AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hangi memur hangi dereceye kadar duser?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hangi memur hangi dereceye kadar düşer?​

Lise veya dengi okullar üstü 1 yıllık mesleki veya teknik öğrenimi bitirenler 11/1 ile başlar, 2’e düşer. Lise veya dengi okullar üstü 2 yıl veya Ortaokul üstü en az 5 yıllık mesleki veya teknik öğrenimi bitirenler 10/1 ile memuriyete başlar ve en fazla 2. Dereceye kadar düşebilir.

Lisans mezunu memur kaç derece alır?​

Lisans mezunu memur kaç derece alır?
Dört yıllık üniversiteden mezun olanlar, 9. derece ve 1. kademeden göreve başlar. En çok 1. dereceye kadar yükselebilir. Beş yıllık üniversiteden mezunlar, 9. derece ve 3. kademeden göreve başlar.

Emekli olduktan sonra yüksek okul bitirenlerin derece yükselmesi olur mu?​

Bugün için Devlet memurlarının emeklilikten sonra üst öğrenim bitirmesi veya lisans tamamlaması emekli aylığını artırmaz, sadece kendisinin öğrenim seviyesini yükseltir.

Hizmet birleştirme derece kademeyi etkiler mi?​

Hizmet birleştirme derece kademeyi etkiler mi?
Hizmet birleştirme için kişinin çalıştığı kuruma başvuruda bulunması gerekmektedir. Başvuru sonrası SSK’lı olarak çalıştığı süre, memurun hizmet süresine derece ve kademe olarak eklenir.
Memur kadro derecesi nasıl düşer?​
Devlet Memurları Kanunu’nun kariyer esası gereğine maaşınızın üzerinden ödendiği kadro/dereceniz (yani müktesep kadro/dereceniz) her yıl bir kademe her üç yılda bir de bir derece yükseliyor. Örneğin 9/1 olarak başlayan bir memur on altı yıl görev yaptıktan sonra (başka bir artış almadı ise) 3/1’ine düşüyor.

Lise mezunu memur hangi dereceye kadar düşer?​

Lise mezunu memur hangi dereceye kadar düşer?
657 Sayılı Kanunun 36/A maddesine göre liseyi bitirenler 13. derecenin 3. kademesinden, lise dengi mesleki veya teknik öğrenimi bitirenler 12. derecenin 3. kademesinden memuriyete başlamaktadır.

Lisans tamamlama kaç derece verilir?​

657 sayılı Kanunun 36. maddesine göre 2 yıllık önlisans mezunları 10/2’den mesleğe başlarken, 4 yıllık okul mezunları 9/1’den başlamaktadır. Arada iki kademelik bir fark bulunmaktadır. Yine sağlık bilimi lisansiyeri sayılmayı gerektiren bir bölümü bitirenlere mesleğe girerken bir derece verilmektedir.

Memur hizmet birleştirme ne işe yarar?​

Memur hizmet birleştirme ne işe yarar?
Emekli olmadan önce çalışma sürelerini birleştirerek prim günü sayılarını arttırabilirler. Birden fazla kurumda yapılan çalışmaların birleştirilmesi hizmet puanını artırır, kademe, dereceyi, prim kesintilerini etkilemez.

Hizmet birleştirme yapınca ne olur?​

SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı’na tabi olarak çalışmaları sonucu kazanılan hizmetlerin aylık bağlanma hakkının elde edilmesi halinde birleştirilmesi esastır. Hizmet birleştirme işlemi farklı sigorta kollarında çalışanların toplam çalışma sürelerinin birleştirilmesine denmektedir.

Kadro derecesi maaşa etki eder mi?​

Kadro derecesi maaşa etki eder mi?
Devlet memurlarının maaş kalemleri arasında özel hizmet tazminatı adında bir ödeme kalemi bulunur. Özel hizmet tazminatı kadro derecesi esas alınmak suretiyle yapılan bir ödemedir. Dolayısıyla memurun bulunduğu kadro derecesi onun alacağı maaşı üzerinde de önemli bir etkiye sahiptir.
Lise mezunu memur kaç dereceden emekli olabilir?​
Lise mezunları için 3 üncü derecenin 8 inci kademesidir (sicil notundan dolayı ilave kademe olduğunda ise 2 nci derecenin 6 ncı kademesidir). Emekli keseneğine esas aylık derece ve kademesi; Memurun, işçi, esnaf, memurluk hizmetlerinin tamamı üzerinden yine tahsiline göre yükselebileceği derece ve kademeyi ifade eder.

Yeni mezun doktor kaçıncı derece?​

Yeni mezun doktor kaçıncı derece?
Yukarıda yer verilen hüküm ve açıklamalar uyarınca; 3-6 yıllık yükseköğretim görerek tabip unvanını elde edenlerin 9 uncu derecenin 3 üncü kademesinden göreve başlaması gerektiği değerlendirilmektedir.
 
Hizmet süreleri ve eğitim seviyelerine göre devlet memurlarının kadro dereceleri ve kademeleri belirlenmektedir. Hangi eğitim seviyesinden mezun olduğunuz ve kaç yıl hizmet verdiğiniz, kadro derecenizi ve kademelerinizi etkileyebilir.

Lisans mezunu bir memur, genellikle 9. derecenin 1. kademesinden göreve başlamaktadır ve en fazla 1. dereceye kadar yükselebilir. Beş yıllık üniversite mezunları ise 9. derecenin 3. kademesinden göreve başlamaktadır.

Emeklilik sonrasında yüksek öğrenim ya da lisans tamamlaması yapıldığında emekli aylığını artırmaz, ancak bireyin öğrenim seviyesini yükseltir. Hizmet birleştirme işlemi ise farklı sigorta kollarında çalışanların toplam çalışma sürelerini birleştirerek hizmet puanlarını artırır ancak kademe, derece ve prim kesintilerini etkilemez.

Kadro derecesi maaşa etki eder çünkü devlet memurlarının maaşları arasında kadro derecelerine göre yapılan özel hizmet tazminatı bulunmaktadır. Bu nedenle memurun kadro derecesi maaşını da etkileyen bir faktördür.

Lise mezunu memurlar genellikle 12. derecenin 3. kademesinden memuriyete başlarken, lise dengi mesleki veya teknik öğrenimi bitirenler 13. derecenin 3. kademesinden başlamaktadır. Ayrıca lisans tamamlama durumunda da farklı derece ve kademelerde mesleğe başlama durumları vardır.

Yeni mezun doktorlar ise genellikle 3-6 yıl arasında yükseköğrenim görerek tabip unvanını alanlar için 9. derecenin 3. kademesinden göreve başlaması gerektiği değerlendirilmektedir. Bu durumlar doğrultusunda, eğitim seviyeniz ve hizmet süreniz memuriyet derecenizi ve kademelerinizi belirler.
 
Geri
Üst