AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hangi hastaliklar sirt agrisi yapar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.941
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Hangi hastalıklar sırt ağrısı yapar?​

Sırt ağrısının nedenleri skolyoz ve kifoz gibi omurga eğrilikleri, kalp rahatsızlıkları, tüberküloz, mide, yemek borusu, safra kesesi ve pankreas bezinin hastalıkları veya tümörleri olabilir. Ayrıca omurga tümörleri de sırt ağrısı nedenlerindendir.

Sırt ağrısı için hangi doktora gidilir?​

Sırt ağrıları yaşayan bireyler öncelikli olarak aile hekimlerine gerekli başvuruda bulunabilir. Daha sonra ise aile hekimi durumun ciddiyetine bağlı olarak farklı doktorlara sevk edebilir. Genellikle sırt ağrıları söz konusu olduğunda bir ortopedi ya da fizik tedavi uzmanına gözükmek gerekir.
Sürekli sırt ağrısı neyin belirtisi?​
Aşırı ruhsal gerilim ve korku gibi ruhsal problemler de sırt ağrısına sebebiyet verebilir. Obezite, viral enfeksiyonlar, kemik bozuklukları, travma, omurga hastalığı, disk kayması, kas veya bağ doku hastalığı, böbrek, kalp, akciğer ve yemek borusu gibi iç hastalıklar, tümörler de sırt ağrısı neden olabilir.

Sırtlarım çok ağrıyor neden acaba?​

Sırtlarım çok ağrıyor neden acaba?

Sırtım ağrıyor nasıl Yatmalıyım?​

Sırtım ağrıyor nasıl Yatmalıyım?
Cenin Pozisyonunda Yatmak: Uzmanlar tarafından şiddetle tavsiye edilen bir yatış pozisyonudur. Sağ ya da sol yanınızın üzerine uzanarak, dizleri hafif karna doğru çekerek yatarsanız; cenin pozisyonu almış olursunuz. Cenin pozisyonunda uyurken dizlerin arasına ince bir yastık koymak, omurlara yapılan baskıyı azaltır.

Sırt ağrısı için ne yapmak lazım?​

Buzluktan çıkaracağınız buz küplerini, temiz bir beze sararak sırt ağrılarınıza kurtulabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken 10-15 dakikadan fazla tutmamak ve ara vererek işlemi gerçekleştirmeniz gerekir. Vücutta oluşan sıvı kaybı, ağrıların sebebi olabilir. Bunun için günde 8-10 bardak su içmeliyiz.

Çocukların sırt kemiklerinde ağrı var mı?​

Ağrının tipik özelliği: Çocuk ve adolesanlarda genellikle ağrı olmayabiliyor. Omuz, kürek kemikleri ve kalçalardaki asimetri bu hastalığa işaret edebiliyor. Yaşlı ve kadın hastalarda ise kemik erimesi (osteoporoz) işaretini sırt kemiklerinde kırılmalar ve buna bağlı boy kısalması ile sırt ağrısı olarak verebiliyor.
Ne kadar uzun süreli sırt ağrısı var?​
Yapılan çalışmalara göre; uzun süreli sırt ağrısından yakınan hastaların yaklaşık yarısında Myofasiyel Ağrı Sendromu mevcut. Bu sendrom özellikle ofis çalışanları gibi oturarak uzun süre çalışan kişileri etkiliyor. Ağrının tipik özelliği: Bu hastalarda, genellikle sırt bölgesindeki kaslarda, üzerine basmakla ağrının tetiklendiği noktalar bulunuyor.

5 ciddi hastalığın belirtisi sırt ağrısı?​

5 ciddi hastalığın belirtisi sırt ağrısı?
5 ciddi hastalığın belirtisi sırt ağrısı… Her 5 kişiden birinin sorunu olan sırt ağrısı, gençlerden ileri yaştaki kişilere kadar hemen her yaş grubunda ortaya çıkıyor.

Boyun, sırt ve omuz ağrıları?​

Boyun, sırt ve omuz ağrıları?
Boyun, sırt ve omuz birbirine yakın olduğu için bu bölgelerin ağrıları birbirleri ile karışabiliyor Boyundan kaynaklanan ağrılar bazen boyunda şiddetli hissedilirken, bazı hastalarda ise sırt bölgesine kadar, bazen de kol boyunca uzanabiliyor. Boyun ve sırt omurgalarındaki eklemleri tutan kireçlenmeler de sırt ağrısı kaynağı olabiliyor.
 
Sırt ağrısı çeşitli sebeplerden kaynaklanabilir. Skolyoz ve kifoz gibi omurga eğrilikleri, kalp rahatsızlıkları, tüberküloz, mide, yemek borusu, safra kesesi ve pankreas bezinin hastalıkları veya tümörleri, omurga tümörleri gibi durumlar sırt ağrısına sebep olabilir. Bunun yanı sıra aşırı ruhsal gerilim, obezite, viral enfeksiyonlar, kemik bozuklukları, travmalar, disk kayması, kas veya bağ doku hastalıkları, iç hastalıklar ve tümörler de sırt ağrısının nedenleri arasında yer alabilir.

Sırt ağrısı yaşayan bireyler genellikle aile hekimlerine başvurabilir. Durumun ciddiyetine göre aile hekimi hastaları ortopedi ya da fizik tedavi uzmanına sevk edebilir. Ayrıca sırt ağrıları için uygun yatış pozisyonu almak da önemli bir adımdır. Cenin pozisyonunda yatmak sırt ağrısını hafifletebilir. Ayrıca buz uygulamak da sırt ağrısını azaltabilir.

Çocuklarda sırt ağrısı nadir görülen bir durum olsa da belirli durumlar söz konusu olduğunda bu ağrının belirtileri olabilir. Adolesanlarda ağrı nadiren oluşsa da omuz, kürek kemikleri ve kalçalarda asimetri sırt ağrısına işaret edebilir. Yaşlılarda ise kemik erimesi sırt ağrısına sebep olabilir.

Uzun süreli sırt ağrısı durumunda ise Myofasiyel Ağrı Sendromu gibi durumlar söz konusu olabilir. Bu sendrom genellikle oturarak uzun süre çalışan bireylerde görülür. Ağrının tetiklendiği noktalar üzerine basmakla belirlenebilir.

Son olarak, sırt ağrısının ciddi hastalıkların belirtisi olabileceği unutulmamalıdır. 5 ciddi hastalığın belirtisi arasında sırt ağrısının da yer aldığı bilinmelidir. Bu nedenle sırt ağrısı uzun süre devam ediyorsa mutlaka bir doktora başvurulmalıdır.
 
Geri
Üst