AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hangi sirketler bilanco yayinlamak zorunda?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Hangi şirketler bilanço yayınlamak zorunda?​

-Aktif toplamı onbeş milyon ve üstü Türk Lirası. -Yıllık net satış hasılatı yirmi milyon ve üstü Türk Lirası. -Çalışan sayısı elli ve üstü. i) Ödeme kuruluşları ve elektronik para kuruluşları.

Denetim programının yararları nelerdir?​

· Yönetime doğru bilgi akışı sağlar. · Yönetime mali tablolarla ilgili olarak tahmin ve analiz yapmasında, geleceğe ait sağlıklı kararlar almasında yardımcı olur. · Finansal tabloların gerçeği yansıtıp yansıtmadığını gösterir. · İşletme yönetimi ve çalışanlarının hile yapmasının önlenmesine yardımcı olur.
Ekip denetçisi nedir?
Denetim ekipleri, denetlenen işletmenin büyüklüğü, faaliyetleri ile tabi olduğu düzenlemelerin özelliği ve benzeri hususlar dikkate alınarak denetimi Kurum düzenlemelerine uygun bir şekilde gerçekleştirebilecek yetki, bilgi, beceri ve tecrübeye sahip olan yeterli sayıda denetçiden oluşturulur.
Tutulması zorunlu olan finansal tablolar nelerdir?
Yılsonu finansal tablolar Türkçe ve TL olarak hazırlanır. Bu konudaki diğer kanunlarda yer alan istisnalar saklıdır. Yevmiye defteri, defteri kebir, envanter defteri tutulması zorunlu defterler olup bunlara yapılacak ilaveler KGK tarafından bir tebliğ ile belirlenecektir.

Bir denetim sistemi neden önemlidir?​

Yönetim sürecinin en önemli işlevlerinden biri olan denetim, hizmetlerin doğru ve eksiksiz yürütülmesinde ve ürünlerin kusursuz üretilmesinde vazgeçilmez bir yere sahiptir. Çünkü kurumların amaçlarının gerçekleştirilmesi ve hedeflerine ulaştırılması denetim sayesinde sağlanır.

Baş denetçi kimler olabilir?​

Fakat; yalnızca sertifika almış olmak Baş Denetçi olunduğu anlamına gelmemektedir. Sertifika alındıktan yani baş denetçi eğitimini başarı ile tamamladıktan sonra, en az 20 adam günlük denetim tecrübesi kazanmak, ilgili ve güncel deneyim sahibi olmak ve BT ile ilgili güncel bilgi ve beceri sahibi olmak gerekmektedir.

Geri