AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hangi hayvanin yumurtasi daha buyuktur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.347
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Hangi hayvanın yumurtası daha büyüktür?​

Deve kuşu dünya üzerinde yaşayan kuşlar ve kanatlı canlılar içerisinde yumurtası en büyük olan canlıdır. Deve kuşu yumurtası, deve kuşu ile doğru orantılı olarak büyük bir yumurtadır. Deve kuşu yumurtası ortalama olarak 1,5 kilogram ağırlığındadır. Tavuk yumurtalarına nazaran daha büyüktür.

Kırmızı yumurta hangi hayvanın?​

Tüyleri kırmızı, sarı veya kahverengi olup, kulak lopları da kırmızı olan Avusturalyalı Orpington tavukları kahverengi yumurtalar üretirler. Ancak yumurta renkleri sadece beyaz ve kahverengi ile sınırlı değildir! Kimi yerde Paskalya Tavuğu olarak da bilinen Ameraucana tavukları ise mavi kabuklu yumurtalar üretirler.

Yavruları yumurtayı kırarak dışarı çıkarlar hangi hayvandır?​

Yavruları yumurtayı kırarak dışarı çıkarlar hangi hayvandır?
Dişi ornitorenk deniz ya da akarsu kenarında bir çukur kazar ve yumurtalarını oraya bırakır. Yaklaşık 10 gün sonra yavru ornitorenkler yumurtadan dışarı çıkar.

Ligorin kaç yaşına kadar yumurtlar?​

İlk yıl yumurta sayısı düşük olsa da, Ligorin tavuk ırkı 4 yaşına kadar üst düzeyde yumurta vermeye devam edebilir.

Ataks senede kaç yumurta yapar?​

Ataks tavuk ırkı salma olarak besleniyor ise yıllık 250-270 kadar yumurta üretimi yaparken suni yem ile beslendiği takdirde bu sayı 280-290 bandına kadar çıkar.

Hangi hayvanların yumurtası vardır?​

Hangi hayvanların yumurtası vardır?
Kısaca tüm yumurtlayarak çoğalan hayvanlar: Kaplumbağ, yılan, timsah, kertenkele, kurbağ, kartal, şahin, güvercin, deve kuşu, atmaca, leylek, martı, karga, ağaçkakan, kefal, alabalık, çinekop, sazan balığı, hamsi, vd.
Insana ait yumurta hücreleri nasıl oluşur?​
Yumurta her hücre gibi çekirdek, sitoplazma ve hücre zarından oluşur. Yeni doğmuş bir kız bebeğin yumurtalıklarında çok sayıda olgunlaşmamış yumurta hücresi bulunur. Ergenlik çağından sonra, her ay yumurtalıklarda olgunlaşan bir yumurta spermle döllenebilir ve yeni bir birey oluşturmak üzere çoğalmaya başlar.
Tavuk neden mavi yumurtlar?​
Mavi yumurta, kökeni Güney Amerika’da yer alan Şili’de olan Araucana adlı tavuk ırkının yumurtasıdır. Bu tavukların vücut özelliklerine göre kuyrukları yoktur ve bunun yerine kulak kuyrukları bulunmaktadır. Yumurtasının renginin mavi olmasının sebebi ise, Araucana’ların genlerinden gelen pigmentlerdir.

Hangi bölgelerde küçükbaş ve küçükbaş hayvanlar var?​

Hangi bölgelerde küçükbaş ve küçükbaş hayvanlar var?
Ege ve Marmara bölgelerimizde ise, küçükbaş hayvanların oranı % 78-76, büyükbaş hayvanların oranı % 22-24’tür. Küçükbaş ve büyükbaş hayvanların birbirine çok yakın oransal değerde bulundukları bölgemiz ise, Ka radeniz bölgesidir.

