AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hangi pekmez kan yapar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.743
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Hangi pekmez kan yapar?​

Hemen hemen tüm pekmez çeşitlerinde kan yapıcı özellikler mevcuttur. Fakat üzüm pekmezi, dut pekmezi, keçi boynuzu pekmezi ve andıç pekmezinde diğerlerine göre daha çok kan yapıcı özellik bulunmaktadır. Vücuttaki kanı arttırmakla beraber, bunun yanında enerji verici özelliği de vardır.

Keçiboynuzu Özü nerede bulunur?​

Keçiboynuzu Özü nerede bulunur?
Eczaneler, marketler ve internet alışveriş sitelerinde kolaylıkla bulabileceğiniz keçiboynuzu özü markaları oldukça çeşitlidir.

Keçi boynuzu ağacı nerede yetişir?​

Keçi boynuzu ağacı nerede yetişir?
Türkiye’de Akdeniz bölgesi ve Marmaris’te yoğun olarak yetiştirilmektedir. Keçiboynuzu Nerede Yetişir? Keçiboynuzu, Akdeniz bölgesi, Kıbrıs, ABD, Avustralya, California eyaleti, Kuzey Afrika ve Hint yarımadasında yetiştirilmektedir. Asya’nın bazı bölgeleri ve Marmaris’te kolaylıkla yetiştirilmektedir.

Keçiboynuzu özünde ne var?​

Rafine şekere sağlıklı bir alternatif olarak gösterilen keçiboynuzu özünün 100 gramı: 8,5 g fruktoz, 9,5 g glikoz, 21 g sakkaroz, A, E, B vitaminleri ile kalsiyum, çinko, fosfor ve potasyum içerir.

Keçi boynuzu ne kadar zamanda meyve verir?​

Keçi boynuzu ne kadar zamanda meyve verir?
Keçiboynuzu 5 – 10 yaşlarında meyve vermeye başlarken, 15 yaşında da ticari olgunluğa erişir (Tunalıoğlu ve Özkaya; 2003). Bitkinin bir özelliği de her geçen yıl meyve verimi ve kalitesinin artmasıdır (Alexander ve Shepperd, 1974).

Keçi boynuzunun taze olduğu nasıl anlaşılır?​

Keçi boynuzunun taze olduğu nasıl anlaşılır?
Keçiboynuzunun tazesi nasıl anlaşılır? Taze keçi boynuzları (resimde olduğu gibi) daha etli ve yuvarlak hatlara sahiptir. Kırıldıklarında içlerindeki kıvamlı öz suyu fark edilir. Zaman geçtikçe içindeki su uçar, kurur, gevrekleşir, sertleşir.
Keçiboynuzu Özü cinsel gücü artırır mı?​
Binlerce yıldır şifa kaynağı olan keçiboynuzu, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, vücuda enerji veriyor ve özellikle cinsel gücü artırıyor. Bu nedenle pekmezi ve macunu da sürekli kullanılan bu bitki, baklagil ailesinde bulunuyor ve Anadolu’da oldukça sık kullanılıyor.
 
Evet, keçiboynuzu özü cinsel gücü artırabilir. Binlerce yıldır şifa kaynağı olarak kullanılan keçiboynuzu, bağışıklık sistemini güçlendirmenin yanı sıra vücuda enerji verici özelliklere sahiptir. Özellikle cinsel gücü artırıcı etkileriyle bilinir. Bu nedenle keçiboynuzu pekmezi ve macunu da geleneksel olarak kullanılmaktadır. Keçiboynuzu, baklagiller ailesinden gelir ve Anadolu'da yaygın olarak tüketilir.

Keçiboynuzu özünün içeriği de oldukça zengindir. 100 gram keçiboynuzu özü, 8,5 gram fruktoz, 9,5 gram glikoz, 21 gram sakkaroz, A, E, B vitaminleri ile kalsiyum, çinko, fosfor ve potasyum gibi besin maddelerini içerir. Bu besin maddeleri vücut için oldukça faydalıdır ve genel sağlık için de destekleyici rol oynayabilir.

Bu yararlı özelliklerinin yanı sıra keçiboynuzu ağacı da Akdeniz bölgesi başta olmak üzere Kıbrıs, ABD, Avustralya, California eyaleti, Kuzey Afrika ve Hint yarımadası gibi bölgelerde yetiştirilmektedir. Ağacın meyve verme süreci de 5 ila 10 yaşları arasında başlayarak 15 yaşında ticari olgunluğa erişir.

Keçi boynuzu tazeliğini koruduğu sürece faydalarını en iyi şekilde sunabilir. Taze keçiboynuzları daha etli ve yuvarlak hatlara sahiptir. Kırıldıklarında içerisindeki kıvamlı öz suyu fark edilir. Zamanla bu iç suyu uçar, kurur ve keçiboynuzları gevrekleşip sertleşebilir. Taze keçiboynuzları, sağlık açısından daha değerli olabilir.
 
Geri
Üst