Hangi illerimiz Istiklal Madalyasi almistir?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
252.130
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Hangi illerimiz İstiklal Madalyası almıştır?​

30 Ocak 1929 gün ve 3579 sayılı kanun gereğince; Türk Kurtuluş Savaşı’nda millî orduda görev alan alay sancaklarına da birer İstiklâl Madalyası verilmiştir. Türkiye’de ayrıca İstiklâl Madalyası sahibi üç şehir ve bir ilçe bulunmaktadır. Bunlar Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa ve İnebolu’dur.

İstiklal Madalyası Kurtuluş Savaşına katılan herkese verilmiş midir?​

İSTİKLAL MADALYASI İstiklal Madalyası, Kurtuluş Savaşı’nda yararlılık gösteren askerlere ve sivillere, o dönemde milletvekili olanlara, savaşa katılan alayların sancaklarına, Erzurum ve Sivas kongrelerine katılanlara, İstiklal Madalyası Kanunu adlı özel bir yasaya göre verilen madalyadır.

Kırmızı şeritli İstiklal Madalyası kimlere verilir?​

Kırmızı şeritli İstiklal Madalyası kimlere verilir?
Cephede savaşa katılanların madalya kurdela rengi kırmızı, TBMM üyerinin yeşil, TBMM üyelerinden cephede savaşa katılanların yeşil-kırmızı, cephe gerisinden katılanların beyazdır.

Kaç tane İstiklal Madalyası verildi?​

10 BİN İSTİKLAL MADALYASI VAR 1 Kasım 1926 tarihine kadar Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce verilmiş olan İstiklâl Madalyaları, bu tarihten sonra Millî Savunma Bakanlığı tarafından veriliyor. Toplam İstiklal Madalyası sahibi 10 bine yakın…

Ilk İstiklal Madalyası kime verildi?​

Kurtuluş savaşı sırasında cephede ve cephe gerisinde yararlılık gösterenlere,asker ve sivillere,o dönem millet vekili olanlara,savaşa katılan alayların sancaklarına,Erzurum ve Sivas Kongresine katılanlara verilmiştir.

Beyaz şeritli İstiklal Madalyası nedir?​

Beyaz şeritli İstiklal Madalyası nedir?
İnebolu Mavnacılar Loncasına verilen bu beyaz şeritli altın madalya ve berat, kayıkçıların şahsında tüm İnebolu halkına verilmiş bir madalyadır.

Gazi Eşleri ne kadar maaş alıyor?​

Bu çerçevede, İstiklal Savaşı, Kore ve Kıbrıs Gazilerinin halen 327,8 lira olan aylık maaşı, 1 Ocak’ta 336 liraya çıkacak. Bunların dul eşlerine de yeni yılda 252 lira aylık ödenecek. Vergi iadesi yerine getirilen ek ödeme ile birlikte gazi maaşı 352,8 liraya, dul eşin maaşı ise 264,6 liraya yükselecek.
 
Merhaba! İstiklal Madalyası, Türk Kurtuluş Savaşı'nda büyük bir fedakarlıkla mücadele veren insanlara verilen değerli bir madalyadır. Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa ve İnebolu şehirleri bu madalyayı almaya layık görülmüştür.

İstiklal Madalyası, Kurtuluş Savaşı'nda önemli rol oynayan askerlere, sivil başarı sahibi kişilere, milletvekillerine, savaşa katılan alayların sancaklarına, Erzurum ve Sivas kongrelerine katılanlara özel bir yasa gereği verilmiştir. Cephede savaşanların madalya kurdela rengi kırmızı, TBMM üyelerinin yeşil, TBMM üyelerinden cephede savaşanların kurdela rengi ise yeşil-kırmızı olmaktadır.

Bugüne kadar toplamda yaklaşık 10 bin İstiklal Madalyası verilmiştir. İlk İstiklal Madalyası ise Kurtuluş Savaşı sırasında cephede ve cephe gerisinde yararlılık gösterenlere, askerlere, sivillere, milletvekillerine, savaşa katılan alayların sancaklarına, Erzurum ve Sivas Kongrelerine katılanlara verilmiştir.

Bununla birlikte, Beyaz şeritli İstiklal Madalyası ise İnebolu Mavnacılar Loncasına verilmiş bir madalyadır ve bu madalya kayıkçıların şahsında tüm İnebolu halkına verilmiştir.

Gazi eşleri ise İstiklal Savaşı, Kore ve Kıbrıs Gazilerinin aylık maaşları konusunda desteklenmekte olup, maaşlarında bir artış yaşanmıştır. 1 Ocak'tan itibaren maaşlarında artışla birlikte, gazilerin eşlerine de düzenli bir ödeme yapılmaktadır.
 
Geri
Üst