AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hangi gazlar asit yagmurlarina neden olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hangi gazlar asit yağmurlarına neden olur?​

Asit yağmuru, asidik kimyasalların yağmur, kar, sis, çiy veya kuru parçacıklar halinde yeryüzüne düşmesine verilen isimdir. Atmosfere yayılan kükürt dioksit azot dioksit ve karbondioksit gazlarının kimyasal dönüşümlerden geçtikten sonra bulutlardaki su damlacıkları tarafından emilmesi ile oluşur.

Nh3 asit yağmuruna neden olur mu?​

Nitrik asidin çoğu atmosfere salınan azot oksit gazlarından kaynaklıdır. Fakat tarımsal uygulamaların da asit yağmurlarına etkisi vardır ki bu, amonyaktan kaynaklanır.
SO2 asit yağmurlarına neden olur mu?
Asit Yağmurlarına Hangi Gazlar Neden Olabilir? Hava kirliliğine olan katkılarına bakıldığı zaman, asit yağmurlarına neden olan gazlar içerisinde CO’nun R, SO2’nin , Hidrokarbonların , NO2’nin%6 ve diğer parçacıkların ise oranında katkıda bulunduklarını söyleyebiliriz.

NH3 suda elektrolit mi?​

NH3 normalde asit gibi görünse de bazik özellik göstermektedir. Bunun sebebi ise bu bileşik içerisinde OH iyonu bulunmamaktadır. Fakat NH3 bileşiğinin sulu çözeltileri zayıf baz özelliği göstermektedir.

Amonyak zayıf bir baz mıdır?​

Amonyak, formülü NH3 olan; azot atomu ve hidrojen atomundan oluşan renksiz, keskin ve hoş olmayan kokuya sahip bir gaz bileşiğidir. OH- iyonu içermediği halde suda zayıf baz özelliği gösterir.
Asit yağmurları Nasıl Oluşur ve çevre üzerine etkileri nelerdir?
Fosil yakıtların yanması sonucu oluşan yağışlara asit yağmurları denir. Endüstriyel sektörde süregelen faaliyetlerin sonucunda ortaya çıkan enerji tüketim fazlalığı olan yerlerde yakıt için kullanılan kömür, petrollerden ortaya kükürt ve azot gazları ortaya çıkmaktadır.
Asit Yağmurları Hakkında Detaylı Bilgi ve Azot oksit (N2O) ile diğer bazı gazlar, atmosferdeki nemle birleşince asite genellikle de sülfürik asit ve nitrik asit’e dönüşmektedir. Bunların yağmur, kar, dolu ve sisle yeryüzüne ulaşması asit yağmurları olarak adlandırılmaktadır.
SO2 sulu çözeltisi H+ iyonu verir. Bu nedenle asidik özellik göstermektedir.
N2O5 asit yağmuruna neden olur mu?
Oksijence zengin olan ametal elementler ile meydana gelen oksitler asidik özellik göstermektedir. Bu sebeple N2O5 de asidik özellik göstermektedir.

Karbondioksit gazı asit yağmuruna neden olur mu?​

Asit yağmurunun oluşumu Azot ve kükürt oksitlerinin bulutlarda çözünmesi asit yağmurlarına sebep olur. CO2 ve CO gazları asit yağmurlarının oluşmasında etkili olan temel gazlardır.

Asit yağmuru nedir ve nasıl oluşur?​

Kimyasal yağmur olarak da adlandırılan asit yağmuru, yoğun miktarda sülfür dioksit ya da nitrojen oksidin açığa çıkarak havaya karşımasıyla meydana geliyor. Bu maddeler gaz halindeyken atmosferin üst katmanlarına kadar yükselebiliyor. Burada su, oksijen ve diğer havayı kirleten kimyasal partiküllerle karışıyorlar.
Asit yağmuru nasıl oluşur ve zararları nelerdir?
 
Geri
Üst