AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hangi kumas boyasi kaliteli?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hangi kumaş boyası kaliteli?​

Cadence sprey kumaş boyası ve Rich kumaş boyası en kaliteli ve en popüler boya markaları olarak çok tercih edilir. Toz kumaş boyası markası olarak ta Viktoria ön plandadır.

Kumaş boyası sabitlemek için ne yapılır?​

Soğuk suda durulayarak sıkmadan asınız. Durulama suyuna Fiske (sabitleme ilacı) ilave etmeniz boyanın kumaşa homojen olarak yayılmasını ve sabitlenmesini sağlar. Naylon ve yünlü kumaşlarda kaynama esnasında bir kaşık sirke koyunuz.
Bu türde olan hassas ve boya veren kıyafetleri ya da örtüleri yıkarken ılık ve tuzlu su kullanın. Eğer tuz ve su karışımı ölçü örneğine ihtiyacınız varsa o zaman 1 litrelik su için 1 yemek kaşığı kadar tuz ölçeğini kullanabilirsiniz. Yıkama işleminden sonra iyice durulayın ancak kumaşı kesinlikle fazlaca sıkmayın.
Toz kumaş boyası sabitleyici nasıl kullanılır?
30C derece ısıtılmış temiz suya FİSKE ilave edilerek karıştırılır ve boyanıp durulanan kumaş içine atılarak iyice fiskeli su ile ıslatılır. 30 dakika kumaşımız bu suyun içinde bekletilir ve sıkmadan asılır. Bir poşet boya için 1 paket fiske kullanılmalıdır.
En iyi kumaş boyası nedir?
Kumaş ürünlerinizi renklendirmek için en kaliteli kumaş boyası arasında yer alan Pebeo Setacolor Kumaş Boyası’nı tercih edebilirsiniz. Boyayla açık renkli kumaşlarda uygulama yapmak mümkün. Fırça veya şablon kullanarak kolayca uygulama yapabilirsiniz.

Kumaş boyamada sabitleyici yerine ne kullanılabilir?​

Kumaş boyası sabitleyiciler ile birlikte rengi artırmak için keten, pamuk ve suni ipek gibi kumaşlarda tuz, naylon, ipek ve yün türü kumaşlarda sirke kullanabilirsiniz.

Boyayı sabitlemek için ne yapmalı?​

Kumaşlardaki boyayı sabitlemek için ne yapılır? Soğuk suda durulayarak sıkmadan asınız. Durulama suyuna Fiske ( sabitleme ilacı) ilave etmeniz boyanın kumaşa homojen olarak yayılmasını ve sabitlenmesini sağlar.
Makinede boyanan çamaşırları eksi haline getirebilmek için hemen iyi bir toz deterjanla makinede uzun programda tekrar yıkamalıyız. Ancak bunu yaparken daha önce de söylediğimiz gibi çamaşırın kurumamış olmasına dikkat etmeliyiz. Şayet kurumuş ise lekelenen bölgeyi nemlendirerek bu işlemi yapmalıyız.
Yeni kıyafetlerin renk vermemesi için ne yapılmalı?
Büyük bir kova soğuk suya 3 yemek kaşığı sirke ilave edilerek karıştırılmalıdır. Kıyafetler yıkamadan önce bu su içerisinde 15 dakika süreyle bekletilmelidir. Daha sonra soğuk suda durulanıp, yıkama talimatlarına uygun bir şekilde çamaşır makinesinde yıkanmalıdır.
Kumaş boyası sabitleyici olmadan kullanılır mı?
Kumaş boyasını çeşitli yerlerden alabilirsiniz. İstediğiniz renk ve tonlarda yer alan renk skalasından dilediğiniz rengi seçebilirsiniz. Bu toz boyanın yanında bir de renk sabitleyici almanız gerekiyor. Renk sabitleyici, boyadığınız kumaş yıkandığında rengin akıp gitmesine engel olacaktır.

Südor kumaş boyama nasıl kullanılır?​

Boyayacağınız kumaşı iyice ıslatınız. Hazırlamış olduğunuz boyama kabına koyunuz. Karıştırmak suretiyle 30-40 dakika kaynatınız. Ateşi söndürerek öylece soğumaya bırakınız.

Toz kumaş boyası nasıl kullanılır?​

Kovanın birine toz kumaş boyasını dökün kıyafeti de kovanın içine yerleştirin. Daha sonra iyice karıştırın. Karıştırma işlemi tamamlandıktan sonra iki saat beklemeye bırakın ve bekleme işlemi bittikten sonra kıyafeti diğer kovaya alın ve üzerine su ekleyin. Kovanın içinde bulunan giysiyi iyice ovalayın.
 
Geri
Üst