AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hangi plaka bosta?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hangi plaka boşta?​

Tüm GSM operatör kullanıcıları 15 TL ücret karşılığında plaka sorgulama yaptırabilmektedirler. Cep telefonların mesaj bölümüne “Detay boşluk Plaka” yazdıktan sonra 5664’e kısa mesaj atmaları yeterlidir. Sadece önceden alınmış plakalar için telefona detay bilgisi gelmektedir. Mesaj gelmiyorsa biliniz ki plaka boştadır.

Plaka ikametgaha göre mi?​

Plaka Sistem Tarafından İkametgah Adresine Göre Atanıyor Ayrıca artık 3 harf ve 3 rakamlı plakalar verilmekte. Noterde plaka seçme gibi bir seçenek maalesef sunulmuyor.
Plaka değişikliği için satış şart mı?
Araç alım satımı sırasında noter görevlisinin “Plaka değiştirilecek mi?” sorusuna “Evet” demeniz gerekir. Satış belgesi düzenlendikten sonra yeni plaka numarası belirlenir. Eski plaka noter tarafından teslim alınır. Ruhsata gerekli bilgiler işlenir.
Şoförler odasından plaka nasıl alınır?
Trafik tescil şubesine giderek eski plaka ve nüfus cüzdanı verilir. Araç ve plaka için gerekli dosyalar açıldıktan sonra ruhsata bilgiler işlenir ve ruhsat ile Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’na gidip plakanızı alabilirsiniz.

Plaka seçmek mümkün mü?​

Plaka tahsis işlemi günümüzde daha kolay hale gelmiştir. Eskiden biraz daha zor olan tahsis işlemi günümüzde Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait internet sitesinden de yapılabilir hale geldi. Site üzerinden plaka seçilir ve size 24 saat süre verilir.

Aynı ilde plaka değişikliği olur mu?​

2019 yılından önce araç tescil şubesi ile satın alan kişin ikamet adresi ”aynı” yerde olması durumunda plaka değişikliği yapılamıyordu. Şuanda mevcut sisteme göre sadece il değişikliği olması durumunda plaka değişikliği yapabiliyorsunuz. Yani artık ilçe bazında bu işlemler yapılamıyor.
Satış olmadan plaka değişikliği nasıl yapılır?
Nüfus cüzdanı, araç ruhsatı ve ruhsat fotokopisi ile eski plakaları yanınıza almanız gerekir. Notere plaka yenilemesi ile ilgili müracaat edersiniz. Eski plakaları teslim ettikten sonra yeni plakanın yazdığı evrak size teslim edilir.
Satıştan sonra plaka değişir mi?
Öncelikle satış aşamasında noterde plaka değişikliği talebi iletilir. Eğer satış esnasında bu talep belirtilmezse daha sonra plaka değişimi yapılamaz. Ardından gerekli belgeler hazırlandıktan sonra bir ay içinde Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Tescil birimine başvuru yapılır.

Eskimiş araç plakası nasıl değiştirilir?​

Yıpranmış plaka yenileme için izlenmesi gereken yollar;
- Öncelikle aracın ön ve arka plakalarını çıkarın.
- Plaka yenileme için aşağıda belirttiğim gerekli evrakları hazırlayın.
- Notere plaka yenileme yapmak istediğinizi beyan edin.
- Ruhsatınız ile birlikte plaka yenileme işlemlerinin gerçekleştiğini gösteren evrakı alın.

Araç plakası sonradan değişir mi?​

 
Geri
Üst