Hangi ifade artirilmis gerceklik AR teknolojisini aciklar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.120
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hangi ifade artırılmış gerçeklik AR teknolojisini açıklar?​

Peki, firmaları peşinden sürükleyen AR nedir? Arttırılmış gerçeklik, cihazların cisim tanıma özelliğini kullanarak sanal nesnelerin gerçek görüntülerle harmanlanmasıdır. Aslında var olan cisimlerin üzerine sana nesneler bindirilir ve böylece gerçeklik arttırılmış olur.

Artırılmış Gerçeklik nedir örnekler?​

Artırılmış Gerçeklik nedir örnekler?
Arttırılmış gerçeklik temel olarak akıllı telefonlar, tabletler veya Microsofts HoloLens veya Google Glass gibi cihazlar kullanılarak 3 boyutlu nesnelerin gerçek hayat ortamımız üzerinde katmanlanabileceği anlamına geliyor. Günümüzde, ortalama bir akıllı telefon ağır AR uygulamalarını desteklemektedir.

Eğitimde artırılmış gerçeklik uygulamaları nedir?​

Eğitimde artırılmış gerçeklik uygulamaları nedir?
İlkokuldan üniversite tıp eğitimine kadar Artırılmış Gerçeklik uygulamaları yoğun olarak kullanılmaya başlandı. Eğitim Artırılmış Gerçeklik uygulamaları olan öğrenciler; Çalıştıkları konuları gözlerinin önünde, sınıflarında veya evlerinde görebilir ve daha hızlı öğrenebilirler içeriğin etkileşimi sayesinde.

Artırılmış gerçeklik nelerdir?​

Artırılmış gerçeklik (İngilizce: Augmented reality; AR), gerçek dünyadaki çevrenin ve içindekilerin, bilgisayar tarafından üretilen; ses, görüntü, grafik ve GPS verileriyle zenginleştirilerek meydana getirilen canlı veya dolaylı fiziksel görünümüdür.

Artırılmış gerçeklik hangi telefonlarda var?​

Artırılmış gerçeklik hangi telefonlarda var?
Google’ın arttırılmış gerçeklik projesi ARCore, genişlemeye devam ediyor….Listeye en son eklenen telefonlar şöyle:
- Redmi K20.
- Redmi K20 Pro.
- Motorola One Zoom.
- Motorola One Action.
- Redmi Note 7.
- Redmi Note 7 Pro.
- Vivo iQOO.
- Oppo Reno A.

Artirilmis dunyalar nedir?​

Artirilmis dunyalar nedir?
Artırılmış gerçeklik (İngilizce: Augmented reality; AR), gerçek dünyadaki çevrenin ve içindekilerin, bilgisayar tarafından üretilen; ses, görüntü, grafik ve GPS verileriyle zenginleştirilerek meydana getirilen canlı veya dolaylı fiziksel görünümüdür. Teknoloji kişinin gerçekliğini zenginleştirme işlevini görür.

Artırılmış Gerçeklik nedir eğitimde nasıl kullanılır?​

Artırılmış gerçeklik teknolojisi ile var olan bir nesne üzerine ses, görüntü, GPS verilerinin eklenerek içeriğin zenginleştirilmesi sağlanır. Bu sayede kişi kendini, kurgulanan yerde ve zamanda hisseder.

Artırılmış gerçeklik kavramı nedir?​

Artırılmış gerçeklik kavramı nedir?

Artırılmış Gerçeklik nedir nerelerde kullanılır?​

Artırılmış Gerçeklik nedir nerelerde kullanılır?
Artırılmış gerçeklik, gündelik deneyimleri geliştirmek, fiziksel alanınızı daha anlamlı kılmak için dijital içeriği kullanılır. Bazı endüstrilerde perakende satışı arttırmak, iş hedefleri ve eğitim, daha etkili müşteri deneyimi gibi alanlarda kurumsal olarak kullanılmaktadır.

Etkilesimli sanal gerceklik nedir?​

Sanal gerçeklik temelde insanın duyularıyla sanal ortamı birleştirerek; kişiyi o ortamın bir parcası haline gelmiş hissettirmektedir. Vis teknoloji sanal gerçeklik uygulaması Katılımcılarla anlık etkileşim sunan özel ortam sayesinde gerçeğe yakın deneyimleme ve başarı ölçme imkanı sağlanmaktadır.
 
Artırılmış gerçeklik (AR) teknolojisi, cihazların cisim tanıma özelliğini kullanarak sanal nesnelerin gerçek görüntülerle harmanlanmasıdır. Bu sayede aslında var olan cisimlerin üzerine sanal nesneler eklenerek gerçeklik daha da artırılmış olur. AR teknolojisi, akıllı telefonlar, tabletler, Microsoft HoloLens, ya da Google Glass gibi cihazlar aracılığıyla 3 boyutlu nesnelerin gerçek hayat ortamı üzerinde katmanlanabilmesini sağlar.

Artırılmış gerçeklik uygulamaları özellikle eğitim alanında yoğun bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır. İlkokuldan üniversite tıp eğitimine kadar farklı seviyelerde eğitim alanlarına entegre edilen AR uygulamaları, öğrencilerin içinde bulundukları konuları görsel olarak daha iyi anlamalarını sağlar. Öğrenciler, AR sayesinde konuları gözlerinin önünde canlandırabilir ve daha etkili bir şekilde öğrenebilirler.

Artırılmış gerçeklik, gerçek dünyadaki çevreyi bilgisayar tarafından üretilen ses, görüntü, grafik ve GPS verileriyle zenginleştirerek canlı veya dolaylı fiziksel görünüm yaratma işlemidir. Bu sayede kişinin gerçekliği daha da zenginleştirilir ve farklı deneyimler yaşatır.

ARCore gibi platformlarla artırılmış gerçeklik desteği sunan telefonlar, gün geçtikçe artmaktadır. Örneğin, Redmi K20, Redmi K20 Pro, Motorola One Zoom, Motorola One Action, Redmi Note 7, Redmi Note 7 Pro, Vivo iQOO, Oppo Reno A gibi modeller AR teknolojisini destekleyen cihazlardan bazılarıdır.

Son olarak, artırılmış gerçeklik teknolojisi sayesinde gündelik deneyimler geliştirilebilir, fiziksel alanlar dijital içerikle daha anlamlı hale getirilebilir, perakende satışları artırılabilir, iş hedefleri ve eğitim süreçleri daha etkili hale getirilebilir ve müşteri deneyimleri geliştirilebilir. Bu teknoloji, birçok endüstride kurumsal ve bireysel düzeyde kullanım potansiyeline sahiptir.
 
Geri
Üst