- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 213.672
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Hangi makamlara araç tahsis edilir?
Kullanılacak bu taşıtların, muayyen ve standart tipte, lüks ve gösterişten uzak, memleket yollarına elverişli ucuz ve ekonomik olanlarından temin olunması şarttır. Bu taşıtlar münhasıran resmi hizmetin ifasında kullanılmak üzere daire veya kurumlarının sorumlu makamlarınca tevzi ve tahsis olunurlar.Taşıt görev emrini kim imzalar?
İl içinde taşıt görev emri yetkili makam ve usulüne göre devredilen yetki ile ilgili personel tarafından imzalanacaktır. İl dışı görevlendirmelerde ise Genel Sekreter yada yetki verilmiş personel tarafından imzalanır ve ilgili Rektör YardımcısI tarafından onaylanır.2007 3 sayılı Genelge yürürlükte mi?
Bu genelgenin uygulanmasından doğabilecek tereddütleri gidermeye il özel idareleri bakımından İçişleri Bakanlığı, belediyeler bakımından Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yetkili olacağı bildirilirken, 2007/3 ve 2008/3 sayılı genelgelerin de yürürlükten kaldırıldığı belirtildi.
Türkiyede kaç tane motor var?
2017 Haziran itibarıyla Türkiye’de trafikte bulunan toplam 21,6 milyon motorlu aracın 3 milyonu motosikletlerden oluşuyor. Yaklaşık 80 milyon nüfusu olan Türkiye’de her 100 kişiden 4’ü motosiklet sahibi.Resmi aracı kimler kullanabilir?
RESMÎ PLAKALI TAŞITLARIN KULLANIMI Konu ile ilgili Kanun, 237 Sayılı TAŞIT KANUNUDUR. 07.02.1990 tarihinde kabul edilen 3612 sayılı kanunun 46’ncı maddesiyle kamuya yararlı derneklerden Başbakanlıkça lüzumlu görülenler tarafından kullanılacak taşıtlar da Taşıt Kanunu kapsamına alınmıştır.Kamuda memur şoför olarak görevlendirilebilir mi?
Bu düzenlemeyle gerekli şartları taşıyan kamu görevlileri de ister şoför kadrosunda bulunsun isterse bulunmasın taşıtları kullanabilecektir. 5- Bu düzenlemelerle kamu kurumları ciddi bir rahatlama sağlamıştır. Yani, taşrada görev yapan bir mühendis veya veteriner hekim vb. gerektiğinde araç kullanabilecektir.
2008 3 sayılı Genelge yürürlükte mi?
(Bu Genelge ile 2007/3 ve 2008/3 sayılı Genelgeler yürürlükten kaldırılmıştır.)Bu durumda Müsteşarlar, yüksek yargı başkanları, Valiler, emniyet müdürleri, rektörler, Diyanet İşleri Başkanı ve kaymakamların makam araçları kalacak.
Temmuz pulu ne zaman ödenir?
a) (I) ve (II) sayılı tarifelerde yazılı motorlu kara taşıtları için taşıt pulu yapıştırılması şeklinde her yıl Ocak ve Temmuz aylarında iki eşit taksitte ödenir. Ödenen bu vergiye ait taşıt pulu, taşıtın ön camına içinden yapıştırılarak bir yıl süre ile muhafaza edilir.Belediyeler nasıl araç alabilir?
5393 sayılı Belediye Kanununun 85. maddesi ile 237 sayılı Taşıt Kanununun bazı maddeleri değiştirilmiştir. Buna göre il özel idareleri ve belediyeler ve bunların bağlı kuruluşları ile mahalli idare birlikleri kendi meclislerinin kararı ile taşıt edinebileceklerdir. Bakanlar Kurulu İzni almalarına gerek kalmamıştır.
237 sayılı kanun nedir?
237 sayılı kanunla dış temsilciliklere tahsis edilen taşıtların, Hazine için daha tasarruflu olacağı Maliye Bakanlığının rızasına müsteniden -önceden tesbit edilecek memleketlerde- eski model taşıtların fiyat farkı ödenmek suretiyle, yenileri ile değiştirilmesine veya miadı dolmadan satılarak yenilerinin alınmasına …MTV ödemeleri ne zaman 2022?
2022 MTV ÖDEMELERİ TARİHLERİ Ocak ayında yapılan ödemeler 1 Ocak – 31 Ocak tarihlerinde, Temmuz ayında yapılacak olan ödemeler 1 Temmuz – 31 Temmuz tarihlerinde gerçekleşiyor.Belediye Şirketleri taşıt Kanununa tabi mi?
Belediyeler gibi belediye şirketleri de 237 sayılı Taşıt Kanununa tabi olup, bu şirketlerin de taşıt edinimi ve kullanımı işlemlerinin söz konusu kanuna göre gerçekleştirilmesi gerekmektedir.