AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hangi siniflar birlestirilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Hangi sınıflar birleştirilir?​

İki öğretmenli birleştirilmiş sınıflarda normal koşullarda 1 ve 2. sınıf öğrencileri bir grup, 3 ve 4. sınıf öğrencileri bir grup olacak şekilde birleştirilmeleri önerilir. Ancak öğrenci ve derslik sayısı gibi etkenler göz önünde bulundurularak farklı modeller düzenlenebilir (1) ve (2+3+4) ya da (1+2+3) ve (4) gibi.

Birleştirilmiş sınıflar neden var?​

Köksal(2005: 8)’a göre Türkiye’de birleştirilmiş sınıflarda öğretim uygulanmasını zorunlu kılan nedenler öğretmen, öğrenci ve derslik sayısının yetersizliğidir, ancak son yıllarda daha çok köyden kente göç vb nedenlerle köydeki öğrenci sayısının azalması asıl nedendir.
Ödevli ders nedir?
Çizelgelerde büyük harfle yazılmış olan dersler öğretmenli dersleri, küçük harfle yazılmış olan dersler ise ödevli dersleri belirtmektedir.
Birleştirilmiş sınıf nasıl birleştirilir?
öğrenci ve öğretmen sayısına göre ya 4 sınıfta birleştirilir ya da 1,2. sınıflar ve 3,4. sınıflar ayrı olmak uzere iki sınif birleştirilir. ders programı ödevli/öğretmenli ders şeklinde düzenlenir. bir grup öğretmenle ders işlerken diğer grup o esnada öğretmenin verdiği ödevi yapar.

Ilkokulda sınıf birleştirme nasıl yapılır?​

Okul bütünlüğünde öğretmen, öğrenci ve sınıf varsa ara sınıflar pedagojik açıdan kapatılamazlar veya birleştirilemezler. Ara sınıflarda sınıf birleştirme veya kapatma işlemi sadece mücbir sebeplere dayanılarak yapılabilir.

Sınıf mevcudu kaç olursa sınıf kapatılır?​

Yeni düzenlemeye göre öğrenci sayısının 40’ın değil 30’un altına düşmesi halinde kurum kapatılabilecek. Ortaöğretim kurumlarında ise öğrenci sayısının 40’ın altına düşmesi halinde kurum kapatılacak.
Birleştirilmiş sınıf uygulamasının doğmasına neden olan unsurlar?
Nüfusu az olan köylerde bir sınıftaki öğrenci sayısının azlığı, az mevcutlu sınıflar için ayrı bir öğretmen verilmesinin imkansızlığı, birden fazla sınıfın birleştirilerek bir grup halinde,bir öğretmenin yönetiminde okutulmasını bir zorunluluk haline getirmiştir.
Birleştirilmiş sınıflarda ders nasıl işlenir?
Her ders saatinde bir sınıfla ders işleyip diğerlerine ise ödev vermeniz gerekiyor. Bunu yapabilmek içinde önceden her ders hangi sınıfa hangi ödevi vereceğinizi bilmeniz gerekiyor. Bu şekilde ilk beş dakika bütün sınıflara ödevlerini verdikten sonra bir sınıflada beraber ders işleyebiliyorsunuz.

Birleştirilmiş sınıflarda hangi dersler ortak işlenir?​

Sınıfta öğretmen ayrı bir şey anlatırken öğrenci ayrı bir şey çalışmak zorundadır. Sadece mihver (eksen) dersler olarak adlandırılan Hayat Bilgisi, Sosyal Bilgiler ve Fen ve Teknoloji dersleri ortak işlenmektedir.

Birleştirilmiş sınıflarda öğretmen sayısı nasıl belirlenir?​

a) 10-21’e kadar 1, b) 21 ve daha fazlası için 2, sınıf öğretmeni norm kadrosu verilir. (3) Birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan iki ve daha fazla derslikli ilkokullarda öğrenci sayısı; a) 10-21’e kadar 1, b) 21-41’e kadar 2, c) 41 ve daha fazlası için 3, sınıf öğretmeni norm kadrosu verilir. (4) Sağlık Bakanlığına …
Ilkokulda sınıf mevcudu en az kaç olmalı?
a) Birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan ilkokullarda en az 1 derslik ve 1 inci, 2 nci, 3 üncü ve 4 üncü sınıflarda toplamda en az 10 öğrenci bulunması gerekir.
Ilkokullarda sınıf mevcudu kaç olmalı?
Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki eğitim kurumlarında sınıf mevcudu en az 30 kişi, en fazla 40 kişi olabilecektir. Eğer sınıf mevcudu 30’dan azsa bu durum e-okul sistemine işlenir ve diğer okullardan nakil kabul edilir.

Türkiye’de birleştirilmiş sınıf uygulaması ne zaman başladı?​

2000 yılından itibaren uygulanan program birleştirilmiş sinif uygulaması yapan okullar için ayrı bir program yerine bağımsız sınıflar için hazırlanan programın nasıl uygulanacağına ilişkin kısa bir açıklama getirmiştir. 2004-2005 öğretim yılında pilot uygulamayla başlayan ve 2005-2006 öğretim yılında uygulamaya konan …

Birleştirilmiş sınıf uygulaması ne zaman başladı?​

Geri