Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hangi ogrenciler RAM a gonderilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Hangi öğrenciler RAM a gönderilir?​

Özel gereksinimi olan(zihinsel yetersizlik, otizm, görme kaybı, işitme kaybı, bedensel yetersizlik, öğrenme güçlüğü, dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu, üstün yetenekli gibi) okul çağı çocukları için, okullarda uygun eğitsel hizmetin sağlanması konusunda da destek vermektedir.

RAM yönlendirmesi nasıl yapılır?​

e-Rehberlik RAM’a Öğrenci Yönlendirme İşlemleri
- · Sınıf/şube rehber öğretmeni kendi MEBBİS sisteminden giriş yapar.
- · E-Rehberlik modülünden Öğrenci Yönlendirme İşlemleri sekmesine tıklayarak Eğitsel Değerlendirme İstek Formu seçeneklerinden ilgili olanı seçer.
Öğrencinin tanısı ne demek?
Tanılamada çocuğun tıbbî değerlendirme raporu ile zihinsel, fiziksel, ruhsal, sosyal gelişim öyküsü, tüm gelişim alanlarındaki özellikleri, akademik alanlardaki eğitim performansı, ihtiyaçları, eğitim hizmetlerinden yararlanma süresi ve bireysel gelişim raporu dikkate alınır.
RAM a öğrenci nasıl yönlendirilir?
Özel yetenekli öğrenciler için destek eğitim odası: Öğretmeni tarafından genel yetenek zi- hinsel alanında özel yetenekli olduğu düşünülen öğrenci için “Eğitsel Değerlendirme İsteği Formu” doldurularak, RAM’a yönlendirilir. RAM gelen form doğrultusunda öğrenciye randevu verir ve eğit- sel değerlendirmesi yapılır.

Öğrenciyi Rama Kim sevk eder?​

Eğer Rehber Öğretmen öğrenci veya velisini RAM’ a yönlendirmek istiyorsa RAM PDR Hizmetleri Bölümünden yardım alabilir. RAM PDR HİZMETLERİ BÖLÜMÜNE ÖĞRENCİ YÖNLENDİRME SÜRECİ 1. Okullar tarafından yönlendirilecek olan öğrenciler için Psikolojik Destek Yönlendirme Formu doldurulur.

RAM işlemleri nasıl yapılır?​

RAM’a ilk müracaatlarda okulun yazılı başvurusu (Eğitsel Değerlendirme İsteği Formu) ya da veli- nin/vasinin bizzat randevu başvurusu ile RAM’larda RAMDEVU sistemi üzerinden randevu verilir. 18 yaşından büyük ve zihinsel yetersizliği olmayan bireyin kendi başvurusu ile randevu verilir.
Kaynaştırma tanısı ne demek?
Kaynaştırma öğrencisi, özel eğitime ihtiyacı bulunan bireylerin kendi akranları ile birlikte eğitim ve öğretim görmesine imkan tanıyan bir sistemdir. Bir diğer ifade ile kaynaştırma öğrencisi engelli ve engelli olmayan bireyleri yan yana getirmektedir.
RAM dan randevu nasıl alınır?
RAPOR YENİLEMEK İÇİN ÖNCE İNTERNET RANDEVUSU ALINACAK MEB’in “http://ramdevu.meb.gov.tr” internet adresinden hizmete girdiğini belirten Tırnakçı, yaklaşık 1 ay önce hizmete açılan sistemden bugüne kadar 85 bin engelli bireyin randevu aldığını aktardı.

Eğitsel tanılama için öğrenciyi RAM a kim sevk eder?​

Bir öğrenciyi Rama yönlendirmek için ne yapılır?​

Belirtilen gün ve saatte velinin ve çocuğun Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde bulunması. 3.Eğitsel Değerlendirme İstek Formu’nun doldurulması. 4.Eğitsel Değerlendirme İstek Formu ve Üst Yazının RAM’a gönderilmesi. 1.Öğrencinin fark edilmesi. 2.Rehberlik servisi okul idaresi ve veli ile durumun görüşülmesi.

Geri