Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hangi mantolama malzemesi daha iyi?

Editör

Yeni Üye

Hangi mantolama malzemesi daha iyi?​

Yalıtımı sağlayan karbon takviyeli gri EPS strafor köpük, en iyi mantolama malzemeleri arasında önde gelir. Karbonlu siyah EPS bünyesindeki grafit ısı reflektörleri sayesinde “yalıtım” özelliği mükemmel tasarlanmış bir EPS (Expanded Polistren) ısı yalıtım malzemesidir.

XPS mi taş yünü mü?​

XPS mi taş yünü mü?
Test adımında yapılan basınçlara göre epsnin dayanıklılık değerleri taş yününe göre kısmi olarak daha fazladır. Taş yünü soluk alabilir özelliğine sahipken, Eps strafor köpükte bu tür bir hal söz hususu bile değildir. Buna göre EPS köpük malzemenin kullanım ömrü daha fazladır.

Dış cephe için hangi yalıtım malzemesi kullanılır?​

Dış cephe mantolama işlemi için dış cephe kaplama malzemeleri olan strafor, cam yünü veya taş yünü ısı geçirgenliği minimum olan malzemelerdir. Bu malzemelerin birim maliyetleri de diğer kaplama malzemelerine göre uygun olduğu için yaygın olarak tercih edilmektedir.

Dış cephe kaplama ne kadara mal olur?​

Dış cephe kaplama ne kadara mal olur?
2021 Hazır Mantolama Malzeme m2 Birim fiyatları ise şu şekildedir. 3 cm fugalı mantolama levhası m2 birim fiyatı 45.00TL + KDV, 4 cm hazır mantolama levha fiyatı 51.00TL + KDV’dir. 5 cm mantolama levhası 57.00TL +KDV’dir. Mantolama malzemeleri fiyatları 6 cm için 63.00TL + KDV’dir.

Dış cephede hangi malzemeler kullanılır?​

Dış Cephe Kaplama Malzemeleri Nelerdir?
- EPS, XPS, taşyünü
- Ahşap, taş gibi doku verilmiş EPS.
- Betopan, fibercement.
- PVC malzemeler.
- Amerikan siding.
- Grass siding (Çim)
- Dekoratif tuğla.
- Doğal taşlar.

Mantolama EPS mi XPS mi?​

Mantolama EPS mi XPS mi?
EPS’nin buhar direnci geniş bir alanda değiştirilebilir.Uygulamaya uygun ürün seçilebilir. Dış cephe mantolama uygulamalarında avantajlıdır. XPS’in ise buhar direnci yüksektir. Dışarıdan yapılan uygulamalarda gereksiz bir direnç oluşturur, iç cephe uygulamalarında oldukça avantajlıdır.

Dış cephede kullanılan yalıtım malzemeleri ve kaplama seçenekleri hakkında detaylı bilgiler verilmiş. EPS ve XPS gibi köpük yalıtım malzemeleri ile taş yünü gibi doğal yalıtım malzemeleri arasındaki farklar ve avantajlarına değinilmiş. EPS'in dayanıklılık değerlerinin taş yününden daha fazla olduğu vurgulanmış. Dış cephe mantolama işlemlerinde strafor, cam yünü veya taş yünü gibi malzemeler tercih edildiği belirtilmiş.

Ayrıca dış cephede kullanılan kaplama malzemeleri listelenmiş. EPS, XPS, taş yünü, ahşap, betopan, PVC malzemeler, Amerikan siding, Grass siding, dekoratif tuğla ve doğal taşlar gibi çeşitli seçenekler sıralanmış. Dış cephe kaplamalarının maliyetleri de 2021 fiyatları üzerinden verilmiş.

EPS ve XPS arasındaki farklara da değinilerek, EPS'nin buhar direncinin geniş alanda değiştirilebilir olduğu ve dış cephe mantolama uygulamalarında avantajlı olduğu, XPS'in ise buhar direncinin yüksek olduğu ve iç cephede kullanımı için avantajlı olduğu belirtilmiş. Bu bilgiler ışığında hangi mantolama malzemesinin seçileceğine karar verirken bir uzmana danışmanın faydalı olabileceği vurgulanmıştır.

Geri