AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hangi meyvelerden marmelat yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hangi meyvelerden marmelat yapılır?​

Aklınıza gelen, mevsiminde hemen her meyveden marmelat yapılabilir. Elma, vişne, armut, ayva, kayısı, şeftali, erik, portakal, kızılcık, nar bunlardan bazıları…
Kışlık şeftali marmelatı nasıl yapılır?
Uygun büyüklükte bir tencereye, şeftalileri iri küpler halinde gelişi güzel doğrayın. Şekerin üç bardaklık kısmını şeftalilerin üzerine dökün, çekirdekleri de ilave edin ve kaşığa yakın orta ateşte ocağa alın. Ara sıra karıştırarak, 1 saat süre ile şeftalileri pişirin.

Reçel tatlı mıdır?​

Reçel, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlı ve meyve konservesi türüdür.
Marmelat Türkçe mi?
Marmelat kelimesi Türkçe’de “reçel” anlamına gelir. Fransızca marmelade “reçel” sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Portekizce marmelo “ayva” sözcüğünden türetilmiştir.
Marmelat, meyvelerin et ve şıralarının (ezmelerinin) şeker ile pişirilmesinden elde edilen ürüne denir. Marmelat; elma, ayva, erik, kayısı, şeftali, armut, üzüm, incir, portakal, greyfurt ve limondan yapılır.
Marmelat yapımı nasıl olur?
Yapılışı: Şeftalileri iyice yıkayın, çekirdeklerini çıkarıp dörde bölün. Bir sıra şeker, bir sıra şeftali olacak şekilde tüm malzemeyi tencereye koyun ve bu şekilde 10 saat kadar bekletin. Sonra tencereyi ateşe oturtup tahta bir kaşık yardımıyla şeftalileri hafifçe ezerek karıştırın ve bir süre pişirin.

1 kilo şeftali marmelatı nasıl yapılır?​

Şeftali Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılmış 1 kilogram şeftaliyi küp küp doğrayın ve yarısını derin bir tencereye aktarın.
- Bir kat şeftali, bir kat toz şeker serpin.
- Toz şeker bitene kadar bu işlemi tekrarlayın ve şeftalinin kendi suyunu salması için 2 saat kadar bekletin.
Ev yapımı erik marmelatı nasıl yapılır?
Erikleri güzelce yıkayın ve ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkartın. Çekirdeklerini çıkardığınız erikleri minik küpler halinde doğrayın ve orta boy bir tencerenin içerisine aktarın. Üzerine toz şekeri ilave edin ve kapağını kapatarak 10-15 dakika kadar suyunu salması için bekletin.

Reçel hangi ülkeye ait?​

İlk reçel de yaz meyvelerinin uzun süre korunması amacıyla Müslüman Türkler tarafından geliştirilir.
Marmelat hangi dilde?
Fransızca marmelade “reçel” sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Portekizce marmelada “ayva reçeli” sözcüğünden alıntıdır.
Ama önce reçel ve marmelat arasındaki en temel farkı hatırlayalım: Reçelde meyveler bütün veya küçük parçalar halindedir, marmelat ise meyve püresi veya ezmesinden yapılır. Sert meyvelerle reçel yaparken ise bu tür meyvelerin önce az miktarda suyla pişirilmesi gerekir.
 
Geri
Üst