik boyayı seçebilirsiniz.

Sulu boya nasıl başlanır?​

Sulu boyada açık tonlardan başlayıp koyu tonlara yavaş yavaş ilerlersiniz. Rengi açmak için suyun yanı sıra beyaz da kullanılır. İstediğiniz renk geçişini başlarda elde edemeseniz bile zamanla alışırsınız. Boyamaya geçmeden önce müsvedde bir kağıt üzerinde deneme yapın.
Daler Rowney guaj boya iyi mi?
özellikle suluboyaya yeni başlayanlar için fiyat-kalite performansı oldukça iyidir. birkaç haftadır kullandığım sulu boya markası. 18 tablet olanını almıştım. fiyat olarak değerlendirdiğinizde diğer markalara göre gayet uygun.
Guaj boya, kullanılmadan önce su ile inceltilir. Su oranı çok olduğu zaman sulu boya etkisinin olduğu çalışmalarda kullanılabilir. Guaj boyanın kıvamı çok önemlidir.
Su bazlı boyalar, yapısında su olan, içeriğindeki suyun buharlaşması ile kuruyan, esnan sağlığına zarar vermeyen boya çeşitleridir. Su bazlı boya ne denildiğinde, sentetik boyalardan daha üstün bir yapıda olan bir boya çeşididir denilebilir. Sentetik esaslı olan boyalar kururken içeriğindeki kimyasallar açığa çıkar.
Guaj akrilik boya nedir?
Akrilik guaj boya, su bazlı bir boya türüdür. Yani suyla inceltilebilen bir boyadır. Bundan ötürü sulu boya ile oldukça karıştırılır. Ancak akrilik guaj boya sulu boyadan farklı olarak kapatıcı özelliğine sahiptir.

Evi boyarken hangi renkleri tercih etmeliyiz?​

Bu yoğunluğu ve kasveti eve taşımamak için duvarlar kesinlikle mavi yada yeşilin güzel ve açık tonlarından olmalı. Veya salonun bir kısmını farklı renge boyayabilirsiniz. Eğer gelenekçi bir yapınız varsa klasik olandan yanayım diyorsanız duvarlarınızın rengi kesinlikle pastel tonlarında olmalı.

Sulu boya nasıl uygulanır?​

Boya henüz ıslakken fırçaya daha küçük miktarda başka renk bir sulu boya alın ve önceki rengin üzerine uygulayın. Bu işlemi dilediğiniz kadar tekrarlayabilirsiniz. Ayrıca renklerin bir yöne doğru yayılmasını istiyorsanız fırçayla kağıttaki sulu boyayı yönlendirebilirsiniz.
Boya yaparken ilk önce nereden başlanır?
Boya badanaya nereden başlanır? Badana yaparken sırasıyla tavan, duvarlar, kapılar ve pencereler boyanır. Eğer kalorifer peteklerinizin de boyanması gerekiyorsa en son onlara işlem uygulanır. Tavanda kenarlara fırça çektikten sonra, rulo fırça ile orta kısmını kolayca boyayabilirsin.

Daler Rowney iyi mi?​

normalden biraz daha geç kuruyan, kuruduktan sonra bile parlaklığını uzun süre koruyan yağlı boya markasıdır. kesede delik varmış hissini uyandırmayan en güzel yağlı boya markalarından biridir. yağ oranı ortalamanın az biraz üstündedir fakat bu benim tam da istediğimdir. tadı da fena değildir.

Sulu boya defteri kaç gram olmalı?​

Bu nedenle, özellikle suluboyaya yeni başlayan sanatseverlerin en çok sorduğu soru suluboya kağıdı kaç gram olmalı sorusudur. Başlangıç seviyede suluboya kağıtları daha hafif kağıtlardan seçilse de iyi bir suluboya kağıdı en az 200 gram olmalıdır.
Kaç çeşit suluboya vardır?
Sulu boyalar, 12’li, 21’li, 24’lü, 36’lı renk seçenekleri bulunur.
Malik Aksel, Refik Epikman, Celal Esad Arseven, Hoca Ali Rıza, Melek Celal, Üsküdarlı Cevat, Sabri Berkel, Diyarbakırlı Tahsin, Zeki Faik İzer, Saim Özeren, Fikret Mualla, Turgut Zaim, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Eren Eyüboğlu, Cafer Bater, Nüzhet İslimyeli, günümüzde ise Işıl Özışık, Ayhan Türker, Burhan Özer, Ömer Muz.
Suluboya Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Sulu boya defteri nasıl olmalı?
En iyi suluboya kağıdı %100 pamuktan yapılmış olandır. Kağıdı alırken koliyi incelediğinizde üzerinde “Cotton-Cottone” yazısı bulunmuyorsa muhtemelen bu kağıtta pamuk kullanılmamıştır ve bunun içinde suluboya için uygun değildir.

Canson kağıda suluboya yapılır mı?​

Sulu boya, guaj, akrilik boya, mürekkep vb. her türlü teknik için uygundur.

Kaç çeşit boya türü vardır?​

Saten boya, akrilik boya, yağlı boya, ipek boya ve astar boya, boya çeşitleri arasındandır. Su bazlı veya plastik boya da denmektedir. özellikle çabuk kuruması ve su ile temizlenebilir olması özelliği ile dikkat çekmektedir. Akrilik boyalar mat boya grupları arasında yer alır.
Sulu boya teknikleri nelerdir?
Birbirinden Güzel 6 Farklı Sulu Boya Tekniği
- Kuru veya Nemli Kağıt Kullanmak.
- Sıçratma Tekniği.
- Damlatma Tekniği.
- Açıktan Koyuya Doğru Geçiş
- Kağıt Dokusundan Faydalanma.
- Tuz Kullanma.

Işıl Özışık kimdir?​

1963’de arkeoloji öğrenimini tamamlayan sanatçı, üç yıllık bir asistanlık döneminden sonra kendini tamamen sanata verirken bir taraftan da reklamcılık dalında profesyonel çabalar içine girdi. Işıl Özışık, her türlü malzeme ile resim çalışmalarını sürdürmesine karşın ülkemizde suluboya sanatçısı olarak tanınmaktadır.

Sulu Boya yaparken nelere dikkat etmeliyiz?​

 
Geri
Üst