AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hangi organ bagislanabilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
107.313
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Hangi organ bağışlanabilir?​

Sağlıklı her organ bağışlanabilir. Ülkemizde; kalp, karaciğer, akciğer, böbrek, pankreas gibi organlar, kalp kapağı, gözün şeffaf kornea tabakası, kas ve kemik iliği dokuları başarı ile nakledilmektedir. 2-En çok hangi organın nakli yapılır?

Doku ve organ Transplantasyonu Nedir?​

Doku ve organ Transplantasyonu Nedir?
Organ nakli; kadavra veya canlı insan yapısından yapılan cerrahi bir operasyondur. Söz konusu organda; tedavisi mümkün olmayan hastalıklar sebebi ile fonksiyonunu yerine getirememe durumu söz konusu olduğu için, hasar gören bölgenin yerine sağlam doku konulması işlemine organ nakli denir.

Öldükten sonra organ bağışı nasıl yapılır?​

Öldükten sonra organ bağışı nasıl yapılır?
Öldükten sonra kullanılmak üzere organlarınızı bağışlamak için büyük hastanelerin organ bağış ünitelerine ya da Türkiye Organ Nakli Vakfına başvurabilirsiniz. Burada iki tanık huzurunda bu isteğinizi beyan ederek imzalayacağınız organ bağış formu ile size bir organ bağış kartı verilecektir.

Transplantasyon nedir çeşitleri?​

TRANSPLANTASYON (NAKİL) ÇEŞİTLERİ NELERDİR? Otogreft: Kişinin kendi dokusunun yine kişinin kendisine transplante edilmesidir. Allogreft: Aynı türden canlılar arasında yapılan transplantasyondur. Senogreft:Bir türden başka bir türe yapılan transplantasyondur.

Transplantasyon çeşitleri nelerdir?​

Transplantasyon çeşitleri nelerdir?
Transplantasyon çeşitleri
- Otogreft.
- Allogreft.
- Senogreft.
- Bölerek Transplantasyonlar.
- Domino Transplantasyonlar.
- Başarılı organ nakilleri’nin geçmişi.
- Yaşayan donör ya da kadavra.
- Bağış için nedenler.

Öldükten sonra organ bağışı caiz midir?​

Öldükten sonra organ bağışı caiz midir?
Ölmüş kişilerden organ nakli yapılmasında dinen bir sakınca olmadığı gibi; canlı donörlerin kendi hayatları için bir tehlike teşkil etmemesi durumunda, organ bağışında bulunmasında ve onların bağışıyla yapılacak karaciğer, böbrek ve doku nakillerinde de İslami açıdan bir sakınca bulunmamaktadır.
 
Organ bağışı konusunda detaylı bilgi paylaşmak için buradayım. Hangi organların bağışlanabileceğinden tutun da farklı nakil türlerine kadar pek çok konu hakkında bilgi verebilirim. Sormak istediğiniz başka bir soru var mı?
 
Geri
Üst