AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hangi hesapta Artislar Hesabin alacak tarafina kaydedilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hangi hesapta Artislar Hesabin alacak tarafina kaydedilir?​

Kaynak Hesapları; ilk kayıt alacak tarafından yapılır. Kaynaklardaki artışlar hesabın yine alacak tarafına kaydedilirken, kaynak azalışları hesabın borç tarafında izlenir. İşletme ilgili kaynağa sahip olduğu sürece hesap alacak kalanı verir.

Borç alacak neye göre yazılır?​

İki taraflı bir cetvel olan hesabın sol tarafına BORÇ, sağ tarafına ise ALACAK denir. Burada kullanılan borç ve alacak kavramlarının işletmenin gerçek borç ve alacaklarıyla hiçbir alakası yoktur, sadece cetvelin iki tarafını tanımlamak için kullanılır.
Aktif hesaplara kayıt kuralı nedir?​
Aktif hesapların borç tarafı sıfır iken alacak tarafına kayıt yapılamaz. – Pasif hesapların alacak tarafına, temsil ettikleri değerlere ilişkin artışlar, borç tarafına da bu değerlere ilişkin azalışlar kaydedilir. Aktif hesapların alacak tarafı sıfır iken borç tarafına kayıt yapılamaz.

Hesaplardan hangisi alacak kalanı vermez?​

Hesaplardan hangisi alacak kalanı vermez?
Aktif hesaplar hiçbir zaman alacak kalanı vermezler. Gelir Tablosu Hesapları Gelir tablosu hesapları ya da diğer adıyla sonuç hesapları işletmenin faaliyetleri sonucu ortaya çıkan gelir ve gider hareketlerinin izlendiği hesaplardır.

Gelir Hesapları kalan verir mi?​

Gelir Hesapları kalan verir mi?
– Gelir hesaplarına ilk kayıt hesabın alacak tarafına yazılır – Gelir hesaplarında artış oldukça hesabın alacak tarafına kaydedilir – Gelir hesaplarında azalış oldukça hesabın borç tarafına kaydedilir – Gelir hesapları ya alacak kalanı verir yada hiç kalan vermez – Gelir hesaplarının toplam tutarının gider hesaplarının …

Bir işletmenin aktif ve pasif değerlerin doğrudan ifade etmek için kullanılan hesaplar nedir?​

Tamamlanmış işlemlere ilişkin bilanço hesapları ile nominal hesaplara aslî hesaplar denir. Bu hesaplar; varlık, borç ve özsermaye ile gelir ve gider hesaplarını kapsar. Düzenleyici hesaplar, bir işletmenin aktif ve pasif değerlerinin gerçek değerleriyle gösterilmesini sağlayan hesaplardır.

Borç ve alacak bakiyesi nedir?​

– Bakiye: Borç ile Alacak arasındaki farkı ifade eder. Hesaplar borç bakiyesi, alacak bakiyesi verebilir, yada kapalıdır. – Borç Bakiyesi: Cari hesap bakiyesinin bize borçlu olduğunu ifade eder. – Alacak Bakiyesi: Cari hesap bakiyesinin bize alacaklı olduğunu ifade eder.
Borç hesapları nedir?​
Bir arkadaşınıza para verdiğinizde alacaklanırsınız, arkadaşınızdan para aldığınızda borçlanırsınız. Burada kendinizi bir muhasebe hesabı olarak düşünüp ‘alan hesap borçludur veren hesap alacaklıdır’ sonucuna varabilirsiniz. Başka bir ifadeyle ‘paranın girdiği hesap borçludur, çıktığı hesap alacaklıdır.

Kaynak hesapları nasıl kaydedilir?​

Kaynak hesapları nasıl kaydedilir?
Kaynak hesaplarının açılış kaydı alacak tarafına yazılır. Kaynak hesaplarında artışlar alacak tarafına yazılır. Kaynak hesaplarında azalışlar borç tarafına yazılır. Kaynak hesapları ya hiç kalan vermez ya da alacak kalanı verir.
 
Kaynak hesapları, işletme hesaplarında önemli bir yere sahiptir ve kayıtlar genellikle alacak tarafına yapılır. Bu hesaplar kaynaklardaki artışları alacak tarafına kaydederken, azalışları ise borç tarafında izler. Yani, artışlar alacak, azalışlar borç olarak kaydedilir.

Borç ve alacak kavramları bir muhasebe cetvelinde kullanılırken, işletmenin gerçek borç ve alacaklarıyla ilgili değildir. Sadece muhasebe cetvelindeki iki tarafı tanımlamak için kullanılan terimlerdir.

Aktif hesapların borç tarafı sıfırken, alacak tarafına kayıt yapılamaz. Pasif hesaplar ise temsil ettikleri değerlere ilişkin artışları alacak, azalışları ise borç tarafına kaydederler.

Aktif hesaplar hiçbir zaman alacak kalanı vermezler. Gelir Tablosu Hesapları ise işletmenin faaliyetleri sonucu ortaya çıkan gelir ve gider hareketlerinin izlendiği hesaplardır.

Gelir Hesaplarına ilk kayıt alacak tarafına yapılırken, artışlar alacak tarafına, azalışlar ise borç tarafına kaydedilir. Gelir hesapları genellikle alacak kalanı verir.

Bilanço hesapları ve nominal hesaplar aslî hesaplar olarak adlandırılır ve varlık, borç, özsermaye ile gelir ve gider hesaplarını kapsarlar. Düzenleyici hesaplar ise işletmenin aktif ve pasif değerlerinin gerçek değerleriyle gösterilmesini sağlar.

Borç ve alacak bakiyesi, borç ile alacak arasındaki farkı ifade eder. Borç bakiyesi, bize borçlu olanı; alacak bakiyesi ise bize alacaklı olanı ifade eder.

Borç hesaplarına para verdiğinizde alacaklanırsınız, para aldığınızda ise borçlanırsınız. Bu durumda 'alan hesap borçludur, veren hesap alacaklıdır' ilkesi geçerlidir.

Son olarak, kaynak hesapları açılış kaydının alacak tarafına yazılır, artışlar alacak, azalışlar borç tarafına kaydedilir. Kaynak hesapları genellikle alacak kalanı verir.
 
Geri
Üst