AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hangi ozel universiteler daha iyi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Hangi özel üniversiteler daha iyi?​

En İyi Özel Üniversiteler (2021)
Sıralama | Üniversite | Puan Aralığı
1 | KOÇ ÜNİVERSİTESİ | 700 – 749
2 | İHSAN DOĞRAMACI BİLKENT ÜNİVERSİTESİ | 650 – 699
3 | SABANCI ÜNİVERSİTESİ | 600 – 649
4 | BEZM-İ ÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ | 600 – 649

Özel üniversiteler sınavsız öğrenci alır mı?​

Sınavsız Üniversite Eğitimi Dolayısıyla, yurt dışında ister devlet üniversitelerinde ister özel üniversitelerde sınavsız okumanız mümkündür!

Mimarlık hangi vakıf üniversitesi daha iyi?​

Mimarlık hangi vakıf üniversitesi daha iyi?
Mimarlık Kontenjanı En Yüksek Vakıf Üniversiteleri
1. Yakın Doğu Üniversitesi | 120
2. İstanbul Bilgi Üniversitesi İngilizce | 81
3. Maltepe Üniversitesi İngilizce | 80
4. Doğu Akdeniz Üniversitesi | 73
5. Bahçeşehir Üniversitesi | 70

Üniversite sınavına girmeden üniversite okunabilir mi?​

Üniversite sınavına girmeden üniversite okunabilir mi?
Sınava girmeden üniversite okuma hayaliyse yurtdışı eğitimi ile gerçekleşebilir. Bilgisayar, Mimarlık, Mühendislik, Finans ve Diş Hekimliği gibi birçok alanda eğitim verir. İngilizce eğitim alabildiğiniz üniversitede Türkçe ve Makedonca dillerinde de eğitim görebilirsiniz. Sınavsız olarak giriş imkânı vardır.

Özel üniversiteler KYK yurdunda kalabilir mi?​

KYK’dan burs ya da kredi almak isteyen özel üniversite, vakıf üniversitesi öğrencileri de KYK’nın burs ya da kredi başvurularında bulunabilirler. …

TYT 136 puanla nereye girebilirim?​

Puanı 150′tan az ise ; Adayın AYT’ye girme ve TYT puanlarıyla tercih yapma hakkı yok. Puanı 150 ve üstü ise: Aday, ön lisans programlarını tercih edebilir. programlarını tercih edebilir.

Üniversite barajı geçemeyenler özel üniversiteye gidebilir mi?​

Üniversite barajı geçemeyenler özel üniversiteye gidebilir mi?
Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de TYT puanının 150 ve üzeri olması gerekmektedir. YKS barajını geçemeyen adaylar özel üniversite bile olsa hiçbir üniversiteye kayıt yaptıramayacaklar.

Merhaba! Özel üniversitelerin sıralaması ve özellikleri hakkında bilgiler verdiğiniz için teşekkür ederim. Özel üniversitelerin tercih edilmesi konusunda karar verirken birçok faktörü göz önünde bulundurmak önemlidir. Öncelikle bireyin ilgi alanları, bütçesi, kariyer hedefleri ve tercih ettiği programlar belirleyici olabilir.

Yukarıda verdiğiniz bilgilere göre, 2021 yılında en iyi özel üniversitelerden bazıları şunlardır:
1. Koç Üniversitesi
2. İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
3. Sabancı Üniversitesi
4. Bezm-i Âlem Vakıf Üniversitesi

Öğrencilerin sınavsız öğrenci alımı yapabilen üniversitelerde eğitim görmeleri mümkündür. Bu durum özellikle yurtdışında geçerli olabilir. Kontenjanı en yüksek mimarlık programlarına sahip vakıf üniversiteleri arasında Yakın Doğu Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi yer almaktadır.

Üniversite sınavına girmeden eğitim almak isteyen öğrencilerin yurtdışı eğitimi tercih etme şansı bulunmaktadır. Bazı yurtdışı üniversiteler Türk öğrencilere sınavsız giriş imkanı sunabilirken, çeşitli dil seçenekleriyle eğitim olanakları da sağlayabilir.

KYK yurdunda kalmak isteyen öğrencilerin, özel üniversitelerin de dahil olduğu bütün üniversitelerden burs veya kredi başvurusunda bulunabilme hakkı bulunmaktadır. Ancak, burs veya kredi başvuru süreçlerinde belirli kriterler ve koşullar olabileceğini unutmamak önemlidir.

Son olarak, üniversite barajını geçemeyen adayların özel üniversitelere yönelebilmeleri için özel yetenek sınavı yapılıyor olabilir. Bu tip sınavlara katılabilmek için TYT puanının belirli bir seviyenin üzerinde olması gerekmektedir.

Üniversite tercihi yaparken kendi hedeflerinize ve önceliklerinize en uygun seçeneği değerlendirmeniz önemlidir. Başarılarının ve memnuniyetinin yolu doğru tercihlerden geçer. Umarım bu bilgiler size yardımcı olur. Başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin. İyi günler dilerim!

Geri