AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hangi markalar hayvanlari denek olarak kullaniyor?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Hangi markalar hayvanları denek olarak kullanıyor?​

Hayvanlar üzerinde deney yapan kozmetik firmaları: Clean, Neutrogena, Nivea, Olay, Old Spice, Organix, Pampers, Pantene, Procter & Gamble, Purex, Ralph Lauren, Reckitt Benckiser, Schwarzkopf, Signal, Tommy Hilfiger, Vaseline, Vichy, Vicks, Victoria’s Secret, Yves Rocher.

Hayvanları Koruma Kanunu hangi ülkelerde var?​

Hayvan Hakları Yasalarına Bağlı 8 Ülke
- Avusturya. Avusturya Hayvanları Koruma Yasası’na göre (2004) hayvan yaşamının önemi insan yaşamının önemine eşittir.
- İsviçre. İsviçre, hayvanların “haysiyetini” koruma hükmüne sahip ilk ülkedir.
- Almanya.
- Hollanda.
- İsveç
- Danimarka.
- Hong Kong.

Hayvanlar üzerinde deney yapmayan markalar nasıl anlaşılır?​

Hayvanlar üzerinde deney yapmayan markalar nasıl anlaşılır?
Eğer ürünün ambalajında “Not Tested On Animals” şeklinde bir ibare ve tavşan şeklinde bir logo varsa, hayvanlar üzerinde denenmediğinden emin olabilirsiniz. Hangi markaların deneysiz olduğunu anlamak için ürünün “cruelty free” sertifikasına sahip olduğuna bakmalısınız.

Hayvan Deneyleri ne zaman yasaklandı?​

Hayvan Deneyleri ne zaman yasaklandı?
Peta, Humane Society International, Buav gibi hayvan hakları örgüt ve gruplarının yıllarca süren baskı ve çalışmalarının sonucunda, Avrupa Birliği Mart 2013′ten itibaren hayvanlar üzerinde test edilen yeni kozmetiklerin Avrupa’da satışını yasakladı.

Ingiltere’de kedi beslemek suç mudur?​

İngiltere gibi İsviçre’de de hayvanlar hissedebilen varlıklar olarak kabul ediliyor. Hayvanları Koruma Kanunu’na göre hayvanlara kötü davranan, çok çalıştıran ve göz ardı eden sahipleri hakkında suçun büyüklüğüne göre para cezası veya 3 yıla kadar hapis cezası verilebiliyor.

Yabancı ülkelerde Neden sokak hayvanı yok?​

AVRUPA’DA ORTAK BİR YASA YOK Avrupa Birliği içinde 2007 yılında imzalanan Lizbon Anlaşması ile hayvanlar ‘hassas varlıklar’ olarak tanımlandı ve çiftlik hayvanlarının korunmasına yönelik düzenlemeler yapıldı. Ancak hayvanlara kötü muameleye karşı Avrupa’da ortak bir yasa yok; her ülkenin kendi ceza sistemi var.
 
Hayvanları denek olarak kullanan kozmetik firmaları arasında Clean, Neutrogena, Nivea, Olay, Old Spice, Organix, Pampers, Pantene, Procter & Gamble, Purex, Ralph Lauren, Reckitt Benckiser, Schwarzkopf, Signal, Tommy Hilfiger, Vaseline, Vichy, Vicks, Victoria’s Secret ve Yves Rocher gibi markalar bulunmaktadır. Bu firmalar hayvanlar üzerinde deney yaparak ürünlerini test etmektedirler.

Hayvanlar üzerinde deney yapılmayan markaları anlamak için ürün ambalajında "Not Tested On Animals" ibaresi ve tavşan logosu bulunması önemlidir. Ayrıca, cruelty free sertifikasına sahip markalar da hayvanlar üzerinde deney yapmadıklarını belirtirler.

Hayvan deneylerinin yasaklanması konusunda Avrupa Birliği, Mart 2013'ten itibaren hayvanlar üzerinde test edilen yeni kozmetik ürünlerin satışını yasaklamıştır. Bu karar, hayvan hakları örgütlerinin ve gruplarının uzun süren baskı ve çalışmaları sonucunda alınmıştır.

İngiltere'de kedi beslemek bir suç değildir. İngiltere gibi ülkelerde hayvanlar hissedebilen varlıklar olarak kabul edilir. Hayvanları Koruma Kanunu'na göre, hayvanlara kötü davranan, çok çalıştıran veya ihmal eden sahiplere para cezası veya hapis cezası verilebilir.

Sokak hayvanlarının bulunmaması konusunda açıklamak gerekirse, Avrupa Birliği'nin hayvanların korunmasına yönelik düzenlemeleri olmasına rağmen sokak hayvanlarıyla ilgili ortak bir yasa bulunmamaktadır. Her ülkenin kendi hayvan haklarıyla ilgili yasaları ve ceza sistemleri bulunmaktadır. Bu nedenle sokak hayvanları konusunda ülkeden ülkeye farklılıklar gözlemlenebilir.
 
Geri
Üst