AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hangi karavanlar icin ayri ucret odemek gerekir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Hangi karavanlar için ayrı ücret ödemek gerekir?​

Bazı karavan kamp alanlarında çekme karavan söz konusu olduğunda araç için ayrı karavan için ayrı ücret ödemek gerekebilir. Yani karavan seçimi de hem bütçe, hem tercihler, hem de kullanım alanı göz önünde bulundurularak titizlikle yapılması gereken seçimlerden. Şahsen ben bu seçimi yaparken oldukça zorlanıyorum.

Hangi yerden çekilebilir motor karavanlar?​

Bir yere gittiğinizde çekme karavanınız varsa karavanı sabit bir yerde bırakıp aracınızla gezebilirsiniz. Ama motor karavan için aynı şey geçerli değildir. Motor karavan sahipleri gittikleri çevrelerde gezebilmek için genelde küçük bir scooter veya bisiklet taşırlar. Bazı karavan kamp alanlarında çekme karavan söz konusu olduğunda araç için ayrı
Peki, yükselen tavanlı karavanlar nelerdir?
Yükselen tavanlı karavanlar, sabit tavanlı karavanların bir adım ötesidir, fakat genel özellikleri aynıdır. En önemli farkı ve faydası içinde ayakta durulabiliyor olmasıdır çünkü isminden de anlaşıldığı üzere, tavanı yükseltilebilir.

Karavanlarla ilgili yasal düzenlemeler ve vergiler nelerdir?
Şimdi karavanla ilgili yasal düzenlemeler ve vergiler hakkında bilgilere şöyle bir göz atalım. İtiraf ediyorum, karavanlarla ilgili yasal düzenlemeler kafamı çok ama çok karıştırıyor. O yüzden bu güne kadar bununla ilgili bir yazı yazmamak için epey cebelleştim. Motokaravanlar ve çekme karavanlar birbirinden farklı düzenlemelere sahip.

Çekme karavanlarında vergi masrafı yoktur.?​

Çekme karavanların yıllık vergi masrafı yoktur. Motor karavanların vardır. Çekme karavanların fiyatları motorlu karavanlara göre daha uygundur. Çekme karavanın kullanımı motorlu karavana nazaran daha zor kabul edilebilir. Motorlu karavanlar çekme karavanlara göre daha bağımsızdır.

Çekme karavanlar ruhsat gerektiriyor?​

Bu karavanlar ruhsat gerektirmediği için herhangi bir ek masrafları da yok. Çekme karavanlarda ruhsat yalnızca şahsi eşyalarla dolu ağırlık 750 kg üzerine çıktığında söz konusu oluyor. Çünkü dolu ağırlığı 750 kg üzerinde olan çekme römorkların ruhsata tabi olması gerekiyor.

Geri