Ne kadar küçükbaş ve küçükbaş hayvanlar?​

Ege ve Marmara bölgelerimizde ise, küçükbaş hayvanların oranı % 78-76, büyükbaş hayvanların oranı % 22-24’tür. Küçükbaş ve büyükbaş hayvanların birbirine çok yakın oransal değerde bulundukları bölgemiz ise, Ka radeniz bölgesidir. Bu bölgemizde küçükbaş hayvanlar % 55, bü yükbaş hayvanlar % 45’lik bir paya sahiptirler.

Türkiye’de küçükbaş ve küçükbaş hayvanların yoğunluğu?​

Türkiye’de Küçükbaş ve Büyükbaş Hayvanların Coğrafi Dağılışı 25 lu, İç Anadolu ve Karedeniz) hayvan sayısının fazla olmasına rağ men yoğunluk miktarı oldukça düşüktür. Örneğin, en fazla hayvan mevcuduna sahip Doğu Anadolu bölgesinde otlak alanlarının fazla olması sebebiyle gerçek hayvan yoğunluğu km2 başına 446’dır.
 
Deve kuşu yumurtası diğer kuşların yumurtalarından oldukça büyük olup, ortalama olarak 1,5 kilogram ağırlığındadır. Bu nedenle deve kuşu yumurtaları diğer kuş türlerinin yumurtalarından daha büyüktür.

Kırmızı yumurta ise Avustralya kökenli Orpington tavuklarının yumurtalarındadır. Bu tavuk türü genellikle kahverengi yumurtalar üretir. Öte yandan Ameraucana tavukları ise mavi kabuklu yumurtalarla bilinir.

Yavruları yumurtayı kırarak dışarı çıkaran hayvan ise ornitorenktir. Dişi ornitorenk deniz veya akarsu kenarında çukur kazarak yumurtalarını bırakır ve yaklaşık 10 gün sonra yavrular yumurtadan çıkar.

Ligorin tavukları genellikle 4 yaşına kadar üst düzeyde yumurta verebilirken, Ataks tavukları serbest dolaşımda ise yıllık 250-270 yumurta üretebilirken suni yemle beslendiklerinde bu sayı 280-290 arasına çıkabilir.

Yumurtlayarak çoğalan hayvanlar arasında kaplumbağa, yılan, timsah, kertenkele, kurbağa, kartal, şahin, güvercin, deve kuşu, atmaca, leylek, martı, karga, ağaçkakan, kefal, alabalık, çinekop, sazan balığı, hamsi gibi canlılar bulunmaktadır.

İnsan yumurta hücreleri diğer hücreler gibi çekirdek, sitoplazma ve hücre zarından oluşur. Yumurtalıklarda bulunan olgunlaşmamış yumurta hücreleri ergenlik döneminden sonra her ay olgunlaşır ve döllenerek yeni bir birey oluşumunu başlatır.

Mavi yumurta ise Şili kökenli Araucana tavuklarının özelliğidir. Bu tavukların vücudunda kuyruk olmaması, kulak kuyruklarının bulunması ve mavi yumurta üretmeleri genlerinden gelen pigmentlere bağlıdır.

Küçükbaş ve büyükbaş hayvanların dağılımı Türkiye'de farklı bölgelerde değişiklik gösterir. Ege ve Marmara bölgelerinde küçükbaş hayvanların oranı genellikle büyükbaş hayvanlardan daha fazladır. Karadeniz bölgesinde ise küçükbaş ve büyükbaş hayvanların oranları birbirine daha yakındır.

Türkiye genelinde küçükbaş ve büyükbaş hayvan yoğunluğu farklı bölgelere göre değişiklik gösterir. Doğu Anadolu bölgesinde otlak alanlarının fazla olması nedeniyle hayvan yoğunluğu yüksekken, 25. İç Anadolu ve Karadeniz bölgesinde ise yoğunluk miktarı daha düşüktür. Örneğin, Doğu Anadolu bölgesinde km2 başına 446 hayvanın düştüğü bilinmektedir.
 
Geri
Üst