AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hangi savasta dusmanlar yurdumuza saldirdi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hangi savaşta düşmanlar yurdumuza saldırdı?​

Türkler, Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile mukaddes Anadolu topraklarının sonsuza dek Türk yurdu olarak kalacağını ve onları buralardan hiçbir gücün ve kuvvetin söküp atamayacağını bir kere daha bütün dünyaya ilan ve ispat etmişlerdir.

30 ağustos zafer bayramı niçin kutluyoruz?​

Zafer Bayramı, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’u anmak için Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde her yıl 30 Ağustos günü kutlanan resmî ve ulusal bir bayram.
Yurdumuza giren düşmanları yurdumuzdan atmak için hangi savaş yapılmıştır?
Bu savaş, Atatürk’ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi olarak adlandırıldı. Büyük Tarruz’un başarıyla sonuçlanmasından sonra düşman, İzmir’e kadar takip edildi. 9 Eylül 1922’de İzmir’in kurtarılmasıyla yurdumuz düşmandan temizlenmiş oldu.
30 Ağustos’ta kutladığımız bayramın adı nedir?
İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder. İlk kez 1924 yılında Afyon’da Başkumandan Zaferi adıyla kutlanan 30 Ağustos günü, Türkiye’de 1926’dan itibaren Zafer Bayramı olarak kutlanmaktadır.

Atatürk’ün hangi kişilik özelliği Kurtuluş Savaşının kazanılmasında etkili olmuştur?​

Atatürk’ün sahip olduğu savaş zekâsı, uzak görüşlülüğü ile üstün meziyetlere sahip bir asker olması, kabiliyetli bir lider olması, cesareti ve vatanseverlik gibi özellikleri de ulusal kurtuluş savaşımızın kazanılmasında büyük rol oynamıştır.

Zafer Bayramı kimlere karşı kazanıldı?​

Büyük Taarruz’da ise Yunan Krallığı ve Ankara Hükümeti arasında gerçekleşen savaşta Yunan tarafı 18.250 ölü ve 16.030 yaralı verdi. Türklerin zaferiyle sonuçlanan muhaberenin önemli zafer günü olan 30 Ağustos ise Zafer Bayramı olarak ilan edildi.
Yurttan atmak için hangi savaş yapıldı?
Sakarya’da 22 gün 22 gece süren kanlı çarpışmaların ardından durdurulan düşman ordusunu tamamen yurttan atmak amacıyla bir yıl kadar süren hazırlık döneminden sonra 26 Ağustos 1922’de Başkomutan Mustafa Kemal Paşa, Büyük Taarruz’u başlattı.
Kurtuluş Savaşını sona erdiren antlaşma nedir?
11 Ekim 1922’de imzalanan Mudanya Mütarekesi ile fiilen biten savaş, 13 Ekim 1921’de imzalanan Kars Antlaşması ile Doğu Cephesi’yle sınırlı olmak üzere, 24 Temmuz 1923’te imzalanan Lozan Antlaşması ile ise topyekûn sona ermiştir.
Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs’ta kutlanan bir millî bayramdır.
 
Geri
Üst