AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hangi harflerin kacinda K harfi gelir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Hangi harflerin kaçında K harfi gelir?​

Permütasyon – kelimenin harfleri ile 7 harfli kelimelerin kaçında K harfinden sonra A harfi gelir? Şimdi permütasyon çözerken çözdüğüm soruyu kendimce biraz değiştirdim ve oluşturduğum soruyu çözemedim 🙂

Hangi harflerden K harfi gelir?​

Hangi harflerden K harfi gelir?
KARAKIŞ kelimesinin harflerinin yerleri değiştirilerek 7 harfli anlamlı ya da anlamsız yazılabiecek kelimelerin kaçında K harfinden sonra A harfi gelir? permütasyon çözdükçe haz veren fakat böyle noktalarda da moral bozan bir konuymuş, yoktan yere soru uydurup kafaya takıp , bir de saatlerce uğraşıyorum 🙂

Hangi harflerle yazılabilecek kelimeleri bulmak mümkündür?​

Hangi harflerle yazılabilecek kelimeleri bulmak mümkündür?
Belirli harflerle yazılabilecek Türkçe kelimeleri bulmak için kelime makinesini kullanabilirsiniz. Jokerli kelime bulucu ile bilmediğiniz harfler için de arama yapabilirsiniz. Yazımında ihtilaf bulunan kelimelerde kelime makinesinin kullanmanız mümkündür.

Hangi harf veya heceye girmelisiniz?​

Örneğin KRANNMA harflerine sahipsaniz bunları ilk kutuya girin. Joker karakter varsa yerine * ( Örnek : KRANNMA*) girmelisiniz. İsteğe bağlı olarak hangi harf ya da heceye bağlayacağınızı da alttaki kutuya girin. Uygun kelimeleri bul butonuna tıklayın.

Ne Demek ki harflerden kelimeler oluşturmak gerekir?​

Ne Demek ki harflerden kelimeler oluşturmak gerekir?
Harflerden kelime oluşturma, kelime arama, her kelime için farklı sesler ve kombinasyonlar üretmek oldukça zor. Bir dili sıfırdan oluşturduğunuzu düşünün. Yüzlerce kelime bulmanız gerekecek. Hal böyle olunca kelime türetmek şart oluyor. Harflerden kelime türetme aslında çoğu zaman yanlış bir kullanım olarak karşımıza çıkıyor.

Kİtap” kelimesinin harflerinin yerleri nelerdir?​

Kİtap” kelimesinin harflerinin yerleri nelerdir?
“KİTAP” kelimesinin harflerinin yerleri değiştirilerek yazılabilecek 5 harfli kelimelerin anlamlı ya da anlamsız kaç tanesinde “i” harfi “p” harfinin sağındadır? Lütfen yorum eklemek için giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Permütasyon yöntemiyle 7 harfli kelimelerde kaç tane K harfinden sonra A harfi geldiğini hesaplarımız:

1. Adım: 7 harfli kelimenin kaç farklı şekilde yazılabileceğini hesaplarız.
Permutasyon formülü: n! / (n-r)!
Burada, n = 7 (toplam harf sayısı), r = 2 (K harfinden sonra A gelmesini istediğimiz harf sayısı)
Permutasyon = 7! / (7-2)! = 7x6 = 42

2. Adım: K harfi ile A'nın yan yana olması durumunu 1 olarak düşünürüz ve bu durumu diğer harflerle kombinleriz.
Olası sıralama: K-A- _ _ _ _ _
Geriye kalan 5 harf, 6 farklı pozisyonda olabilir.
Bu durumda toplam kelime sayısı: 42 (toplam kombinasyon) x 6 (K-A sabit hali) = 252 olur.

Sonuç olarak, permütasyon ve kombinasyon hesaplama sonucunda K harfinden sonra A harfi gelmesi istenen 7 harfli kelimelerin sayısı 252'yi bulur.

Geri