Hangi sakal sunnettir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
245.115
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Hangi sakal sünnettir?​

Sakal bırakılması, bıyıkların kısaltılması (dudağı geçmeyecek tarzda) tırnakların kesilmesi, ağzın temiz tutulması, vücuttaki kirliliklerin giderilmesi, fazla tüylerin alınması sünnet olarak görülmüştür. Sünnet niyetiyle bırakılmış olan sakalın sonradan kesilmesi hoş kabul edilmemiş, mekruh sayılmıştır.

Polislerin sakal bırakması neden yasak?​

SAKAL ve BIYIK YASAK Örneğin Terörle Mücadele Şubesinde çalışan polisler için böyle bir yasak bulunmamaktadır. Ancak resmi üniformalı olarak görev yapmakta olan polisler için sakal ya da bıyık bırakmak yasaktır. Yine bu polis memurlarının saç uzunluğunun da normal düzeyde olması gerekmektedir.
Işçi sakal bırakabilir mi?
Saçlar, kulağı kapatmayacak biçimde ve normal duruşta enseden gömlek yakasını aşmayacak şekilde uzatılabilir), temiz bakımlı ve taranmış olur. Hergün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz. Bıyık tabii olarak bırakılır, uzunluğu üst dudak boyunu geçemez.

Sakal bırakmak neden sünnettir?​

Sakal, Resûl-i Ekrem Efendimiz (a.s.v)’in önemli sünnetlerinden biridir. Hiçbir alim farz olduğunu ileri sürmediği için bırakılmadığında da farzın terki gibi bir hüküm verilmemiştir. Genellikle avucun içine sığacak yoğunlukta olan sakal, sünnet olarak kabul edilmektedir.

Polise bıyık ne zaman yasaklandı?​

27 Eylül 2017 tarihinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından 81 ile gönderilen genelgeye göre, polisler ancak görevin özelliğine göre, en üst birim amirinin yazılı izniyle saç uzatıp sakal ve bıyık bırakacak.
Polis Özel Harekat bıyık serbest mi?
bıyık bırakıp ve üniforma giyebilen tek polis teşkilatıdır.

Sakal kesmek zorunlu mu?​

“her gün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz. bıyık tabii olarak bırakılır, uzunluğu üst dudak boyunu geçemez, üstten alınmaz, yanlar üst dudak hizasında olur, alt uçları dudak hizasından kesilir.” benzeri yönetmelik maddeleri bulunur devlet kurumlarında ekseriyetle. yoktur veya kısıtlanmıştır denebilir.

Sözleşmeli personel sakal bırakabilir mi?​

Yönetmelikte, kamu çalışanları için “Hergün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz. Kravat takılır, kravatı örtecek şekilde balıkçı yaka veya benzeri süveterler giyilmez” hükümleri var(dı)! Memurların sakal tıraşı olmadan ve kravatsız olarak işyerine gelmesinin önü açıldı.
Özel harekat polisi bıyık bırakabilir mi?
Özellikle Doğu ve Güneydoğu’da görev yapan özel harekat timlerinin bir siyasi hareketi temsil eden bıyıklar bırakmasına da sınırlama getirildi. Yeni yönetmelikle her türlü bıyık ve sakal bırakılması yasaklanırken, bıyık ve sakal bırakılması ancak görevin özelliğine göre ve en üst birim amirinin iznine tabi tutuldu.
 
Geri
Üst