- Konu Yazar
Hangi günahları işleyen cennete giremez?
Allah’ın kesinlikle sevmediği ve çirkin olarak saydığı büyük günahlar bulunmaktadır.- Şirk Koşmak. Şirk koşmak Allah’ın en sevmediği en büyük günahlardandır.
- Zina Yapmak.
- İçki İçmek.
- Faiz.
- Büyü Yapmak.
- Yalancı Şahitlik Yapmak.
- Adam Öldürmek İntihar Etmek.
Hangi günahın affı yok?
Hangi günahın affı yok?Tövbe edilmemiş olan günahlara gelince; bunlardan şirk asla affedilmeyecektir. Bunun dışında kalan günahlar ise affedilebilecek günahlardır.
Çok büyük bir günah işledim ne yapmalıyım?
İşte, Diyanet’in bu konuda verdiği o detaylar; “Tövbe edecek kimsenin iki rekât namaz kıldıktan sonra Allah’a hamd, Resûlüne (s.a.s.) salât ve selam getirdikten sonra tövbe ve istiğfar etmesi, akabinde de salavat ve hamd ile bitirmesi tövbenin adabındandır.Hiç günah işlememek mümkün mü?
Hiç günah işlememek mümkün mü?– CEVAP: Hiç günah işlememek mümkün değildir. Dolayısıyla cennete gidenler de günah işlemiş olacaklardır. Şu ayetten açıkça bu durumu anlayabiliriz: “İman edip imanlarına yaraşır güzellikte işler yapan kimseler var ya, işte biz onların günahlarını görmezden gelip affedeceğiz.
Ehl-i Sünnet’e göre büyük günah işleyen kişi günahkar Mümindir, ona dünyada bir Mümin gibi davranılır; yani örneğin cenaze namazı kılınır, Müslüman mezarlığına gömülür. Ahirette de bir Mümin’dir; günahının cezasını çeker veya Allah dilerse bu günahı affeder, ama sonunda iman etmiş olduğu için cennete girer.
Asla cennete giremeyecek olanlar kimlerdir?
Asla cennete giremeyecek olanlar kimlerdir?Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: “Üç kimse cennete giremez ve Allah kıyamet günü onlara nazar etmez; Ana babasına isyan eden kimse, erkeklere benzeyen kadın ve karısına kötülük yapılmasına razı olan kimse.
Kul hakkının affı var mı?
Cevap: Kur’ân’ın açık ifadesine göre Allah, dilerse bütün günahları affeder, bağışlar. Zaten her günah ya Allah hakkına, ya kul hakkına veya her ikisine tecavüzdür. Allah kendi hakkını dilerse bağışlayacağı gibi yine dilerse kul hakkını da bağışlar.Zina yaptım Allah beni affeder mi?
Zina yaptım Allah beni affeder mi?Ölüm komasına girmeden yürekten yapılan her bir tövbe gibi zinadan ötürü yapılacak tövbe de kabul edilir. Kuran’da pek çok âyet, tövbelerin kabul olunacağını, işlenen günahların silineceğini müjdelemektedir. Şûra sûresinin 25. âyetinde şöyle buyrulur: “Allah kullarının tövbelerini kabul eder.
Çok büyük bir günah işledim Allah affeder mi?
Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Allah bütün günahları bağışlar; çünkü yalnız o, çok bağışlayıcıdır, merhametlidir.” (Zümer, 39/53). Bu ayetler kişinin işlemiş olduğu büyük günahların bile tövbe ettiği takdirde affedilebileceğini müjdelemektedir.Herkes günah işler mi?
Herkes günah işler mi?Herkes günah işleyebilir. Ne var ki insanlar birbirlerine oranla daha az, daha çok günah işleyebilirler. Peygamberimiz bu hususu şöyle ifade buyuruyor: “İnsanoğlunun hepsi günah işler. Günah işleyenlerin en hayırlısı ise (işlediği günaha pişman olup) tövbe edenlerdir.”‘”
7 büyük günah aşağıdaki gibidir:
- 1- Allah’a şirk koşmak.
- 2- Zina yapmak.
- 3- İçki içmek.
- 4- Faiz yemek.
- 5- Büyü yapmak.
- 6- Yalancı şahitlik yapmak.
- 7- Adam öldürmek, İntihar etmek.
Imanı olan herkes cennete girecek mi?
Imanı olan herkes cennete girecek mi?“Cennete girmenin ilk şartı Allah’a imandır” Mümin olanların cennete gireceğinin Kur’an’da ifade edildiğine dikkati çeken Yılmaz, “La ilahe illallah diyen ve buna inanan kişiler cennete girecek.
Cennete giremeyecek 4 kişi kimlerdir?
Sana Allah yolunda ne harcayacaklarını soruyorlar. De ki: “Hayır olarak ne harcarsanız o, ana-baba, akraba, yetimler, fakirler ve yolda kalmışlar içindir. Hayır olarak ne yaparsanız, gerçekten Allah onu hakkıyla bilir.”Cehenneme en çok kimler girecek?
Cehenneme en çok kimler girecek?Ayetlerle cehenneme girecek 25 sınıf insan
- 1) “Allah’a ortak koşanlar.”
- 2) “Allah’a ve Rasulüne asi olanlar.”
- 3) “Ahireti inkâr edenler.”
- 4) “Ayetleri yalanlayan ve büyüklenerek onlardan yüz çevirenler.”
- 5) “Allah’a ibadetten yüz çevirenler.”
- 6) “Kitabı ve Rasullere gönderileni yalanlayanlar.”