- Konu Yazar
- #1
Hangi nişasta daha iyi?
Buğday nişastası ya da pirinç nişastası daha çok sütlü tatlıların ve tatlı hamur işlerinin içerisinde kullanılırken, mısır nişastası da daha çok tuzlu tarifler ya da bağlayıcıya ihtiyaç duyulan sosların içerisinde kullanılır.Modifiye nişasta da gluten var mı?
Modifiye edilmiş nişasta, malt veya soya sosu gibi maddeler gluten içerebilecek maddelere örnektir.Nişastanın ömrü ne kadardır?
Nişastanın ömrü ne kadardır?Serin ve direkt güneş almayan bir rafta ilk açıldığı gibi yıllarca muhafaza edilebilirler. Pek sık kullanılmayan mısır nişastası, alındıktan sonra neredeyse uzun bir süre dokunulmadan erzak dolabında bekler.
Çapraz bağlı nişasta nerede kullanılır?
Bu nişastalar, viskozite kırılmasının bir sorun olduğu durumlarda ve konserve ürünlerinde stabilizatör ve kalınlaştırıcı olarak, yüksek ısı ve basınç kullanılan proseslerde kullanılmaktadır (Rogols, 1986). Şekil 3’de de görüldüğü gibi çapraz bağlanma nişastanın viskozitesini artırmaktadır.Buğday ve mısır nişastası arasındaki fark nedir?
Buğday Nişastası: Buğday tanesinin özünden elde edilen bu nişasta çeşidi en çok baklava hamuru açmada, sütlü tatlıların ve tatlı hamur işlerinin içerisinde kullanılır. Buğday nişastasının rengi, mısır nişastasına göre daha sarıdır.Nişasta da gluten var mı?
Nişasta da gluten var mı?Mısır nişastası glutensizdir ve aynı zamanda vegan beslenmeye de uygundur çünkü herhangi bir hayvansal üründen üretilmez. Hatta pek çok vegan, mısır nişastası ve unu yumurtanın yerine kullanarak yemeklerde değerlendirmektedir.