AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hangi kabuk tarcin daha iyi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hangi kabuk tarçın daha iyi?​

Seylan ve Çin tarçını. Seylan tarçının aroması daha hoş, tadı daha güzeldir. Bu yüzden gıda maddelerinde kullanılır. Çin tarçının ise etken maddesi daha fazla yüksek, Seylan tarçınına göre aroması daha farklıdır.
Hangi kabuk tarçın?
Aslında farklı tarçın türleri arasında bizim için önemli olan “Seylan tarçını”, Cinnamomumceylanici ağacı kabuklarından elde ediliyor. İçiçe geçmiş ince dokusu ile taşıdığı az miktarda “öjenol” ile o güzel koku ve aroma veriyor.Tarçın denildiğinde aklımıza gelen bu; gerçek tarçın.
Gerçek tarçın hangisi?
Aslında farklı tarçın türleri arasında bizim için önemli olan “Seylan tarçını”, bilimsel adı ile Cinnamomum ceylanici ağacı kabuklarından elde ediliyor. İç içe geçmiş ince dokusu ile uçucu yağında taşıdığı az miktarda “öjenol” ile o güzel koku ve aromayı veriyor. Tarçın denildiğinde aklımıza gelen bu; “Gerçek Tarçın”.

Kabuk tarçın kan sulandırır mı?​

Fitoterapi Uzmanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada, kış aylarında sıkça tüketilen tarçının aşırı kullanılması halinde birtakım sağlık problemlerine yol açtığını belirtti. Yeşilada, “Tarçında bulunan ‘kumarin’ adlı madde kanı sulandırdığı için beyin kanamasına neden olabilir” dedi.
Toz tarçın kanı sulandırır mı?
Tarçın ağacı hangi bölgede yetişir?
Tarçın Nerede Yetişir? Hoş kokulu ve aromatik bir bitki olan tarçın özellikle tropik ülkelerde yetişir. Günümüzde tarçının en çok yetiştiği ülkeler Endonezya, Malezya, Madagaskar ve Brezilya olarak bilinir. Bunun yanı sıra bir kültür bitkisi olan tarçın çoğunlukla Jamaika’da da yetişmektedir.

Tarçın menşei ne olmalı?​

Çubuk ya da toz şekliyle tüm dünyada bol miktarda tüketilen bu ürünün “has”ı Seylan tarçını denilen Sri Lanka, Madagaskar ve Seyşeller’de üretilenidir. Pahalı olan bu türün yerine sıklıkla daha ucuz olan, Çin tarçını da denilen Endonezya ya da Çin’de üretilen tarçın kullanılmaktadır.
Çin tarçını neden zararlı?
Dr. Turhan, “Çin tarçını, zengin bir kumarin kaynağı. Bazı bilimsel araştırmalara göre, fazla kumarin tüketmek, karaciğerde hasar riskini artırıyor. 59 kilogram bir kişi, günde en fazla 5 miligram kumarin almalı. Çin tarçınının kumarin içeriği ise, çay kaşığı başına 7 ila 18 miligram arasında değişebiliyor.
 
Geri
Üst