- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Hangi özel üni daha iyi?
Türkiye’deki en iyi özel üniversiteler şunlardır:Hangi özel üniversiteyi tavsiye edersiniz?
Türkiye’deki En İyi 35 Özel Üniversite (Bakmadan Seçmeyin!)Vakıf üniversiteleri iyi midir?
Vakıf Üniversitelerinde Çalışkan Öğrenciye Açılan Kapılar Üniversite eğitiminden sonra yurt dışında eğitim hayatına devam etmek isteyen öğrenciler vakıf üniversiteleri danışmalığı ile daha hızlı sonuçlar alır. Ayrıca vakıf üniversitelerinin çalışkan öğrencilere olanakları devlet üniversitesine göre çok daha fazladır.
Vakıf üniversitelerinin farkı nedir?
Vakıf üniversiteleri kağıt üstünde özel üniversite olarak geçse de aralarında fark vardır. Vakıf üniversitelerinin birçoğu devlet desteği alır ve kar amacı gütmez. Bunun dışında tüm yüksekokullarda olduğu gibi bu üniversitelerde de eğitim yaygın ve örgün eğitim olarak ikiye ayrılır.
Özel üniversiteler sınavsız öğrenci alır mı?
barajı geçmeden özel üniversiteye gidilir mi diye merak edenler için maalesef böyle bir imkan bulunmuyor. Tercih listesinde özel üniversitelere veya devlet üniversitelerine yer vermeniz için baraj puan şartı vardır. 150 ve üzeri puan alan öğrenciler 2 yıllık (ön lisans) bölümlerine sınavsız geçiş yapabiliyor.Vakıf üniversitesi mi devlet üniversitesi mi?
Vakıf üniversitesi veya özel üniversite, devlet yardımı, vergi indirimi gibi yardımlar almasına karşın devlet tarafından işletilmeyen üniversitelerdir.Vakıf üniversiteleri nasıl oluyor?
Vakıf üniversitesi, direk olarak devlete bağlı olmayan, bir vakıf tarafından özerk olarak işletilen üniversitedir. Türkiye’de, kanunlara göre vakıf üniversiteleri, Yükseköğretim Kurulunun önerisi üzerine kanunla kurulur.
Vakıf üniversiteleri ne oluyor?
Vakıf ne anlama geliyor?
Vakıf, gerçek ve tüzel kişi veya kişilerin, belirli bir mülk ve hakla belirli ve sürekli bir amaca tahsis edilmesi ile oluşan müessesedir. Geleneksel olarak, bir hizmetin gelecekte de yapılması için belli şartlarla ve resmi bir yolla ayrılarak bir kimse tarafından bırakılan mülk veya paraya “vakfiye” denir.Özel üniversitelerde taban puan var mı?
Özel üniversitelerde kontenjan ve taban ile tavan puan bulunmaktadır. Özel üniversitelerin taban ve tavan puanları her yıl değişiklik gösterebilir. Ancak eğer adaylar YKS sınavında barajı geçememiş ise üniversiteye giremez ve tercih yapamaz. özel üniversiteye gidilir mi diye merak edenler için cevap hayırdır.Özel üniversiteler için barajı geçmek şart mı?
Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de TYT puanının 150 ve üzeri olması gerekmektedir. YKS barajını geçemeyen adaylar özel üniversite bile olsa hiçbir üniversiteye kayıt yaptıramayacaklar.